Walt Disney World tripreports

Pre-tripreport Walt Disney World 1 t/m 11 mei 2012 – De vakantieplanning

Nu onze eerste vakantie naar Walt Disney World steeds dichterbij komt, leek het me leuk om alvast onze planning te delen. :=) Al jaren en jaren droomde ik ervan om ooit eens naar Walt Disney World te gaan en nu begint het langzaam maar zeker steeds dichterbij te komen! :=D

Reisgegevens:

1 t/m 11 mei 2012 Walt Disney World
Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa  – Studio
Ultimate 14-day Hopper
Disney’s Deluxe Dining Plan

1 mei heenreis: Brussel – New York – Orlando
11 mei terugreis: Orlando – New York – Brussel (aankomst 12 mei)

Geplaatste afbeelding
Planning:

Dinsdag 1 mei
Aankomst rond 18.00 uur lokale tijd (verwacht).
In de avond misschien wat verkennen, verder uitrusten.

Woensdag 2 mei
Magic Kingdom
11.55 AM: The Plaza Restaurant
05.45 PM: Cinderella’s Royal Table

Donderdag 3 mei
Epcot
11.45 AM: Coral Reef
06.05 PM: Le Cellier Steakhouse

Vrijdag 4 mei
Rustdag
In de middag naar Blizzard Beach
10.30 AM: Cape May Café (Disney’s Beach Club Resort)
07.45 PM: Citricos (Disney’s Grand Floridian Resort & Spa)

Zaterdag 5 mei
Epcot
08.35 AM: Akershus Royal Banquet Hall
05.15 PM: The Garden Grill Restaurant

Zondag 6 mei
Disney’s Hollywood Studio’s
11.45 AM: Sci-Fi Dine-In Theater
05.05 PM: Mama Melrose’s Ristorante Italiano (Fantasmic! Package)

Maandag 7 mei
Rustdag
In de middag naar Typhoon Lagoon
12.00 PM: The Turf Club Bar and Grill (Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa)
08.45 PM: Narcoossee’s (Disney’s Grand Floridian Resort & Spa)

Dinsdag 8 mei
Animal Kingdom
12.05 PM: Tusker House Restaurant
07.30 PM: Whispering Canyon Café (Disney’s Wilderness Lodge)

Woensdag 9 mei
Magic Kingdom
08.35 AM: The Crystal Palace
08.15 PM: Captain’s Grille (Disney’s Yacht Club Resort)

Donderdag 10 mei
Keuzedag – alle parken geven rustig aan qua aantal bezoekers
09.15 AM: 1900 Park Fare (Disney’s Grand Floridian Resort & Spa)
09.10 PM: California Grill (Disney’s Contemporary Resort)

Vrijdag 11 mei
Vertrek rond 12.00 uur lokale tijd (verwacht).

Zaterdag 12 mei
Thuiskomst

Om tot deze planning te komen hebben we héél wat overwegingen moeten maken. Ik wilde in elk geval voor elk park 1 hele dag hebben en op die ene dag ook Rope Drop kunnen halen (kunnen, dus niet per se moeten ;=) ). Vandaar dat we regelmatig niet met Table Service ontbijten en wel lunchen en dineren. Het ontbijt wil ik dan gewoon halen door middel van de Snack Points of eventueel Quick Service (hoewel dit niet in onze Dining Plan zit, verwacht ik geen problemen als we een Table Service Credit willen gebruiken voor een eigenlijke Quick Service maaltijd). We kunnen eventueel de avond van tevoren iets meenemen naar de kamer (we hebben als het goed is een keukenblok in onze Studio, dus we zouden moeten kunnen koelen en opwarmen indien nodig) of ’s morgens onderweg iets halen. Bij ons eigen hotel is hier ook mogelijkheid voor, maar het kan natuurlijk ook gewoon in het park van die dag. Dat wordt even bekijken op het moment zelf.
Daarbij heb ik rekening gehouden met de rustmomenten; we hebben sowieso een aantal rustdagen en we kunnen op de dagen zelf (ook al staat er een park gepland) bijv. ’s middags naar het hotel gaan om te zwemmen. Ook dit wordt op het moment zelf bepaald, want het zal vast van meerdere factoren afhankelijk zijn (warmte, moeheid, etc.). Het is in elk geval allemaal vrij vrijblijvend. We willen ook naar Downtown Disney (natuurlijk), maar wanneer dit wordt zullen we ook ter plaatse bepalen.
Ook kunnen we als we merken dat het eten een beetje teveel van het goede wordt, een dag van tevoren een bepaalde reservering toch nog afzeggen (telefonisch of bij de hotelbalie). Want dat is wel een beetje waar ik bang voor ben; het is toch een héle hoop goed eten, wat je normaal slechts eens in de zoveel tijd eet (tenminste, wij dan ;=) ). Er zijn een aantal restaurants die we niet meepakken deze keer, maar dat hebben we allemaal heel bewust afgewogen. We hebben geprobeerd rekening te houden met afstanden en dergelijke, om het toch zo prettig mogelijk te laten verlopen. :=)
Tot slot hebben we nog Preferred Viewing Reservations voor Wishes en voor Illuminations. De exacte dagen weet ik zo even niet, in elk geval op een bezoekdag van Magic Kingdom en een bezoekdag van Epcot. ;=) Dat kregen we cadeau bij onze boeking samen met een giftcard van $150 die we ter plaatse krijgen en nog wat andere dingetjes (die we waarschijnlijk niet gaan gebruiken). We hebben overigens via de UK geboekt.

Inmiddels is het nog 65 nachtjes. De tijd vliegt en het is alweer bijna zo ver (zeker als je nagaat dat ik al sinds mei 2011 aftel ;=) ). Ik kan niet wachten! :=D


Bronnen: Walt Disney World
Afbeeldingen ©: Walt Disney World

Advertenties

7 thoughts on “Pre-tripreport Walt Disney World 1 t/m 11 mei 2012 – De vakantieplanning

 1. WaIk probeer al elke dag een verslag te lezen van jouw site, echt zo leuk!
  Ik had meteen inspiratie gekregen om ook een verslag te maken, lang niet zo leuk en uitgebreid als jouw verslagen maar toch ;-)

 2. Hi Joyce,

  Ik houd je blog vanaf nu goed in de gaten want wij willen ook als stel volgend jaar naar WDW. Ben nu dus volop informatie aan het verzamelen zodat het straks wat makkelijker wordt. Vooral met die restaurants wordt het inderdaad wat puzzelen. Wij willen ook het deluxe dining plan nemen maar we zitten een beetje met de fooien die bij de dure restaurants aardig oplopen naast het dining plan. Als we $800-900 extra kwijt zijn aan fooien voor het eten is het nog steeds prijzig. Misschien dat we de toprestaurants wat gaan afwisselen met de goedkopere restaurants.

  • Hoi Samantha,

   Bedankt voor je reactie! Ik zal binnenkort weer een bericht posten over de huidige stand van zaken. Voor ons komt het steeds dichterbij; nog maar een ruime maand te gaan. :=D

   Na afloop van ons verblijf ga ik ook een uitgebreid tripreport van dag tot dag schrijven, waar ik ook zeker onze restaurantkeuzes in meeneem! Ik zal ook zorgen voor genoeg foto’s. ;=) Wat betreft de fooien; reken op minimaal 18% per keer dat je gaat eten. Voor ons is het verder ook nog gokken hoeveel we uiteindelijk kwijt zullen zijn.. Ik denk (en hoop) dat het mee zal vallen. Maar het is zeker iets waar je rekening mee moet houden, dat hebben wij ook proberen te doen. ;=)

   Ik hoop dat mijn blog je misschien wat verder zal helpen. Toen ik ruim een jaar geleden begon met plannen, leek het een onbevatbaar. Er is zoveel waar je aan moet denken en zo! Nu ben ik heel wat kennis rijker en deel die graag. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd een berichtje achterlaten. :=)

   Groetjes,
   Joyce

 3. hoi ik ben twee jaar geleden voor de eerste keer naar disney world gegaan en het is nog fantastischer dan je verwacht. Ik ben al jaren een grote disneyfan en probeer twee keer per jaar naar disneyland parijs te reizen. Maar voor disney world zijn echt geen woorden. het magische gevoel begint al meteen als je op de luchthaven van orlando aankomt. De mooiste parken vond ik animal kingdom en natuurlijk magic kingdom. de mensen daar zijn ook allemaal super vriendelijk. ik heb er echt mijn hart verloren en we gaan zeker nog terug. Zelfs mijn man die niet echt zo een fan is, heeft zich geamuseerd alsof hij een kind van 10was. en s’avonds down town disney is echt prachtig al die winkeltjes en alles is daar ook veel goedkoper. Ik zou zeggen geniet ervan want de eerste keer is altijd het beste dan is de magie het grootst. Als je graag tips hebt wil ik je ze altijd meedelen (over attracties ofzo)
  vele groetjes kelly

  • Hallo Kelly,

   Dankjewel voor je reactie!

   Ik heb zelf ook het idee dat het heel anders zal zijn dan Disneyland Parijs. Nog mooier, groter, overweldigender.. Dat denk ik ook doordat al velen mij hebben verteld over hun ervaringen. :=) Ik ben heel benieuwd!

   We gaan er zoveel mogelijk van proberen te genieten, bedankt! Mocht je nog leuke tips hebben, dan zijn die natuurlijk altijd welkom. :=D

   Groetjes,
   Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s