Disneyland Parijs tripreports

Tripreport Disneyland Parijs 10, 11, 12 en 13 januari 2012

Dag 1 – dinsdag 10 januari 2012

In alle vroegte vertrokken we weer eens richting Disneyland Parijs. Dit keer gewoon met z’n tweetjes. De reis verliep voorspoedig; we hadden geen file’s en het was niet zo druk op de weg. We waren dan ook al rond 10.30 uur op onze plaats van bestemming. Heerlijk! We reden meteen naar ons hotel van deze keer: Hotel Cheyenne. Ik was daar al drie keer geweest, maar dat was al even geleden. Rik was er nog nooit geweest. Het leek niet bijzonder druk en na even zoeken naar de juiste parkeerplaats konden we gaan inchecken bij de receptie. Onze kamer was al klaar, dus we konden meteen alle koffers en zo wegbrengen. Zeker zo prettig! We hadden een nette standaardkamer, niet al te ver van de receptie en aan de wandelroute richting het park.


Nadat we alles hadden uitgepakt en even waren bijgekomen, liepen we nog wat rond over het terrein van Hotel Cheyenne.Hierna was het tijd om naar de parken te gaan. We gingen wandelend en kwamen dus door Disney Village. Daar zagen we voor het eerst het gebouw van Earl of Sandwich sinds deze af is. We namen ons voor hier een keer te gaan eten tijdens dit verblijf.

Mijn eerste missie was om mijn servies te kopen. Dit servies heb ik al een aantal keer gezien, maar ik vond het steeds te duur om te kopen. Ik had toch besloten het te willen, dus ik heb ervoor gespaard en tijdens deze reis was dan het moment daar om het ook daadwerkelijk aan te schaffen! Hoera! We gingen dus naar het winkeltje in het Disneyland Hotel. Er hing hier en daar nog wat kerstversiering.


In het winkeltje werd ik keurig geholpen door een meneer én een mevrouw. Normaal gesproken worden er geen gekochte spullen van hotel A naar hotel B gebracht volgens de medewerkers (alleen van winkeltje A naar hotel A), maar omdat ik voor zoveel geld kocht maakten ze een uitzondering. Ze deden erg hun best voor me, dat kon ik wel waarderen.

Nadat alles geregeld was konden we het Disneyland Park opnieuw voor de eerste keer betreden.

We begonnen al honger te krijgen en we wilden bij restaurant Hakuna Matata gaan eten. Lopend door Adventureland kwamen we langs de nieuwe fotolocatie voor de jungle-vrienden. Er was net een wissel tussen de characters, dus we konden er een aantal van dichtbij bewonderen. ;=)


Helaas was Hakuna Matata dicht. Dan maar even terug naar Central Plaza om te bedenken waar we dan gingen eten. We wisten even niet zo goed wat nu te doen, aangezien we er helemaal op ingesteld waren naar Hakuna Matata te gaan. Op Central Plaza kwamen we erachter dat het helemaal niet druk zou worden die dag. Heerlijk! We haalden hotdogs bij Casey’s Corner en aten deze op een bankje in Main Street op.


Opeens begon er muziek te spelen. Het was het liedje Dancin’ is a catchy rhythm, jaren geleden het liedje van de dagelijkse parade. Het Magische Momenten Festival was afgelopen sinds 8 januari, dus eigenlijk zaten we nu in een periode van ‘niets’. Er was dus een alternatieve parade van characters, in plaats van Disney’s Dance Express. We namen natuurlijk de nodige foto’s en filmden het.


De keus viel toch weer op Adventureland. We gingen naar Pirates of the Carribean.


We liepen nog even wat rond door Adventureland. Het was een beetje een bewolkte dag maar het was nagenoegen droog. Na Adventureland gingen we door naar Fantasyland. Ik wilde graag naar het nieuwe Princess Pavilion, maar daar was het op dat moment heel druk. Ook bij de fotolocatie van Rapunzel stond een fikse rij. Helaas, dan maar een ander moment proberen.


Het was helemaal niet druk en we konden vrijwel overal binnen vijf á tien minuten instappen. We hadden overigens voor het eerst onze nieuwe fotocamera bij; een Nikon Coolpix P300. Ook in attracties maakt deze camera vrij goede foto’s, wat met onze vorige camera(‘s) eigenlijk nooit lukte.Op naar Frontierland! Het was zo rustig dat we al veel hadden gedaan in relatief korte tijd. We haalden een Fastpass voor Big Thunder Mountain. De wachttijd was daar ongeveer twintig á vijfentwintig minuten, maar we waren al zo verwend dat we liever een Fastpass haalden voor iets later die middag. In de tussentijd gingen we naar The Haunted Mansion. Vroeger vond ik deze altijd erg eng (vooral het eerste deel, waarbij de ruimte smaller en hoger wordt), maar nu vind ik het alleen maar mooi. ;=)Toen we ongeveer op eenderde van de rit waren, bleven we stil staan. Er werd omgeroepen dat we een moment geduld moesten hebben, omdat ‘vervelende geesten onze rit hadden onderbroken’. Het duurde best lang en ondertussen werd steeds maar weer omgeroepen om nog even geduld te hebben. Na enige tijd ging zelfs het licht aan! Ik vond het toen wel fijn dat wij toevallig net in een soort gang stonden, en dus niet middenin een scène. Dat wordt er namelijk niet mooier op met het licht aan volgens mij. Na zo’n twintig minuten konden we dan uiteindelijk onze rit vervolgen. De tijd begon wel al te dringen voor onze Fastpass..

Gelukkig waren we nog net op tijd. Big Thunder Mountain blijft een leuke rit en een ‘must-do’ tijdens elk verblijf. Hierna wilden we een rondje maken met het treintje. Rik vindt dat altijd wel leuk, gewoon omdat het zo’n oude trein is en zo mooi werkt, maar we doen het niet altijd. Ook dit keer kon het niet doorgaan. Er stonden Castmembers te wachten vooraan de wachtrij en zij vertelden ons dat de trein ‘vanwege omstandigheden’ was gesloten. We zagen allerlei andere Castmembers (het leek beveiliging) met honden de trein doorzoeken. Raar maar waar..

Het was inmiddels eind middag en de honger sloeg weer toe. We gingen naar Disney Village om daar heerlijk te eten bij Annette’s. Onderweg stopten we even bij City Hall om een Guided Tour door het Disneyland Park te boeken. Ik had al vaker van deze rondleiding gehoord en omdat we er nu voor vier dagen waren én tijdens een rustige periode, leek me dit een mooi moment. De Castmembers van City Hall waren zeer behulpzaam en er werd een Nederlandse gids voor ons geregeld op de dag en tijd dat wij wilden. De derde dag om 13.30 uur zou de tour plaatsvinden.


Toen we klaar waren was het al bijna helemaal donker. Na wat winkelen liepen we terug. Nog even langs het winkeltje van Hotel Cheyenne om mijn servies op te halen, waar alles eerst netjes uitgebreid werd gecontroleerd. Er liep ook een Castmember mee naar onze kamer, om alles mee te tillen. Daarna konden we lekker nog wat relaxen op de kamer en gaan slapen.


Dag 2 – woensdag 11 januari 2012

Deze ochtend waren we al vroeg klaar om naar de parken te gaan. We waren lekker uitgerust en het leek mooi weer te worden. Na een goed ontbijtje gingen we weer op weg. We waren zelfs op tijd voor de Extra Magic Hours. Deze week zouden deze alleen op maandag en woensdag zijn, doordat het zo’n rustige periode was. Deze dag was dus onze enige kans om hiervan te profiteren. Het was duidelijk dat het niet veel mensen was gelukt om ook zo vroeg uit de veren te zijn..


Nu was het de beurt aan Discoveryland. We kozen eerst voor een ritje in Buzz Lightyear Laser Blast. Het ging erg gelijk op qua punten, maar op het laatste moment won ik net!


Hierna haalde Rik een Fastpass voor Space Mountain. In de tussentijd gingen we naar Princess Pavilion voor tweede poging voor een fotootje met een prinses. We stopten onderweg nog even bij het kasteel voor wat foto’s.
Het leek nu rustiger bij Princess Pavilion. Helaas kun je het van buiten niet helemaal goed inschatten, aangezien er geen rij zichtbaar is. Vooraan stond wel een bordje met de wachttijd. We gokten het erop en gingen gewoon in de rij. Ook binnen kun je het niet zo goed inschatten, aangezien de rij door het gebouw heen loopt. Van binnen is het erg mooi en er is van elke prinses een speciaal item in een soort vitrinekast (bijvoorbeeld de roos van Belle) en een glas in lood raam van het kasteel van die prinses ernaast. De wachttijd viel uiteindelijk mee. Ik had gehoopt om met Mulan op de foto te kunnen, want die heb ik nog niet in mijn verzameling. In principe mag je niet kiezen: als je aan de beurt bent wordt je de ruimte ingestuurd van de prinses die op dat moment het eerste vrij komt. Je kunt ook niet zien wie waar staat. Ik vroeg het wel aan de Castmembers die je doorverwijzen, maar die lieten niets los. Ze vroegen wel of ik een speciale wens had, en toen ik zei Mulan, zeiden ze dat zij helaas net terug was naar China. Jammer! Wij kwamen uiteindelijk bij Ariel terecht, wat ik ook prima vond aangezien ik haar pas één of twee keer op de foto heb.
Ik was blij dat ik een foto in de nieuwe Princess Pavilion bemachtigd had, maar bij Rapunzel was het nog steeds te druk (zij had op dit moment nog een eigen fotolocatie vlakbij Princess Pavilion). Die gingen we dus later nog maar een keer bezoeken.

De Fastpass van Rik was inmiddels helaas verlopen. Het had allemaal toch wat langer geduurd dan gedacht. We zouden later terugkeren naar Space Mountain, zodat hij deze alsnog kon doen. De dag hiervoor hadden we nog niet alle attracties in Fantasyland gedaan. We deden er dus nog een aantal.


We gingen terug naar Discoveryland voor Space Mountain, maar daar was nu een storing. We namen het treintje om een rondje te maken om het park.

De boten van Frontierland, Molly Brown en Mark Twain, vaarden niet vanwege onderhoud (wat Rik natuurlijk erg jammer vond). Vanuit de trein konden we ze zien liggen in de droogdoks.


We stapten uit bij Frontierland. We wilden ergens wat gaan eten, want het was alweer rond de middag. We kozen voor Cowboy Cookout. Hier betaal je zo’n €25 per persoon en dan kun je kiezen uit een aantal voor-, hoofd- en nagerechten, welke je allemaal meekrijgt op een dienblad om ergens te eten. Daarnaast zijn er characters bij het eten. Het was heel rustig binnen, we waren zowat de enige. De characters hadden dan ook ruim de tijd voor ons en we konden veel foto’s maken. Pluto, Goofy, Woody, Mickey, Minnie en Teigetje kwamen langs. Om Teigetje heb ik even moeten vragen bij een Castmember die de characters begeleide. We stonden namelijk op het punt om weg te gaan en we zaten best wel in een hoekje, en Teigetje was zo druk aan de andere kant van het restaurant dat hij ons helemaal niet gezien had (denk ik). Toen ik het vroeg stuurde ze hem gelijk naar ons toe en konden we toch foto’s maken. Erg behulpzaam dus. :=)We hadden inmiddels een groot deel van het park al gehad en we besloten (na wat winkeltjes ;=) ) om naar het Studio’s Park te gaan.


We waren mooi op tijd voor Stars ‘n’ Cars. Inmiddels is de parade iets aangepast; er is geen showstop meer. De parade rijdt gewoon door het hele park en stopt tussendoor wel met rijden voor een dansje en zo.

Na de parade liepen we naar Crush Coaster. Hier was ik nog nooit in geweest, maar ik had tijdens de parade besloten dat ik het een keer wilde meemaken. De wachttijd was gelukkig niet zo lang. Ik vond het best eng, maar ben wel blij dat ik het gedaan heb!

Daarna waren we nog net op tijd voor Animagique. Ik heb stiekem één foto gemaakt tijdens de show. :=P

Het begon inmiddels al vrij donker te worden. Het park ziet er dan meteen weer heel anders uit. We gingen naar Toy Story Playland. De details daar zijn echt leuk gedaan. Daar ging Rik in RC Racer. Deze attractie leek mij iets te heftig en de rij was niet lang dus ik wachtte wel even. Ondertussen maakte ik wat foto’s van de omgeving.
We liepen verder door het park. We sloten deze dag af met Rock ‘n’ Rollercoaster, of ja, Rik dan, want ik doe niet aan attracties die over de kop gaan. ;=)Hierna liepen we terug naar ons hotel, waar we nog een pitstop maakten bij Mc Donald’s. We namen het eten lekker mee naar onze kamer.

Dag 3 – donderdag 12 januari 2012

Ook deze dag begonnen we met een ontbijt in Chuck Wagon Café, het restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd in Hotel Cheyenne.


We waren weer fit en konden dus al snel weer richting het park. Ook vandaag was het mooi weer. We gingen eerst naar het Disneyland Park, want ik wilde daar nog met een aantal characters op de foto. Op Main Street Station hing het bord van het Magische Momenten Festival nog.


We arriveerden iets voor de officiële openingstijd in het park. Gasten werden al toegelaten, maar je kon nog niet naar de landen voor de attracties. We gingen klaarstaan op de fotolocatie van Mickey en Duffy. Duffy is de teddybeer van Mickey en is nieuw in Disneyland Parijs. Ik had hem nog nooit gezien en wilde graag een foto met het duo. Om 10.00 uur zouden ze komen. We waren er als een van de eerste. Ik vroeg voor de zekerheid aan de Castmember of Mickey én Duffy zouden komen, wat zij bevestigde. Maar om 10.00 uur kwam alleen Mickey tevoorschijn! We stonden bijna vooraan en lieten andere mensen voor gaan. We wachtten netjes langs de zijlijn. De Castmember wuifde af en toe naar mij om te seinen dat hij er zo aan zou komen. In eerste instantie zou dat twintig minuten zijn, toen dat voorbij was nog eens zo’n vijftien minuten, en toen dat voorbij was weer nog zo’n tien minuten. Er was inmiddels bijna een uur voorbij en de moed begon me in de schoenen te zakken. Rik is niet noodzakelijk fan van characters, maar doet het graag voor mij. Maar dit begon toch wel erg lang te duren.. Er was ook al een paar keer een andere Castmember voorbij gekomen (een fotograaf) die steeds, net als de andere Castmember, bleef bevestigen dat hij nog zou komen. Er werd ons na enige tijd verteld dat het nog zo’n vijf minuten zou duren.. Maar uiteindelijk zei de fotograaf-Castmember dat ze niet meer zeker wist of Duffy überhaupt nog zou komen! Ik kon wel huilen. Al die tijd hadden we daar gestaan en ik had volle hoop dat het me zou lukken. We bleven nog even staan en besloten toen gewoon aan te sluiten. Duffy zou niet meer komen en we stonden bijna vooraan bij Mickey, dus daar konden we dan net zo goed maar even mee op de foto gaan. Er waren nog zo’n vijf personen voor ons. En ineens zag ik Duffy aan komen lopen! De Castmembers wuifden en zwaaiden naar mij om duidelijk te maken dat hij eraan kwam. Bij Duffy liepen weer twee andere Castmembers. De nieuwe Castmembers liepen met Duffy naar de Castmembers die er al stonden en overlegden.. Duffy werd naar mij gestuurd en knuffelde mij! Eén van de nieuwe Castmembers zei tegen me dat Duffy niet kon blijven, maar dat hij terug moest. Ik mocht een foto maken, maar niet met Mickey erbij in verband met de andere gasten. Duffy stond op dat moment even met wat kindjes te spelen, dus Rik en ik gingen gauw op de foto met Mickey en toen konden we eindelijk op de foto met Duffy! Na onze foto ging Duffy ook gelijk weer weg. Het was duidelijk dat hij alleen voor ons ‘naar buiten was gekomen’. We hadden superleuke foto’s, niet voor een mooie achtergrond maar eigenlijk middenin de rij, maar dat gaf niks. Ik had mijn foto’s met Duffy.

We besloten naar Frontierland te gaan en daar nog wat attracties te doen. Mijn dag kon niet meer stuk!


Na Frontierland was het zo’n beetje lunchtijd. We wilden weer proberen om bij restaurant Hakuna Matata te eten. Onderweg erheen kwamen we Geest, Jafaar en Abu tegen. Hier gingen we dus nog even mee op de foto, want er stond haast niemand bij. Restaurant Hakuna Matata was vandaag gelukkig wel open. In het restaurant werd live Afrikaanse muziek gespeeld en je kon ook meedoen. Na het eten hadden we nog tijd om Pirates of the Carribean nogmaals te doen en toen was het tijd voor onze geboekte Guided Tour.De Guided Tour begint in City Hall. We moesten ons daar melden en maakten kennis met onze gids. Ik wil verder niet teveel verklappen, maar je gaat in elk geval het hele park door: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Er worden je allerlei leuke weetjes en feiten verteld, die velen niet weten. Ook worden dingen aangewezen die je normaal helemaal niet opvallen. De rondleiding duurt vrijwel de hele middag. In Discoveryland mochten we nog achter de schermen kijken bij Star Tours. Toen was de rondleiding afgelopen. We kregen ieder een speciale pin, die je alleen krijgt als je de Guided Tour hebt gedaan (er is overigens een aparte Guided Tour voor het Studio’s Park).

Als verrassing mochten we ook nog eens op de VIP locatie voor de parade plaatsnemen. We hoefden alleen door te geven dat we de Guided Tour hadden gedaan en haar naam te noemen. Dit wordt niet altijd gedaan, ik denk dat het nu ook kwam omdat het extreem rustig was en er geen speciale gasten waren. Dit was natuurlijk een prachtige gelegenheid om onze laatste keer de Once Upon A Dream Parade te zien. De eerstvolgende keer in Disneyland zou namelijk de twintigste verjaardag zijn begonnen, waar ook een nieuwe parade bij komt. De parade was deze keer ook al een beetje aangepast, omdat we momenteel aan sommige wagens werd gewerkt in verband met de nieuwe parade. Er zat helemaal niemand op de VIP plaats buiten wij. We voelden ons wel vereerd, want we zagen andere mensen wel een beetje kijken. Alsof we heel belangrijk waren of zo! :=P Er stond bij het VIP deel namelijk ook een Castmember om toezicht te houden. We hadden een hele goede plaats dus en hebben ervan genoten. Veel characters zwaaiden naar ons (vaker dan normaal), wat ook erg leuk was.Na de parade was het al vrij laat geworden en we waren inmiddels ook wel aardig moe. Zeker door de rondleiding van die middag! We gingen dus terug naar ons hotel na wat gewinkeld te hebben. We haalden heerlijke broodjes bij Earl of Sandwich (aanrader!) en aten deze op ons gemak in onze kamer op.

Dag 4 – vrijdag 13 januari 2012

Toen we die ochtend klaar waren en ons gebouw uit liepen, bleek het erg mistig te zijn vandaag. Dat gaf het cowboystadje een nog authentieker karakter! We brachten al onze bagage naar de auto, want we zouden later die dag weer naar huis gaan.


In de ontbijtzaal was het wat drukker dan de dagen hiervoor. Logisch, want het was nu ook vrijdag.

In het park was het kasteel moeilijk te zien door de mist. Het was een apart, maar mooi gezicht!We gingen nogmaals naar Discoveryland. Het was nu eindelijk tijd voor Rik om in Space Mountain te gaan. We deden ook nog een rondje in Buzz Lightyear Laser Blast. Dit keer verloor ik helaas, maar dat vond Rik natuurlijk wel leuk. ;=)


Hierna bezochten we Fantasyland nogmaals voor wat attracties en er werden weer foto’s gemaakt. Het was eindelijk niet zo druk bij Rapunzel, dus ook daar hebben we een foto mee.


Toen liepen we door naar Adventureland. We hadden eigenlijk alles al gedaan, dus we besloten daar wat rond te gaan kijken in alle grotten en wandelpaden.
We gingen eten bij Kolonel Hati’s Pizza Outpost. We hadden daar nog nooit gegeten, maar we zagen een menukaart buiten hangen en het sprak ons wel aan. Hier was het erg rustig, dus we hadden ons eten zo. Het smaakte prima! Ondertussen werd er live Afrikaanse muziek gespeeld, net zoals de dag hiervoor in Hakuna Matata.

De middag hebben we grotendeels besteed aan winkelen. We wilden beiden nog wat dingen hebben die we in de afgelopen dagen hadden gezien in de diverse winkeltjes. We hebben dus eerst in het Disneyland Park inkopen gedaan, toen in het Studio’s Park en als laatste ook nog even in Disney Village.Toen alle inkopen binnen waren, zijn we rustig aan naar het hotel vertrokken. Het was inmiddels ongeveer 16.00 uur. We hebben toen zoetjes aan alles in de auto geladen en zijn weer op weg gegaan naar Nederland. We hebben tijdens deze reis weer mooie nieuwe dingen gezien en ervaren en we hebben ervan genoten. Wanneer de eerstvolgende reis samen wordt, is nog niet helemaal zeker. We gaan in mei natuurlijk eerst naar Walt Disney World! :=D

Advertenties

8 thoughts on “Tripreport Disneyland Parijs 10, 11, 12 en 13 januari 2012

 1. Wat een drukte haha ;-)
  Een reden om eens in deze periode te gaan, want ik word jaloers als ik de Waiting Times zie ;-)
  De Guided Tour had ik zelf nog nooit van gehoord, maar dat lijkt mij ook gaaf!

  • Hoi,

   Januari is echt een fijne periode om te gaan! De vakantie is dan net voorbij en de (dure) feestdagen, dus ik denk dat het daarom ook wat rustiger is. Februari (behalve carnavalsvakantie en voorjaarsvakantie) zijn ook fijne maanden om te gaan. Maar sowieso is het door de weeks rustiger dan in het weekend. :)

   En ja, de tour is heel leuk. Maar ga er vanuit dat je alleen door het park loopt en info kijgt!

   Groetjes,
   Joyce

 2. Wat een mooie foto’s zeg! Prachtig TR! Wij zijn in 2011 ook begin Jan. naar DLP geweest en het was toen ook heerlijk rustig! We hadden nog net de kerstperiode. Het duurde tot 6 jan. geloof ik.

  • Hoi Samantha,

   Bedankt voor de complimenten! :D Wij vinden het ook altijd heel fijn als het rustig is. De kerstperiode duurt in principe altijd tot en met de eerste zondag na 1 januari, dus dat kan per jaar iets schelen. ;)

   Groetjes,
   Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s