Disneyland Parijs tripreports

Tripreport Disneyland Parijs 9, 10 en 11 juni 2011

Dag 1 – donderdag 9 juni 2011

Zoals gewoonlijk ging de wekker al erg vroeg. Dit keer zouden we met een ander stel gaan, Stephan en Ilse, wat een totaal maakte van 4 personen. We maakten ons klaar en waren dit keer zelfs redelijk op tijd! Helaas waren Stephan en Ilse dat niet, aangezien hun wekken op mysterieuze wijze niet af was gegaan en dus redelijk vertraagd waren. =P Al bij al viel de verlating mee, en al snel waren we onderweg. We hadden geluk met het verkeer: geen file’s! Ook dit keer stopten we bij onze favoriete stoplocatie: Aire d’Asserviller. Hier heb je vrij veel winkeltjes en (meestal) schone toiletten. Het is veel beter dan vele andere stoplocaties waar we wel eens zijn geweest!

We kwamen al vroeg aan in Disneyland. Rond 10.30 uur waren we er. We verbleven in hotel Newport Bay Club, wat voor ons allemaal een eerste keer zou zijn. Het was vrij rustig in de lobby en toen we binnen kwamen waren we allemaal bezig met de fraaie lobby te bewonderen.

Zoals normaal in Disneyland, was er een rij afgezet voor bezoekers die kwamen om zich in te checken. Halverwege deze rij stond een Castmember, wie iedereen alvast een formulier liet invullen met wat gangbare gegevens, om tijd te besparen. Er stond helemaal niemand in de rij, maar toch gingen we braaf de rij door tot we bij de Castmember waren. Ik had twee Admiral Rooms geboekt; voor elk stelletje één (de standaardkamers waren vol). De Castmember in kwestie bleef nogal lang onze reispapieren druk doorkijken. Bijzonder lang.. Ik maakte al een grapje over incidentele overboekingen, waardoor we een upgrade zouden krijgen qua kamer.  Ik maakte er wel duidelijk bij dat dit een grapje was, aangezien dit vrijwel nooit gebeurd. De Castmember had door dat ik de ‘voorzitter’ van het gezelschap was, of althans in de zin van degene met de meeste kennis als het op Disney zaken aankomt. Ik had natuurlijk ook geboekt. Hij richtte zich tot mij en vroeg me met een verwarde blik of ik twee kamers had geboekt (één had immers ook gekund, aangezien een standaardkamer voor vier personen is). Toen ik hierop antwoordde met “ja”, vroeg hij ons om een momentje en hij vertrok. Hij ging door een deur achter de schermen. We vroegen ons af wat er aan de hand was. We zagen wel dat we nu in de rij stonden voor de receptie, terwijl ernaast ook een speciale receptie was voor de Admiral Floor. Geduldig wachten we af, terwijl de grapjes over een eventuele upgrade verder gingen. Wie weet zouden we een luxere kamer krijgen in dit hotel, maar dat zou dan gelijk een suite zijn.. Of zouden we een upgrade krijgen in een ander hotel, zoals Sequoia Lodge.. Plots kwam de Castmember terug. Hij richtte zich wederom min of meer tot mij en vroeg toen: “how would you like a surprise today?”. Op mijn ‘aller-onverschilligst’ antwoordde ik dat ik dit natuurlijk héél graag zou willen. We waren allen eigenlijk stomverbaasd en zeer benieuwd. De Castmember antwoordde toen: “That’s great! Then how would you like to stay in the Disneyland Hotel?”. De vorige keer was Rik en mij zo ont-zet-tend goed bevallen, dat ik het wel uit kon gillen. Maar in eerste instantie reageerde ik, en wij allemaal, een beetje verbaasd met vragen zoals “Really?”, “Are you serious?”. Toen de Castmember zei dat het een grapje was, was de stemming ineens weg, maar toen voegde hij er snel aan toe dat hij ‘natuurlijk’ serieus was, en dat we konden gaan. Stomverbaasd gingen we terug naar de auto. Gelukkig hadden we de koffers in de auto gelaten.

We gingen naar het Disneyland Hotel en Rik en ik wisten inmiddels precies waar we moesten zijn (de eerste keer was het namelijk even zoeken). Het was bijna net zo magisch om opnieuw het terrein op te rijden. Ook Stephan en Ilse leken enthousiast, maar hebben iets minder het echte ‘Disney gevoel’ dat ik en Rik wel hebben. Bij de incheckbalie reageerde de dame in kwestie ook alsof het heel normaal was dat we ineens in dit hotel waren beland. Het enige minpuntje (als je het zo al mag noemen, gezien de prijsverschillen van de hotels in deze periode!) was dat we geen kamers naast elkaar kregen, maar wel op dezelfde verdieping. Prima! De kamers waren nog niet gereed, dus gingen we op naar het Disneyland Park. Daar moesten we natuurlijk eerst een voorlopige jaarkaart halen voor Stephan en Ilse, aangezien je deze niet aan de normale kassa’s kan kopen en Donald Desk dicht was. Het was nog een heel gedoe om de twee dames (lees: één nieuwkomer en één senior/leidinggevende) uit te leggen dat wij Stephan en Ilse 10% korting wilden geven, zodat wij stempels kregen. En ja, ook aan die senior. Na een hoop gedoe waren we uiteindelijk in het Disneyland Park. We gingen eerst naar BPA en daar kregen Stephan en Ilse hun Fantasy jaarkaarten. Niet dat hun van plan zijn meerdere keren te gaan, maar ook bij deze ene keer drie dagen was het al voordeliger.

We zetten koers naar Frontierland. Hier deden we de nodige attracties: Big Thunder Mountain (met Fastpass), The Haunted Mansion en Thunder Mesa Riverboat Landing. Deze laatste attractie was vooral voor Rik bijzonder, aangezien hij van boten houdt en we dit keer voor het eerst op de Molly Bown vaarden in plaats van de Mark Twain.

Na Frontierland gingen we kort winkelen. Het kasteel ziet er weer uit als nieuw, na het onderhoud van de afgelopen maanden.

Na het winkelen gingen we nog even terug naar de kamer. De kamer was inmiddels klaar, dus we konden met koffers en al erheen om alles uit te pakken en zo. Ik heb toen nog wat foto’s gemaakt:

Hierna gingen we de Once Upon A Dream Parade kijken. Er waren deze dag extra veel characters die meededen met de parade. Hiervan waren er veel erg bijzonder. Dit was ter ere van de aanwezigheid van prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed, hij bezit 10% van Disney S.C.A.

Video deel 1:

Video deel 2:

Toen was het tijd voor Fantasyland. Hier deden we ook nog een mooi aantal attracties. De enige attractie die we wilden maar niet konden doen vanwege de drukte was Peter Pan’s Flight, maar die zouden we later nog wel doen.

Hierna was het tijd voor Mickey’s Magical Celebration op Central Plaza. We waren redelijk laat en het was al erg druk, maar we vonden een mooi plekje op een heuveltje. Ik vond vooral het deel met de prinsessen erg mooi!

Video deel 1:

Video deel 2:

Na deze mooie show gingen we naar Disney Village om te gaan eten bij Annette’s. Ik was bang dat het erg druk zou zijn en dat we lang moesten wachten, maar gelukkig viel dit mee en konden we al snel gaan zitten. Rik en ik hadden ook nog nooit gegeven in dit restaurant en het is ons heel goed bevallen! De milkshakes zijn erg aan te raden.

Na wat winkelen in Disney Village gingen we naar het hotel om te relaxen en op tijd te gaan slapen. Het was een lange dag geweest.

Dag 2 – vrijdag 10 juni 2011

We waren op tijd opgestaan om te gaan ontbijten. Daar zagen we de nodige characters en we maakten foto’s met het Witte Konijn en Eeyore. Het ontbijt was, zoals gewend, erg goed en al gauw gingen we op naar het Disneyland Park.

In het Disneyland Park gingen we de overgebleven landen doen: Adventureland en Discoveryland. Het was best regenachtig, dus we waren blij dat we niet teveel buitenactiviteiten op het programma hadden staan.

We zagen de Disney Dance Express nog voorbij komen.

Rond de middag gingen we -na een tussenstop in ons hotel- naar het Studio’s Park. Alvorens we de ingang doorgingen, liepen we even naar binnen in de bioscoop in Disney Village. Hier haalden we kaartjes voor Buffalo Bill’s Wild West show voor die avond. Ik mocht gratis, aangezien er een actie was om in de maand van je verjaardag gratis te gaan, en ik ben op 16 juni jarig. =D

Hierna was het dus vlug naar het Studio’s Park.

In het Studio’s Park deden we een hoop van de attracties die op ons wensenlijstje stonden. Bij Studio Tram Tour hebben we wat mooie foto’s weten te maken:

We bekeken ook Stars ‘n’ Cars.

Hierna gingen we weer terug naar ons hotel om even te relaxen. Onderweg naar de uitgang kwamen we deze 2 nog tegen:

Om 17.00 uur zou het vervangende evenement beginnen van de afgelaste Pirate & Princess Party in de oude discotheek Hurricanes. We waren ruim op tijd om te wachten bij de ingang van het gebouw.

Nadat we binnen waren werden al snel de eerste characters aangekondigd. Het waren Mickey, Minnie, Goofy en Donald in koninklijke kleding! Ze gingen dansen met de kinderen op de dansvloer. Hier was ruimte voor, aangezien het niet zo heel druk was. Unieke omstandigheden dus! Niet veel later werden de prinsessen aangekondigd. Ik wist me snel in de rij te voegen en was als eerste aan de beurt. Het waren Belle en Doornroosje, waar je tegelijk mee op de foto mocht. Heel leuk! Het was ook erg grappig, omdat ik Belle fan ben en Ilse een beetje Doornroosje fan. =) Natuurlijk ging ik ook met Rik en de prinsessen op de foto. Hierna werden de piraten aangekondigd; eerst kwam Kapitein Haak, waar later Smee zich bijvoegde. Wij zijn op foto geweest met Kapitein Haak (ook hier waren we een van de eersten). Tijdens het hele evenement kon je gratis zoveel eten en drinken als je maar wilde. Ik vond het een erg leuke ‘goedmaker’ voor de Pirate & Princess Party. En dat terwijl het ook nog een gratis vergoeding was! Heel netjes. We probeerden later op de foto te gaan met Mickey, Minnie, Goofy en Donald. Dit viel niet mee, doordat zij op de vloer aan het dansen waren met kleine kinderen, en daar was dus niet veel ruimte voor uitgebreide poseeersessies.  Uiteindelijk is het wel gelukt, gelukkig! Terwijl we bezig waren wisselden Belle en Doornroosje voor Assepoester en Sneeuwwitje. Helaas was de rij bij de prinsessen erg lang geworden, en dit bleef het ook dus sloegen we hen over. Kapitein Haak en Smee hadden plaats gemaakt voor Jack Sparrow. Daar viel de rij mee, dus gelukkig hebben we daar wel een foto mee. Jack Sparrow zorgde voor de nodige hilariteiten met zijn bijzondere karakter.

We besloten te vertrekken, zodat we ruim op tijd zouden zijn voor Buffalo Bill’s Wild West Show. Inmiddels hadden we flinke honger, het was immers ook al 19.00 á 20.00 uur. We gingen eerst nog even gauw langs het hotel.

Er was muziek in de bar en ook Goofy gaf een optreden. Later werden we de zaal in gelaten, op basis van onze plaatstoewijzing (in combinatie met gekleurde cowboyhoeden). Het eten was vrij goed (mits je geen moeilijke eter bent, aangezien het een vast menu is) en de bediening was leuk in elkaar gezet en vlot. Ilse was in haar nopjes, omdat zij een paardenliefhebber is. Ook de rest genoot, waaronder ikzelf. Ik heb foto’s gemaakt en deels gefilmd:

Video deel 1:

Video deel 2:

Na de show was het al laat en dus gingen we terug naar het hotel. Inmiddels konden alleen hotelgasten nog op dit terrein komen, dus dat gaf mooie gelegenheid tot foto’s zonder mensen erop.

We zagen dat er in het Disneyland Park nog een evenement aan de gang was, althans, zo leek het. Er was muziek te horen en we zagen lichten. Het leek wel een show. We bedachten dat dit misschien voor de eerder genoemde prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed was, of het zou een persevenement kunnen zijn. We zullen het denk ik nooit weten.

Na deze drukke dag gingen we slapen, op weg naar alweer onze laatste dag.

Dag 3 – zaterdag 11 juni 2011

Ook deze laatste dag zouden we opsplitsen in het Disneyland Park en het Studio’s Park. Na het lekkere ontbijt gingen eerst de koffers naar de auto brengen.

Het was nog erg vroeg toen we klaar waren, dus konden we mooi gebruik maken van de Extra Magic Hours. Tijdens deze uurtjes zijn er weinig mensen in het park, dus dat kwam goed uit!

Het park zou om 10.00 uur open gaan. Stephan en Ilse gingen naar achtbaan Indiana Jones en Rik en ik moesten naar BPA, om daar mensen te treffen om 10% korting te verlenen. Het was een gezin bestaande uit vader, moeder en zoontje (ik gok een jaartje of 4). Ze hadden veel vragen die ik met plezier kon beantwoorden. We moesten wel even wachten bij BPA, maar door de vele vragen ging de tijd snel. Rik had al twee stempels en hoefde er dus nog maar één, maar gelukkig kun je wel meer mensen dan je eigenlijk nodig hebt de korting verlenen. Hoera, weer een volle stempelkaart! Mijn jaarkaart was afgelopen keer gratis verlengd en die van Rik niet, en aankomend jaar zou het precies andersom zijn.

We voegden ons opnieuw bij Stephan en Ilse en gingen op naar het Studio’s Park.

Ilse is een motorfanaat. Stunt Show Spectacular! was dan ook een must-do tijdens deze trip, en ook voor de mannen natuurlijk. Het was voor Rik en mij alweer even geleden dat we de show hadden gezien, dus dat was weer eens leuk. Daarbij was er nu een scène toegevoegd met Lightning McQueen en anderen uit Cars, wat een nieuwe dimensie aan de show gaf.

Na Stunt Show Spectacular hadden we nog wat tijd om de laatste attracties in het Studio’s Park te doen. Het was vrij druk in het park, wat ook logisch was omdat het zaterdag was. Gelukkig hadden we grote attracties al gedaan en/of we hadden er Fastpassen voor. Stephan, Ilse en Rik zijn nog in The Tower of Terror geweest, terwijl ik wat winkelde. Ter afsluiting hebben we Animagique bekeken, wat een van mijn favoriete ‘attracties’ is. =D

Toen we terug wilden gaan naar het Disneyland Park, kwamen we deze ‘mini-parade’ tegen. We hebben niet gezien waar ze vandaan kwamen of iets dergelijks en het stond ook niet op het programma. We zagen wel nog wat mensen op de foto gaan met de characters, dus waarschijnlijk was alles daarvoor ook bedoeld. Het zag er in elk geval leuk uit!

We hadden nog één doel te gaan: Tarzan Encounter bezoeken. Deze show heeft ooit al eens in Disneyland gespeeld, maar ik had deze nog nooit gezien, en zo ook de rest niet. De show was erg mooi en zeker voor herhaling vatbaar, mocht hij de volgende keer als we er zijn nog opgevoerd worden. =)

Na de show zouden we eigenlijk nog wat gaan eten, maar we waren allemaal moe en redelijk voldaan. We besloten dan ook om naar huis te gaan. Deze trip heeft me laten zien dat een verblijf met de één of de ander heel veel kan schelen, aangezien heel anders is en anders tegen dingen aankijkt. Ik kijk alweer uit naar de volgende keer! Waarschijnlijk zijn we dan weer gewoon met z’n tweeën. (L)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s