Walt Disney World tripreports

Pre-tripreport Walt Disney World 1 t/m 11 mei 2012 – Hoera! We hebben geboekt!

Eindelijk is het dan zover; we hebben onze reis naar Walt Disney World vastgelegd!

Al jaren droom ik ervan om ooit eens naar het grootste Disney rijk te gaan. Maar ja, als je bedenkt wat een dergelijke vakantie kost, wie wil er dan nog met je mee? Inmiddels zijn Rik en ik zo’n 2,5 jaar samen. Rik is dan ook al diverse keren mee naar mijn geliefde Disneyland Parijs geweest, maar Walt Disney World was nooit een concreet plan. Ik had natuurlijk wel mijn droom aan hem verteld, maar daar bleef het dan ook bij. Want ja, als iemand het idee heeft dat Walt Disney World ‘een iets groter Disneyland Parijs’ is, ben je al snel klaar…

Ik bedenk me nu ook dat ik van ontzettend veel mensen te horen krijg dat zij ook dit beeld hebben. “Walt Disney World; da’s toch net zoiets als Disneyland Parijs, alleen dan groter?” NEE! FOUT! HELEMAAL NIET! Om je een indicatie te geven:
“Walt Disney World Resort (also known colloquially as Disney World), is the world’s largest and most-visited recreational resort. Located approximately 21 miles (34 km) southwest of Orlando, Florida, United States, the resort covers an area of 30,080-acre (47.00 sq mi; 121.7 km2) and includes four theme parks, two water parks, 23 on-site themed resort hotels (excluding eight that are on-site, but not owned by the Walt Disney Company), including a campground, two health spas and physical fitness centers, and other recreational venues and entertainment. It opened on October 1, 1971 with only the Magic Kingdom theme park and has since added Epcot (October 1, 1982), Disney’s Hollywood Studios (May 1, 1989) and Disney’s Animal Kingdom (April 22, 1998).” (Wikipedia)

Anders gezegd zou je kunnen stellen dat Walt Disney World ongeveer zo groot is als de stad Utrecht of de stad Manhattan. Mocht je ooit eens niets te doen hebben; bekijk deze immense plek dan eens via Google Earth.

Zoals zovelen om mij heen, ben je waarschijnlijk ook nadat je dit weet nog niet overtuigd van de grootsheid en diversiteit van het park. Dit was ook het geval bij Rik. Voordat ik hem kon overtuigen, hebben we heel wat site’s, boeken, filmpjes, foto’s en andere beschikbare informatie geraadpleegd. Langzaam maar zeker begon ook Rik in te zien dat dit resort niet te vergelijken is met Disneyland Parijs of welk ander pretpark dan ook. Omdat ik altijd enthousiast ben over Disney (of ik er nou heen ga of niet, over het algemeen houd ik me er toch mee bezig) heb ik in de loop van de tijd heel wat informatie vergaard en op zijn tijd ook weer gedeeld met Rik. Het idee om ‘een keer’ te gaan werd steeds concreter. En opeens was daar het besluit: we zouden naar Walt Disney World gaan! Omdat Rik een grote hobby heeft in zijn boot, zou dit nog niet binnen een paar maanden of iets dergelijks zijn. Dat kan natuurlijk ook niet (dat besef ik me op dit moment maar al te goed, maar daarover zometeen meer), aangezien er een hele hoop bij komt kijken. Ik was al door het dolle heen, gewoon omdat we zouden gaan. Punt.

Periode: 1 tot en met 11 mei 2012
De beste periode van het jaar om naar Walt Disney World te gaan is in september. De scholen zijn dan net weer begonnen, en dus is het (relatief) rustig in de parken. September kwam voor ons alleen niet goed uit, omdat ook wij dan weer net met school zijn begonnen. En gezien de aankomende stages, nieuwe opleidingen en andere belangrijke dingen aan het begin van een schooljaar, was september dan ook al snel van de baan. Na de nodige research kwamen we uit op mei. In mei is het ook rustig (misschien iéts drukker dan in september, maar vooruit) en dat is zeker zo belangrijk voor ons. Immers zitten we er niet op te wachten om tijdens de vakantiepieken ons een weg te banen door de menigte. Het werd dus mei. Uiteraard hebben we hier in Nederland sowieso de eerste week van mei de meivakantie (en in Amerika niet, yay!). Het was echter niet realistisch om het bij slechts 6 of 7 dagen te houden, want dit zou simpelweg te kort worden. We besloten dus in mei te gaan en de vakantie zou een week langer beslaan dan de meivakantie; in totaal gaan we nu 11 dagen en 10 nachten (dat is inclusief reistijd).

Verblijf: Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa en het Deluxe Dining Plan
Disney heeft zeer regelmatig mooie aanbiedingen om je vakantie te boeken. Je moet alleen even uitzoeken wáár je deze aanbiedingen vindt, welke voorwaarden er allemaal aanzitten en wat de goedkoopste optie is. Het is namelijk zo dat er een Amerikaanse website is voor Walt Disney World én een Engelse website. Wij hebben uiteindelijk via de Engelse website geboekt. Ondanks dat de dollar zo gunstig staat, kwamen we daar goedkoper uit. Het zit als volgt: Disney biedt regelmatig het Disney Dining Plan cadeau aan. Er zijn Value Resorts, Moderate Resorts, Deluxe Resorts en Deluxe Villa’s en hoe duurder je hotel, hoe hoger het gratis Dining Plan dat je krijgt. Er is een Quick Service Dining Plan (2x per dag Quick Service Meal, 2 Snacks per dag), (normaal) Dining Plan (1x per dag Table Service Meal, 1x per dag Quick Service Meal, 1 Snack per dag) en het Deluxe Dining Plan (3x per dag Table Service Meal, 2 Snacks per dag). Wij kregen bij het boeken van een Deluxe Villa (!!!) het normale Dining Plan cadeau. Wij hebben ongeveer 150 pond per persoon bijbetaald, zodat we het Deluxe Dining Plan hebben. Dit is goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld een Value Resort zou boeken en het Deluxe Dining Plan gewoon volledig erbij koopt. Feitelijk betalen we dus zo’n 150 pond per persoon voor het Deluxe Dining Plan, terwijl dit plan normaal voor ons hele verblijf (wanneer je het gewoon bijboekt) bijna 500 pond per persoon kost! Eigenlijk slaat dat natuurlijk nergens op, als je er zo over nadenkt. We verblijven natuurlijk wel in een wat duurder hotel, maar dan nog weegt dit niet tegen elkaar op. Daarbij hebben we vrijwel alle opties bekeken en vergeleken (ook om buiten het resort te verblijven) en dit was simpelweg de voordeligste optie. Het is natuurlijk geen straf om in een Deluxe Villa te slapen! Ons resort:

Met het Deluxe Dining Plan hebben we de mogelijkheid om 3x per dag met Table Service te gaan eten. Dat is natuurlijk véél teveel, maar door ook in luxere restaurants en/of combinatiepakketten te gebruiken, gebruiken we soms 2 punten voor 1 maaltijd. Welke restaurants we wanneer gaan bezoeken, hangt even af van op welke dag we naar welk park gaan. Dit hangt dan weer af van de aanbevelingen van diverse sites die hierin gespecialiseerd zijn. Op dit moment zijn de parktijden en dergelijke nog niet bekend gemaakt door Disney voor mei 2012, dus het is nog even afwachten. Uiteraard hebben we wel al een idee wat we allemaal willen, maar dit bewaar ik voor een andere keer (wanneer ik meer concreets kan zeggen).

Vervoer: Brussel Zaventem – New York Newark – Orlando International en terug
Ook het vinden van de voordeligste vlucht viel niet mee. Na veel onderzoeken en vergelijken kwamen we erachter dat we het best via Brussel konden vliegen. Dit scheelde zo’n 250 euro per persoon in vergelijking met Schiphol! We hebben geboekt via D-reizen en vliegen met United Airlines. We vertrekken op 1 mei vanaf Brussen Zaventem richting New York Newark en stappen daar over op een binnenlandse vlucht richting Orlando International. Als het goed is zijn we rond 16.00 uur lokale tijd in Orlando, waarna we met de (gratis) Disney Magic Express naar het resort worden gebracht. Ook op de terugweg gaan we met de Disney Magic Express naar Orlando International. We leggen dezelfde route af richting huis. We landen volgens de voorspellingen rond 08.00 uur lokale tijd weer in Brussel. Dit is dus pas op 12 mei.

En wat gaan we allemaal doen?
Meer concreets over onze parkdagen kan ik op dit moment nog niet zeggen. Er zijn ontzettend veel shows en dergelijke die allemaal de moeite zijn om te bezoeken, en dit alles gaan we in onze 9 dagen van aanwezigheid proberen te plannen (de aankomst- en vertrekdag niet meegerekend). Maar dit alles hangt, zoals al gezegd, af van de aanbevelingen van diverse sites die hierin experts zijn. Er komt ontzettend veel research kijken bij een grote vakantie zoals deze, ook al zouden sommigen van jullie vast denken van niet. Je moet niet alleen bedenken op welke dag je naar welk park wilt, maar ook waar je dan wilt eten, welke shows je wilt bezoeken, hoe je zoveel mogelijk tijd kan uitsparen en ook nog kan relaxen zodat je niet na 3 dagen neervalt. Details over de invulling van onze dagen zal ik plaatsen wanneer ik daar meer over weet. Voor nu wachten we geduldig af tot Disney de parktijden en dergelijke vrijgeeft. So there is more to come!


Bronnen: Wikipedia, Walt Disney World
Afbeeldingen ©: WDW info

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s