Disneyland Parijs tripreports

Tripreport Disneyland Parijs 4, 5 en 6 februari 2011

Dag 1 – vrijdag 4 februari 2011

In alle vroegte ging de wekker. Ons streven was om half 6 vanuit huis te vertrekken. Wij wonen in Noord-Brabant. De reis duurt dus zo’n 4 uur en 3 kwartier. Zoals gebruikelijk was ik zo uit bed, Rik had er iets meer moeite mee. Na alle laatste voorbereidingen was het uiteindelijk ongeveer 6 uur. Ook het feit dat we altijd iets later vertrekken dan gepland, is ons niet vreemd. =P

De reis verliep voorspoedig. Geen file’s, en ook onze favoriete stoplocatie waarvan we de naam steeds niet wisten en dus moesten zoeken, hadden we weer gevonden. De naam moet ik jullie even verschuldigd blijven, ook ditmaal, aangezien deze op mijn oude telefoon staat en ik deze niet zo bij de hand heb. Rond kwart voor 11 – 11 uur kwamen we aan bij het hotel. Precies zoals gepland dus (met het half uur vertraging bij aanvang meegerekend). Het was ongelofelijk magisch om de inrit van het Disneyland Hotel op te rijden. Het zien van het hotel geeft een ongelofelijk goed gevoel. Eindelijk!

We konden onze auto vlakbij de ingang parkeren en we lieten de koffers even in de auto, aangezien onze kamer nog wel niet klaar zou zijn. Bij binnenkomst was de indruk natuurlijk grootst. Het was ook leuk om ein-de-lijk eens de befaamde geur te kunnen ruiken waar iedereen zo over spreekt! Erg lekker. :=) Het voegde voor ons zeker iets toe aan de sfeer.

Het inchecken verliep vlot en we konden (enigszins tot onze verbazing) direct naar onze kamer. Toch weer terug dus om de koffers te halen! En wat bleek; we sliepen op de begane grond. Voor de kenners: als je recht voor de deur naar buiten (niet naar parkeerplaats maar richting parken) staat, aan de rechterkant de gang in. En dan de tweede kamer links! In eerste instantie wist ik niet of ik hier blij mee moest zijn, aangezien ik toch had gehoopt op een fraai uitzicht. Maar niets was minder waar; we keken zo op de ingang van het park en daar was ik al meer tevreden mee dan met uitzicht op bijvoorbeeld de geparkeerde auto’s aan de andere zijde. Later zouden we er ook achter komen dat het ontzettend prettig is om in het hotel te komen en direct naar je kamer te kunnen, zonder nog trappen/gangen door te moeten (ja, je bent snel verwend ;=) ). Hier wat fotootjes van het hotel en de kamer.

Uitzicht:

Foto’s van het hotel:

Vanaf de ‘buitenkant’ onze kamer (bij de deur waar de boom precies voor staat):

Rond een uurtje of 12 gingen we het park in. Ik kon het niet laten om gauw meteen wat winkeltjes mee te nemen. Dat vind ik toch een van de heerlijke dingen aan Disneyland. Het leek lekker rustig in het park.

Bij Central Plaza aangekomen zagen we dat de Character Express zo ging vertrekken.

Na de Character Express gingen we even Frontierland in. Ook daar hebben we de nodige foto’s genomen. Dit is Rik zijn lievelingsdeel van het park. We wilden eigenlijk meteen naar Big Thunder Mountain, maar daar was een storing. Dan maar een Fastpass voor later! De Mark Twain vaarde niet, wat Rik jammer vond aangezien hij een grote hobby in boten heeft. Maar goed, dit wisten we van tevoren.

Ik ben normaliter een gepland/georganiseerd persoon en had dan ook de nodige formulieren (zoals dagprogramma’s e.d.) uitgeprint. Omdat we ons niet meer strak aan een planning willen houden als we daar zijn, en gewoon ‘willen doen wat uitkomt’, had ik de formulieren dit keer minder goed bekeken dan normaal. Het was dan ook een blijde verrassing om erachter te komen dat Mickey’s Winter Wonderland nog opgevoerd werd! Daar had ik helemaal niet op gerekend. Ik heb deze show al eens gezien, enkele jaren terug, maar het was zeker een feest om deze nog eens mee te maken. Omdat het zo rustig was konden we op een perfecte plaats gaan zitten met niemand voor ons. Hieronder dan ook wat fraaie foto’s en een goed gelukt filmpje, al zeg ik het zelf. :=)

Video deel 1:

Video deel 2:

Na de show gingen we naar Big Thunder Mountain. Dat kwam precies uit qua tijd. Deze vind ik elke keer weer erg leuk. Hierna trokken we nog even verder door Frontierland met de nodige foto’s.

We besloten daarna wat te gaan eten bij Hakuna Matata. Daar hebben we voor het eerst de kebab broodjes geprobeerd. Ik wilde dit al langer maar steeds kwam het niet uit of was het restaurant dicht o.i.d. Dit keer kwam het dus wel ervan en we vonden het beide een succes!

Hierna trokken we verder Adventureland in, met als hoogtepunt Pirates of the Carribean.

Rik heeft daar ook nog even Indiana Jones gedaan, aangezien daar de wachttijd zo’n 10 minuten was. Ik ging hier niet mee in, ik durf namelijk niet over de kop.

Na Pirates of the Carribean was het tijd om verder te trekken naar Discoveryland. Onderweg kwamen we onder andere deze gezellige vrienden tegen:

Rik ging hier in Space Mountain, daar stond een wachttijd van slechts 5 minuten. Een goede gelegenheid voor mij om wat foto’s te nemen. Later ging hij ook in Star Tours (ik hou ook niet zo van simulatie), terwijl ik naar de film CinéDisney keek in Videopolis.

Bij Buzz Lightyear was het net iets te druk naar onze zin, en onze Fastpassen van het Disneyland Hotel konden we op dat moment niet besteden (niet geldig tussen 1 en 4 ’s middags). We waren beide vrij moe en we hadden al veel dingen kunnen doen deze rustige dag in het park. We besloten naar onze kamer te gaan. Later hadden we gereserveerd in Inventions. Immers sliepen we in het prachtige Disneyland Hotel, wat we beide zo’n succes vonden dat we daar ook tijd wilden spenderen!

We hebben de Fastpassen van het hotel die dag niet meer gebruikt, het park ging al om 6 uur dicht en die tijd hadden wij gereserveerd in Inventions. Als je ’s avonds (lees: later op de middag) terug komt op je kamer, staat je het volgende te wachten:

Ik vond het een leuke attentie. :=) Dit was overigens elke dag zo; gesloten gordijnen en een opengeslagen bed. Op de witte rand van het deken liggen elke keer wat chocolade munten. Na een tijdje op onze kamer te zijn geweest, was het tijd om te gaan eten. Ik had vrij hoge verwachtingen aangezien mijn vorige diner met characters die met de prinsessen was, en dit ontzettend goed was bevallen. Allereerst wat foto’s van het restaurant:

Het restaurant is mooi en vrij sfeervol. Ik denk dat de een het wat meer aanspreekt dan de ander. Toen wij net arriveerden was het heel rustig. Het was dan ook net open (6 uur). Later werd het drukker. Het eten is ook goed en onbeperkt, en de service is hartelijk. Voor mij was dit een duur etentje, aangezien ik niet van bijvoorbeeld grote garnalen en krab (de scharen ervan) houdt. Als je hier niet van houdt, is de rest vrij ‘standaard’, genoeg keus maar niet extreem bijzonder. Met de wat exclusievere visgerechten haal je het bedrag er wel uit, maar dat was voor mij niet van toepassing. Wij waren totaal iets van 120 euro kwijt met 2 personen (incl. 3 drankjes per persoon geloof ik), en hiervoor zou ik eerder eens terug gaan naar Auberge. Wel was het een persoonlijke wens van mij om tijdens mijn verblijf in het Disneyland Hotel ook daadwerkelijk daar een diner te hebben. Dit is dan ook zeker iets wat mijn reisje compleet heeft gemaakt. :=)

Diverse characters passeerden de revue. Ik ben persoonlijk prinsessen fan dus dat speelt uiteraard ook mee in mijn voorkeur voor Auberge. Maar al met al hebben we er een aantal gezien en zeker ook die ik nog nooit te pakken had kunnen krijgen voor een foto. Wel vond ik het niet heel bijzondere figuren, waarbij ik moet zeggen dat ik wel vaak mensen hoor zeggen dat dit wel voorkomt (zoals het Witte Konijn, etc.). Dat was bij ons helaas niet, maar het resultaat is toch zeker niet slecht. Uiteindelijk zijn we op de foto geweest met Teigetje, Pinokkio, Minnie, Eeyore en Gideon. :=)

Hier nog wat foto’s van het hotel en de avondactiviteiten:

De onderstaande foto is van de zogenoemde Princess For A Day locatie. Hier kunnen kleine meisjes (tegen betaling) zich laten omtoveren tot prinses (jurk, make-up, haar, foto’s, etc.).

Dag 2 – zaterdag 6 februari 2011

Op de tweede dag stonden we op tijd op om te gaan genieten van ons ontbijt. We waren erg benieuwd. Toen we aankwamen stond Minnie klaar om met de mensen op de foto te gaan. Er stond haast geen rij. Echter, wij waren gister al met haar op de foto gegaan dus lieten we dit voor wat het was. Al snel waren we aan de beurt en werden we naar ons plaatsje gebracht. We zaten in de grote ronde zaal waarbij je uitkijkt op Mainstreet Station en op onze kamer (er zijn verschillende ruimtes waar je geplaatst zou kunnen worden, ieder met een eigen aansluitend buffet).

Binnenin:

Uitzicht vanuit deze ruimte op onze kamer:

Van buiten (verdieping met de luifels is de betreffende eetzaal):

Na een lekker ontbijt gingen we weer richting het Disneyland Park. We waren al snel gewend aan de luxe om binnen enkele stappen in het park te staan en andersom. Deze zaterdag was het zichtbaar al drukker dan de vrijdag. Hier hadden we uiteraard op gerekend, immers zijn doordeweekse dagen altijd rustiger dan het weekend. Onderstaande kwamen we tegen in zo’n hal langs Main Street, achter de winkels langs, dit was totaal nieuw voor mij. :=P

We hadden één deel van het park nog niet gedaan, namelijk Fantasyland, mijn favoriet.

Ondanks dat ik het van tevoren wist, vond ik het jammer dat de Peter Pan Flight dicht was. Dit is toch één van mijn favoriete attracties.

We besloten het doolhof te gaan doen. Dit is een attractie die we enkel doen als we ten eerste tijd over hebben, en ten tweede het er niet druk is. Dit was het geval, dus daar gingen we. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste jaren enkel het ‘eerste deel’ van het doolhof heb gedaan, ofwel voordat je de Queen Of The Hearts route kunt nemen uit het doolhof gaan. Dit keer deden we het tweede deel er ook bij, dat was voor mij echt sinds mijn kinderjaren niet meer gebeurd (en automatisch ook niet voor Rik ;=) ). Het is wel even zoeken hoor, bij dat tweede deel! Het is een beduidend ‘moeilijker stuk’ dan het eerste, in mijn ogen. Het uitzicht van bovenaf in de toren is erg mooi.

In de ochtend wilde ik eigenlijk graag met de prinsessen op de foto. Deze zouden om half 12 aankomen. Toen wij echter in de toren stonden, kon ik zien dat Belle en Adam op de fotolocatie stonden! En het was nog maar net 11 uur geweest! Gauw gingen we dus uit het doolhof, richting de fotolocatie. Ik ben daar in de rij gegaan, het is namelijk een persoonlijk doel om met Belle én Adam op de foto te gaan (met Beest zou ook goed zijn, in elk geval met prinses én haar prins ;=) ). De rij was wel wat lang.. Rik is toen aan de Castmember gaan vragen hoe lang Belle nog zou blijven, aangezien het een bekend fenomeen voor ons is dat de prinsessen elke 20 á 30 minuten wisselen en er dan een andere komt. Ik had er al meteen een beetje een hard hoofd in, maar ik wilde het sowieso proberen. De Castmember vertelde Rik dat het krap aan zou worden, aangezien de nog zo’n 20 minuten zou blijven en de rij vrij lang was. We bleven in elk geval staan. Ik hoopte dat ik het net zou halen, maar ik had een voorgevoel dat ze vlak voordat we aan de beurt zouden zijn zou vertrekken. En dat Tiana en Naveen erna zouden komen. Uiteraard ook een leuk koppel, maar ik hoopte juist op ieder ander koppen dan zij aangezien ik met hen de afgelopen keren al op de foto ben gegaan. Je raadt het al; er moesten nog ongeveer 3x mensen voor ons, en toen ging ze weg. En jawel, daar waren Tiana en Naveen. Begrijpelijk, ook leuk, maar wel jammer. Toch zijn het mooie plaatjes geworden. :=) Uiteraard ben ik er toch blij mee!

Hierna gingen we nog even naar Discoveryland. We hadden de Buzz Lightyear Laser Blast immers nog niet gedaan de vorige dag en dit is toch wel een hele leuke attractie, vinden wij! Uiteraard heb ik Rik weer verslagen, haha. In het begin stond hij megaveel voor, maar toch heb ik mijn positie terug weten te winnen, tot grote verbazing en onbegrip van Rik. ;=) Voor deze attractie hebben we fijn de Fastpassen van het Disneyland Hotel kunnen gebruiken, aangezien het nog geen 1 uur was.

Hierna gingen we nog even langs de grote winkel in Discoveryland (ben even de naam kwijt).

Na al dat schietwerk was het tijd om wat te gaan eten. De kebab van de dag ervoor was ons zo goed bevallen dat we besloten om nogmaals bij Hakuna Matata te gaan eten. =P Top, die kebabbroodjes met die kruidige frietjes/aardappeltjes erbij! :=) Hierna gingen we nog even wat winkelen in het glaswinkeltje in het kasteel, dat vinden wij altijd een leuke winkel en daar komen we eigenlijk altijd wel vaak. Aan de voet van het kasteel stonden Doornroosje en Assepoester. Rik houdt er niet zo van om met characters op de foto te gaan die ‘zomaar ergens staan’ (ofwel; dringende mensen die duwen om maar aan de beurt te komen), en ik was met hen de vorige keer al succesvol op de foto gegaan dus we lieten het maar even aan ons voorbij gaan (hoewel de drukte niet immens was, moet ik zeggen).

We besloten onze winkelronde af te maken door Main Street en daarna even lekker naar onze kamer te gaan.

Toen we op de kamer waren en onze spullen hadden weg gelegd, wilde we nog even wat gaan rondkijken in het hotel. Even naar het winkeltje en zo. Een vrouw heeft nu eenmaal shopbehoefte! :=P Tenminste, ik wel, haha. We liepen de kamer uit en daar liep ik zowaar bijna tegen Pluto aan! Blijkbaar zat schuin tegenover onze kamer de ruimte vanwaar de characters ‘komen en gaan’. Dat is dus eigenlijk de eerste kamer in de gang aan de rechterzijde (als je vanuit lobby komt). Pluto wilde dus net weg gaan, maar hij schrok enigszins van mij en toen ik om een foto vroeg was dat helemaal geen probleem. De Castmember bood zelfs aan om de foto’s te nemen zodat Rik en ik er samen op konden. Heel fijn! Er was verder ook niemand, aangezien de beveilingsmedewerker iedereen vóór de gang waarin we ons bevonden al had tegengehouden (niet dat dit nodig was, want er waren weinig mensen in de lobby, zo zagen we later). Ik was uiteraard in mijn nopjes met nog een characterfoto. Wat een ideale kamerlocatie! Toen we richting lobby liepen (dat was zo’n drie meter :=P) zagen we daar nog meer characters! En het was zó rustig! In zo’n geval vindt ook Rik het niet erg om de nodige fotootjes te nemen, want uiteraard was er hier geen gedring. ;=) Iedereen wachtte zelfs netjes op elkaar! Heel fijn. :=) We zijn nog op de foto gegaan met Babbel, de rest van de characters van dat moment hadden we al eerder gezien in Inventions. Na onze tour door het hotel gingen we terug naar de kamer. Zo om het half uur gingen een van ons kijken om te zien of er niet inmiddels andere characters waren. Dit was niet het geval, het waren namelijk een hele tijd dezelfde en daarna géén meer. Jammer, maar ik was al meer dan tevreden met het eerder verkregen resultaat. Toen we gereed waren om terug te gaan naar het park, stonden er opeens toch weer wat characters in de lobby, waarvan ook wat andere dan de vorige keer! We zijn toen nog op de foto gegaan met Knabbel, Mickey en Gepetto.

Nu was het dus echt tijd om terug terug te gaan naar het park, we zouden immers de parade gaan kijken. We vonden een goede plaats voor de parade, helemaal aan het begin. We zouden twee keer blijven staan om de heen en terugweg te kunnen zien. De parade ging nu tijdelijk een andere route in verband met werkzaamheden in Fantasyland. Vandaar dat hij zowel heen als terug zou rijden via dezelfde route. Overigens bleven velen maar voor één keer staan en gingen dan weg. Ik heb veel foto’s gemaakt en de parade volledig gefilmd.

Na de parade wilde ik graag naar It’s A Small World, maar daar was het erg druk. Dit sloegen we dus over.

Toen we terug wilden lopen zagen we nog een stukje van de show Disney Showtime Spectacular. Ik heb deze niet gefilmd en ook niet veel foto’s gemaakt, we stonden niet op een heel handige locatie en hebben een stukje in het midden van de show bekeken.

We gingen nog even naar Disney Village. Dit was ons totaal ontgaan door onze verblijfslocatie! Daar hebben we lekker bij McDonalds eten gehaald. Hoe irritant is het dan als je bij terugkomst ineens wel door de tassencontrole moet.. :=P Ja, nogmaals, het went snel. We waren beide moe en voldaan en gingen na het eten lekker slapen om uitgerust aan onze laatste dag te kunnen beginnen.

Dag 3 – zondag 6 februari 2011

Het is voor ons een beetje traditie geworden om tijdens een driedaags verblijf, de laatste dag in het Studio’s Park te vertoeven. We besloten wel om eerst onze jaarkaarten te gaan verlengen, aangezien dit kon vanaf deze dag! Precies goed gepland dus. ;=) We wilden hiervoor eigenlijk even naar BPA, maar toen we het hotel uitliepen zagen we dat Donald Desk ook open was en daar was haast niemand. We sloten aan en al gauw waren we aan de beurt. Ik had genoeg stempels om een jaar gratis te krijgen, voor Rik zouden we gewoon betalen. Allereerst was ik aan de beurt. Ik wilde graag mijn Fantasy pas upgraden naar een Dream pas, in combinatie met het jaar gratis voor de Fantasy en het bijbetalen voor de Dream. De beste mevrouw achter de kassa vertelde me echter dat dit niet kon! Ik moest of de Fantasy gratis nemen, of een Dream en gewoon het volle bedrag betalen. Ik koos dus voor het eerste. Ik vond het wel wat jammer, want ik had erop gerekend en ik had zelfs mijn reservering in het Disneyland Hotel destijds gemaakt met de opmerking dat ik ging upgraden naar een Dream op de derde dag van mijn verblijf (dit was gewoon akkoord), waarna ik dus de Dream korting kreeg. Nou ja, we maakten alles maar in orde en gingen richting het Studio’s Park.

We besloten om eerst richting Toy Story Playland te lopen. De vorige keer was het daar zo druk dat ik graag een ritje oversloeg in één van de attracties. Dit keer was het park net ongeveer een kwartier open, en stond er dus een kwartier (ongeveer) wachttijd bij Toy Soldier Parachute Drop. We gingen in de rij en toen we nog ongeveer 5 minuten moesten wachten, was er een storing. Dat heb ik vaker, zo vlak voor mijn neus een storing! Maar goed, geduldig wachten dan maar. Het duurde maarliefst een half uur! Uiteindelijk konden we erin, de rij was intussen erg lang dus vandaar dan ook dat we zijn blijven staan (anders hadden we weer geen van deze nieuwe attracties kunnen doen tijdens dit verblijf).

We waren door de storing net te laat voor Animagique. We zijn dus eerst even naar Stitch Live gegaan en daarna was het voor Rik tijd om zijn Fastpass van Tower Of Terror te gebruiken. Aangezien ik deze attractie oversla, ging ik intussen naar het bureau voor jaarkaarten in het Studio’s Park. Ik voelde me namelijk toch niet helemaal lekker bij het feit dat ik het Disneyland Hotel had gereserveerd met Dream korting, terwijl ik geen Dream had. Daarbij was ik ervan overtuigd dat het wel kon, in tegenstelling tot wat de dame zei, ik had het immers hier ook al een aantal keer gelezen. Bij het bureau was bijna niemand (terwijl het overal druk was), dus al snel kwam er een meneer naar me toe die vroeg waarvoor ik kwam. Ik legde de situatie van de ochtend uit. Daar stond ik dan, met mijn nieuwe en oude Fantasy kaart.. De man zei dat hij ging overleggen en kwam al snel terug met de mededeling dat er een fout was gemaakt, dat het wel kon, maar het nu wat lastig was om het terug te draaien, maar hij ging het toch regelen. Hij bood zijn excuses aan voor het ongemak, en gooide het erop dat er soms nieuwe Castmembers zijn die nog niet alle regels weten.. Ik was hartstikke blij dat het toch geregeld kon worden. Ik werd geholpen door een andere Castmember, die de nodige instructies had gehad van de eerste Castmember. Hij zei dan ook vrij weinig. =P Maar goed, het was in elk geval geregeld! Ik ging terug op zoek naar Rik, waarna we alsnog naar Animagique gingen. Hierna gingen we even terug naar het Disneyland Park voor wat te eten (geloof het of niet; wederom bij Hakuna Matata!).

We besloten hierna terug naar huis te gaan. Het was zo ongeveer 4 uur ’s middags, dus een mooie tijd. We maakten nog een rondje door het hotel.

Ik werd verliefd op dit servies (ik heb het niet gekocht hoor ;=) ):

Hierna was het op naar de auto. Toen we in de auto kwamen, bekeek Rik nog even zijn glazen schorpioen. Deze had hij van mij gehad en kwam uit het winkeltje met glas in het kasteel. Het bleek dat er wat was afgebroken, dus we besloten nog even gauw te gaan ruilen aangezien het toch wel erg zonde was. Terug naar het park dus.. In de winkel werd niet moeilijk gedaan en we kregen direct een nieuwe.

We liepen terug naar het hotel en we gingen nog even richting de toiletten voordat we vertrokken. Er stonden veel mensen onderaan de grote trap in de lobby, en ik vroeg me steeds af waarom al die mensen er stonden. Rik had niet het idee dat het iets spannends zou zijn, en dus liepen we verder.

Castle Club liften:

Toen we echter terugkwamen van de toiletten, zag ik deze mooie trapceremonie (zo wordt het geloof ik genoemd). Ik had helaas mijn videocamera niet meegenomen, die lag al in de auto. Gelukkig had Rik wel het fototoestel in zijn zak. Wel jammer, want als ik had geweten dat dit er zou zijn, dan was ik dit gaan filmen van begin tot eind. Maar goed, toch nog wat foto’s. :=)

Dat was dat. We gingen rustig terug naar de auto en vertrokken richting huis. Het was geweldig, en volgend jaar rond februari/maart gaan we zeker terug naar het Disneyland Hotel!

Advertenties

4 thoughts on “Tripreport Disneyland Parijs 4, 5 en 6 februari 2011

 1. Wat een leuk verhaal, Joyce! Wij zijn ook van plan naar Disneyland (het Disney Hotel) te gaan in februari en is was via google op jouw blog gekomen. Is het niet erg koud in februari trouwens? Dat is eigenlijk mijn grootste bezwaar. Verder lijkt het me een rustige maand qua wachttijden.

  • Hoi Jacqueline!

   Bedankt voor je reactie! Leuk dat je meeleest. Ik heb ook nog een tripreport geschreven van onze reis naar Disneyland Parijs in juni 2011, en toen sliepen we ook in het Disneyland Hotel. Misschien een tip! ;)

   Februari kan koud zijn, maar meestal is het wel te doen. Het is in elk geval nooit zo erg als november/december/januari! En je hebt gelijk; februari is een hele rustige maand. Volgens mij de rustigste van het hele jaar!

   Mocht je nog vragen of iets dergelijks hebben, dan hoor ik het graag.

   Groetjes,
   Joyce

 2. Mooie Foto’s van Disneyland paris Ik ben er ook geweest ik ben met kerst geweest en jullie? volgendjaar ga ik en met me pa en ma met halloween in disneyland

  • Bedankt! :)

   Het is voor mij alweer even geleden dat ik met kerst ben geweest. Ik hoop dit jaar met kerst weer te gaan. Ik ga dit jaar wel sowieso met Halloween!

   Binnenkort plaats ik nog een tripreport van mijn reisje in januari 2012.

   Groetjes,
   Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s