Disney entertainment/Overige shows

Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO

De internationale expositie Pixar: 25 Years of Animation komt naar Nederland! Op 30 mei 2013 start de expositie in de Amsterdam EXPO. Er zijn meer dan 500 originele kunstwerken van Pixar geselecteerd uit de archieven van Pixar Animation Studios in Californië. Tijdens de EXPO krijgt de bezoeker te zien hoe het proces van animatie tot stand komt, onder meer van de bekende films Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up. De tentoonstelling toont het verhaal achter het verhaal, aangezien de bezoeker mee wordt genomen in de creatie van het idee tot het tot leven brengen van de karakters in de films. “Pixar: 25 Years of Animation presenteert de originele modellen, oude animatiefilms, one-of-a-kind animatie-installaties, zoals de Zoetrope, storyboards, schetsen, pentekeningen, schilderijen, pastellen en kleifiguren.” De expositie loopt tot en met 13 oktober 2013.

Tickets zijn te koop aan de kassa, maar kunnen ook vooraf worden besteld via de website van Amsterdam EXPO.

Bronnen: Amsterdam EXPO
Afbeeldingen: Amsterdam EXPO

About these ads

8 thoughts on “Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO

  1. Het is het geld niet echt waard, 17 euro voor en kaartje en het enige wat er is zijn een aantal schetsen van de disney films, ik ben zelf echt een pixar liefhebber maar ik vond dit geen 17 euro waard.

  2. In duitsland vorig jaar naar deze tentoonstellign geweest en hij is erg leuk en mooie tekeningen van alle films te bewonderen. Ook veel schitterende achtergrond studies te zien zeker aanrader om heen te gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s