Walt Disney World tripreports

Tripreport Walt Disney World 1 t/m 11 mei 2012 – Dag 1

Dag 1 – dinsdag 1 mei 2012

Na alle inpakstress en regelstress van de afgelopen dagen, ging om 3.45 uur de wekker. Het was onwerkelijk, maar al snel kwam het besef dat we op moesten staan om ons klaar te maken om richting het vliegveld te gaan. Hoewel het nog niet helemaal zo voelde, was toch echt de dag gekomen dat we zouden vertrekken naar Walt Disney World! Alles was geregeld en alles was voorbereid. We hoefden ons geen zorgen te maken over school, werk of andere dingen.

Vanaf mij thuis is het ongeveer 1 uur en 3 kwartier rijden naar vliegveld Brussel Zaventem. Omdat wordt geadviseerd om zo’n 3 uur van tevoren aanwezig te zijn en we ook nog rekening wilden houden met eventuele verkeersbeslommeringen, vertrokken we rond 5.00 uur. We zouden om 10.00 uur de lucht in gaan en naar New York (Newark) vliegen. De reis verliep voorspoedig en we waren dan ook zelfs ruim vóór 7.00 uur al op het vliegveld. Mijn ouders hebben ons gebracht en wachtten nog even met ons mee. We konden namelijk nog niet meteen inchecken, aangezien de incheckbalie nog niet bezet was. Rond 7.30 uur konden we dan wel inchecken. We namen afscheid van mijn ouders en begaven ons naar de balie. Er stonden inmiddels al wel meer mensen te wachten in de rij. Terwijl we in de rij stonden kwam er tegen het einde een vrouw die alvast onze paspoorten even meenam ter controle. Toen ze ermee terug kwam en alles goed bleek te zijn, stelde ze nog wat vragen. Waar kwamen we vandaan? Waren vlogen we vanuit België? Moesten we voor iemand iets meenemen? Hadden we onze (hand)bagage continu bij ons gehad? De dame vroeg dit alles op een vrij strikte toon, en toen de vragen voorbij waren deed ze opeens een stuk vriendelijker. Waarschijnlijk hoort dat er dus een beetje bij.. Onze koffers werden ingecheckt, onze paspoorten nogmaals gecontroleerd en onze gegevens ingevoerd. Al snel konden we -zonder de koffers- verder naar het tax free gedeelte van het vliegveld. Dit uiteraard na de douane, wat in dit geval inhield dat een dame een korte blik wierp op je paspoort en dan iets zei in de richting van “fijne reis”.

In het tax free gedeelte hebben we nog wat tijdschriften gekocht en ontbeten. Daarna zijn we verder gegaan, nogmaals door de douane (of misschien wordt dat anders genoemd?) waarbij we door van die poortjes moesten en onze handbagage door zo’n röntgenapparaat. Alles was al snel goed en dus konden we naar onze gate. Bij de gate wachtten we, samen met heel wat anderen, tot we konden boarden. We vlogen met United Airlines, dus vanaf dat moment bevonden we zich al redelijk in ‘Amerikaanse sferen’. Het boarden gaat tegenwoordig bij deze maatschappij per boarding groep, en wij waren groep 7. Ze beginnen natuurlijk met de Business Class en vergelijkbare. Ik had de dag van tevoren al online ingecheckt (wat overigens een heel gedoe was, maar dat terzijde). We zaten wel op andere plaatsen, maar in ons voordeel want we zaten nu naast elkaar bij een raam in plaats van naast elkaar in het middenstuk.

Al met al hadden we bij het opstijgen zo’n 10 minuten vertraging opgelopen, maar de piloot meldde al snel dat hij zo’n 3 kwartier vóór lag op schema, dus dat we die 10 minuten nog wel in zouden halen. Wij vonden dat erg bijzonder, dat te vroeg aankomen. Wij zijn natuurlijk de Nederlandse Spoorwegen gewend, en daar is alles altijd alles behalve te vroeg.. Tijdens de vlucht zat er een Belgische dame naast ons, die vaak naar New York ging omdat daar haar zoon woont. Ze heeft ons nog wat tips gegeven voor wat voordelige winkels. Ze was zo enthousiast, dat ik maar niet zei dat we alleen op Disney domein zouden verblijven en daar dus niks van mee zouden krijgen.. Tijdens de vlucht hadden we ieder een tv met een hele hoop films, dus ik heb Winnie de Poeh en Ratatouille gekeken. Heerlijk, dan gaat de tijd wat sneller. Een uurtje voor het landen kregen we een maaltijd, dat was lasagna met salade en een cakeje.

Rond 12.00 uur lokale tijd landden we in New York. We hadden er toen dus zo’n 8 uur vliegen op zitten. Het spannendste deel brak toen aan; de douane in Amerika. Hoewel wij natuurlijk moesten overstappen in New York, moesten we toch volledig uitchecken (dus ook onze koffers uit het vliegtuig halen en elders weer afgeven). Ik heb me laten vertellen dat dit is omdat ze in Amerika willen dat je, hoe dan ook, de eerste keer dat je voet zet op Amerikaanse bodem even doorgelicht wordt. Oftewijl; dan moet je uitchecken. Afijn, zo gezegd, zo gedaan. Vlak voordat we landden werden we er nog op gewezen het customs formulier volledig in te vullen alvorens in de hal te komen. Ik had in Brussel bij het inchecken zo’n formulier gehad, dus die had ik al netjes ingevuld. Toen we landden en het vliegtuig uitliepen, kwamen we direct in de hal waar alles wordt gecheckt. Fotografie, filmen en telefoons zijn hier ten strengste verboden. We sloten netjes aan in de rij en werden door een dame verwezen naar de juiste balie (er zijn misschien wel 20 balie’s waar tegelijkertijd alle mensen worden geholpen). Het gaat er allemaal wat onvriendelijk en commanderend aan toe, maar daar hadden we op gerekend. Toen we bij de man aankwamen die ons moest helpen, vroeg hij of we getrouwd waren (nee dus) of broer en zus (ook nee dus). Toen dit bleek niet zo te zijn, zei hij dat Rik zelf ook een formulier nodig had en hem dus nu niet verder kon helpen. De paniek sloeg toen lichtelijk toe.. Waarom hadden ze ons in Brussel maar 1 formulier gegeven als we er duidelijk 2 moesten hebben?! Ik had aangenomen dat dit goed was, en ik dacht destijds dat we er wellicht maar 1 nodig hadden omdat alles op 1 naam stond geboekt, namelijk de mijne. De man bleef maar zeggen dat Rik terug moest gaan en dat hij bij mij alles in orde ging maken. Wat ook niet prettig was aan de situatie, is dat ik alle handbagage op dat moment vast had (oftewijl; portomonnee’s, telefoons, etc.). Het enige wat Rik vast had was zijn paspoort en zijn boarding pass van de vlucht ervoor. Na enig paniekerig doorvragen zei de man dat er ergens in het midden van de grote hal een tafel stond met meer formulieren. In plaats van dat hij dat gelijk zei! Dat etterige gedrag hoort erbij, dat snap ik. Je kunt niet over de bloemetjes en bijtjes gaan zitten zeveren. Maar je kunt ook doordraven.. Hoe dan ook, Rik ging terug en al snel was bij mij alles geregeld. Er wordt een foto van je gemaakt en al je vingerafdrukken worden afgenomen. Toen ik klaar was moest ik doorlopen, ik mocht ook niet vlakbij die balie blijven staan. Ik werd verder gemaand richting een soort wachtgedeelte. En ik zag Rik nergens meer.. Allerlei scenario’s flitsten al door mijn hoofd, want ja, voor hetzelfde geldt zou iemand Rik vragen even mee te komen gezien alle toestand.. En hoe zou ik hem dan terugvinden?! Maar gelukkig, op een gegeven moment zag ik hem terug bij de balie (wat ik van een afstand nauwelijks kon zien). Op het customs formulier moest ook je adres van verblijf ingevuld worden, maar dat wist Rik natuurlijk allemaal niet.. Alleen de naam van het hotel en de plaats, Florida. Ons geluk is toen denk ik geweest dat de man al mijn vluchtpapieren heeft ingezien, want die had ik toen ik aan de beurt was in mijn hand (voor het geval ze die nodig zouden hebben). Gelukkig kon Rik zich dus weer bij mij voegen en was het niet zo erg dat hij alles niet precies had ingevuld. Pfoe, wat een toestand. Ik moest er echt even van bijkomen.

De bagage kwam terecht in de ruimte na deze, dus die was zo gevonden. Voor de rest was het heel makkelijk om te bekijken waar je verder heen moest. Het liep allemaal vanzelf. Het leek net alsof er op dit grote vliegveld een bepaalde route voor ons (de mensen die moesten overstappen) was afgezet waar je eigenlijk niet van af kon wijken. In een volgende ruimte werden we opnieuw ingecheckt en kregen we ons boarding formulier. Daarna nog even door de controle en toen konden we de bagage afgeven aan een aantal heren die daar speciaal op stonden te wachten, als het ware. Toen met de metro richting de andere terminal en daar zo naar onze volgende gate. Inmiddels was er alweer wat tijd verstreken, dus we gingen wat eten bij McDonald’s.

Om 2.30 PM zou onze vlucht naar Orlando International vertrekken. We waren ruim op tijd klaar en hebben dus ook tijd genoeg gehad om te eten, rond te kijken en uiteindelijk te wachten bij de gate. De vlucht verliep ook deze keer voorspoedig en we landen wederom eerder dan gepland in Orlando (zo rond 4.30 PM in plaats van de geplande 5.13 PM). Tijdens het dalen heb ik overigens extreem last van mijn oren (ik gebruik oordopjes en dergelijke maar dat helpt niet genoeg), dus dat was het enige mindere aan de vluchten. Tijdens deze vlucht zat er geen eten bij, omdat het natuurlijk niet zo’n lange vlucht was. We kregen natuurlijk wel wat te drinken.

In Orlando was het heel makkelijk. Toen we het vliegtuig uit liepen en onze paspoorten waren gecheckt, konden we meteen door om onze bagage af te halen. Dit was vlakbij de uitgang. We liepen al langs een Disney winkel, dus het begon al te jeuken om daar naar binnen te gaan, maar ik heb me ingehouden. Haha! We waren intens blij toen onze bagage aankwam, aangezien we toch wel angstig waren dat onze koffer kwijt zou raken. Gelukkig was dit niet zo!

We gingen hierna op zoek naar de Disney Magic Express balie. Die konden we eerst niet vinden, maar later bleek dat we er gewoon langs hadden gekeken. Dat komt misschien omdat de huisstijl van de Disney Magic Express er wat anders uit ziet dan je normaal gewend bent van Disney (het ziet er wat strakker uit in plaats van vrolijk zeg maar). De dame die ons hielp printte een soort boarding passen voor ons uit en daarmee konden we naar de rijen. Die rijen geven je meteen het Disney gevoel, haha. Lekker wachten! Een andere dame die bij de rijen stond keek op de passen en zei dat we in een bepaalde rij moesten gaan staan. Er stonden niet zoveel mensen voor ons. De bus kwam er al heel snel aan, zo snel dat ik niet eens meer een foto kon gaan maken van de balie. Het was dus hup, in de bus en op naar Walt Disney World! Nog steeds hadden we niet helemaal het gevoel dat we er bijna waren. En ik had ook niet echt het idee dat we zo ver van huis waren!

Tijdens de rit kregen we een filmpje te zien. Eerst over de Disney Cruise Line, aangezien wij een Disney Cruise Line bus hadden (zoals je op de foto kunt zien). Dat was wel een beetje gek, maar omdat we dat ook nog eens willen doen zeker geen straf. Daarna kwamen er nog Disney raadsels en dergelijke. Het uitzicht was overigens ook boeiend, aangezien je natuurlijk een hoop verschillen ziet met ons Nederlandje.

Na ongeveer een half uurtje rijden kwamen we aan op het Disney domein. Wat heerlijk!

We gingen eerst naar Old Key West. Bij het boeken hebben wij voor Saratoga Springs gekozen in plaats van Old Key West, maar daar hadden we voor exact dezelfde prijs kunnen zitten. We waren dus wel benieuwd en ook dit hotel zag er erg mooi uit. Zeker een optie voor de volgende keer, mocht er weer een aanbieding zijn op de Vacation Club Resorts. Want ja, we wisten toen allebei al dat we nog eens terug wilden. Hoera! Na Old Key West ging de bus naar Saratoga Springs. Het was geweldig om eindelijk op ons eigen resort aan te komen en uit de bus te komen. De laatste stap in het reizen was gezet, we waren er!

Bij het inchecken werden we geholpen door een hele aardige jongeman. Het was meteen al duidelijk dat de mentaliteit heel anders is in Amerika. Alles is voor ons doen erg overdreven, maar op zo’n manier dat je er vrijwel meteen aan gewend bent. Als je alleen al voet in de lobby zet, roepen ze al “hi, welcome home! how can I help you?”, om maar eens een voorbeeld te noemen. De jongeman was erg geïnteresseerd in Nederland, aangezien hij nog niet vaker gasten had geholpen die daar vandaan kwamen. Hij haalde ook nog even een Nederlandse collega erbij, die daar nu een paar maanden zat en een half jaar zou blijven. Alles werd uitgelegd en we kregen alle benodigdheden mee, waaronder natuurlijk onze Key To The World Card (waar ik overigens mijn creditcard aan had laten koppelen, zodat we daarmee ook konden betalen). Toen ik boekte had ik overigens kamerpreferenties opgegeven (daar wordt niet om gevraagd maar dit kun je wel zelf noemen): centraal, uitzicht op het meer (in elk geval niet op een weg of parkeerplaats), vlakbij een bushalte en eventueel zwembad en op de eerste verdieping of hoger. Dit laatste was in verband met insecten en dergelijke, maar het bleek dat als je tegen een Amerikaan zegt ‘first floor’ dit dan ‘begane grond’ betekend. In die zin hadden ze dus aan alle preferenties voldaan, want we zaten op een prachtige locatie vlakbij de lobby, restaurants, het zwembad, een bushalte en aan het meer. Op de begane grond, dus. :=P

We werden meteen verliefd op de hele sfeer van het resort. Het was even zoeken naar onze kamer, maar toen we hem vonden waren we allebei erg tevreden. De kamers zijn erg ruim en hebben een zitje, slaapbank, tweepersoonsbed, keukenblokje met koelkast/waterkoker/magnetron/keukengerei, kast en badkamer met bad. In de kast stonden ook nog dingen zoals een strijkijzer. Heerijk! Na wat uren uitpakken en settelen gingen we lekker slapen. Dat was denk ik rond middernacht, dus in Nederland zou het al 6 uur ’s morgens zijn geweest. Pff, je ritme past zich snel aan! Dat merkte ik ’s nachts ook wel, want toen lag ik om 4 AM even wakker alsof het 11 uur ’s morgens was. Maar al met al hebben we goed geslapen en waren we klaar voor de eerste echte dag, die in Magic Kingdom zou zijn.

Advertenties

12 thoughts on “Tripreport Walt Disney World 1 t/m 11 mei 2012 – Dag 1

 1. Joyce,

  Nog een vraag: heb jij toevallig je reports niet beschikbaar in een Word document? Ik zou graag je reports willen uitprinten en bewaren voor in de toekomst als ik naar Walt Disney ga. Het kopieren wilt niet echt lukken.

  Hoop van je te horen.

  groetend

  Sandeep

 2. Hey Joyce,

  Leuk om je andere dagen ook te lezen. Als ik het goed heb t/m dag 8.

  Ik zat net even naar het filmpje te kijken over Wlat Disney etc. erg leuk. Ben me meer gaan verdiepen erin.
  Ik las ook dat je Disney dingen verzamel? Wat verzamel je zoal? Ik zelf heb heel veel Mickey Mouse beeldjes en spullen. Gisteren nog een boek gehad: Van Mickey Mouse tot Disneyland.

  Ben je ook van plan om naar Walt Disney in Hong Kong en Japan te gaan? Ik heb begrepen dat ze daar ook parken hebben.

  Groetjes

  • Hoi,

   Dag 1 t/m 7 staan nu online. Dag 8 t/m 11 zal ik in de komende week plaatsen.

   Welk filmpje bedoel je precies? Een filmpje over Walt Disney World? Zo ja; dat is echt een super bestemming en zeker de moeite waard om te bezoeken. Zo veel te zien en te doen daar!

   Op je andere vragen heb ik al gereageerd via je bericht bij “Over mij”!

   Groetjes,
   Joyce

 3. Hey Joyce,

  Dank voor je reactie. Wij zijn afgelopen zomer naar DisneyLand geweest. Was erg leuk. Ik keek mijn ogen uit naar de vele kerstspullen die ze daar hadden (binnen in het kasteel had je zo een winkeltje). Alleen de prijzen waren wel erg hoog! Ik heb me dan ook voorgenomen om nu alvast te sparen en als we gaan samenwonen om dan in één keer kerstinkopen daar te doen!

  Toen we in de zomer daar waren, baalde ik enorm dat ik niet met andere figuren op de foto kon. We waren naar Meet Mickey geweest waarbij je in de rij kon wachten en Mickey kon ontmoeten. Hierbij hebben we dan ook vele foto’s gemaakt! Echter had ik graag op de foto gewild met Donald, Mini etc. Maar als jij zegt dat Walt Disney de mogelijkheid geeft, hoop ik die dan ook te pakken ooit. Want ik las in je verhaal dat je veel had gereserveerd vandaar dat ik wilde weten of ik moest reserveren ervoor, zodat ik ik daar rekening mee kan houden en niet op het laatste moment.

  Wat ik ook erg leuk vond om te zien is dat je een foto had van Kwik Kwek en Kwak! Helemaal niet verwacht dat hun er ook zouden zijn. Echt cool!

  Verder willen wij DisneyLand met kerst een keer meemaken. Lijkt me erg geweldig om zo een sfeer mee te maken. Daarnaast willen we dus naar Walt Disney en ook een keer naar Walt Disney tijdens kerst! Dus we (mijn vriendin en ik) hebben wel een hele planning staan. Althans als het aan mij ligt wel!

  Ben blij dat ik je blog ben tegen gekomen, zo ben ik achter meer weetjes gekomen. Zoals een guided tour! Erg handig om zulke tips te lezen en dat ik je vragen kan stellen. Want jij bent ‘de’ Disney fan!

  Ik zal je blog in de gaten houen en je zal vast snel weer vragen van mij kant uit krijgen:p.

  Groeten

  • Hoi,

   Fijn dat ik je verder heb kunnen helpen! De kerstspullen zijn inderdaad wel prijzig. Ik koop elke keer een paar dingen en zo breidt de collectie langzaam verder uit. Maar ik focus me niet alleen op kerst, ik heb hier ook heel wat snowglobes staan! Disneyland Parijs met kerst is heel leuk. De sfeer is dan weer heel anders! Zeker een aanrader om eens te doen! Ik ben er haast zeker van dat het ook in Walt Disney World erg mooi zal zijn, maar dat heb ik zelf (nog) niet meegemaakt. Natuurlijk is het door het warme klimaat wel heel anders, lijkt me! Palmbomen in plaats van sneeuw. ;)

   In Disneyland Parijs is ook een programma + plattegrond vooraan in het park te krijgen. In principe zijn er wel meer vaste fotolocaties met characters hoor, niet alleen Mickey.. Die staan ook allemaal daarop vermeldt. De volgende keer zou ik daar eens naar kijken, want ik denk dat jullie dat dan nu op een of andere manier gemist hebben.. Het werkt in principe in Disneyland Parijs en in Walt Disney World hetzelfde. Overigens hadden wij Kwik, Kwek en Kwak gezien in een parade. Als ze in een parade lopen wil dat niet zeggen dat je er ook meteen mee op de foto kan. Ze lopen dan gewoon voorbij. Sommige characters hebben geen vaste fotolocatie en kun je soms toch zomaar tegenkomen. Dat is dan meer geluk hebben, want dat wordt vooraf niet aangekondigd. Maar zoals ik al zei staan op het programma al een hele hoop aankondigingen voor wat betreft de vaste tijden en locaties van characters.

   Even voor de duidelijkheid: Disneyland Parijs ligt in Parijs, Frankrijk en je reageert nu op een bericht over Walt Disney World, Orlando – Florida in Amerika.. Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Hollywood Studios, Typhoon Lagoon, Blizzard Beach en Downtown Disney zijn de parken die dus in Amerika liggen. Toen ik refereerde aan het aantal dagen dat je nodig hebt per park en de link naar het eten met characters, was dat dus ook voor het park in Orlando – Florida bedoeld!

   Mocht je willen eten met characters, dan is dan zowel in Disneyland Parijs als in Walt Disney World aan te raden om te reserveren. Disneyland Parijs is natuurlijk een stuk kleiner, dus daar kun je bijvoorbeeld tijdens je verblijf reserveren bij Town Hall in het Disneyland Park of bij de receptie van je hotel, of je kunt vooraf bellen naar 0033160304050. Informatie over de restaurants staat op disneylandparijs.nl.
   Om restaurants te reserveren in Walt Disney World kun je op waltdisneyworld.com terecht. Dit kan vanaf precies 180 dagen van tevoren. Zie ook mijn eerdere blogberichten en voor wat verduidelijking/meer info. Walt Disney World is gigantisch (ongeveer net zo groot als de stad Utrecht), dus een goede planning is echt het halve werk! :)

   Leuk dat je mee bent gaan lezen. Waarschijnlijk zal ik vandaag weer een nieuwe dag toevoegen aan het tripreport van Walt Disney World. Mocht je nog meer vragen bedenken, dan weet je me te vinden. ;)

   Groetjes,
   Joyce

 4. Hoi,

  Erg leuk om dit te lezen. Ik ben zelf ook een fan van disney en wil er met mijn vriendin in de toekomst naar toe.

  Ik zou je graag een aantal vragen over stellen, kan dat?

  Groeten,

  Sandeep

  • Hoi,

   Natuurlijk mag dat! Ik neem aan dat je de tripreports al hebt gelezen? In de komende 2 weken voeg ik de resterende dagen toe, dus daar zal waarschijnlijk ook nog wel wat nodige info in staan. :) Vragen kun je natuurlijk hier posten, ik beantwoord ze graag!

   Hoor het wel!

   Groetjes,
   Joyce

   • Ik wilde graag weten hoeveel dagen je ongeveer nodig heb wil je alle parken bezoeken van walt disney. Of je moet reserveren als je op de foto wil met figuren etc.

    En zo heb ik er nog een aantal. Ik heb heea wel op floridaforum gevonden maar is niet meest recent vandaar.

    • Trouwens,

     Heb je in Disneyland ook kerstinkopen gedaan? Ik was daar in de zomer geweest, en ze hebben daar bijzonder mooie kerstspullen, maar heel erg prijzig. Zelf zitten we te denken om daar kerstinkopen te doen, weet jij of dit te doen is in zo een park? Dat je het liever aan het einde van de avond allemaal koopt of gewoon kopen en meteen naar het hotel?

     • Hallo,

      Bedoel je Disneyland Parijs of Walt Disney World?

      In beide parken zijn kerstwinkeltjes aanwezig. Je kunt er prima inkopen doen! Het lastige met Walt Disney World is natuurlijk wel dat je zit met de vliegreis en de daarbij behorende beperking aan je bagage. Het mag niet te zwaar zijn bijvoorbeeld en je kunt niet zomaar een hele hoop tassen extra meenemen. Vandaar dan ook dat we het beperkt hebben gehouden daar. Maar uiteraard kan het! Zowel in Walt Disney World als in Disneyland Parijs kun je je aankopen naar je hotel laten brengen. Dit is gratis en je kunt dan dezelfde dag of de volgende dag na een bepaalde tijd je aankopen bij de receptie van je hotel ophalen. Dit kun je gewoon bij het afrekenen aangeven en dan krijg je een soort bon als bewijs voor het ophalen.

      Mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het graag natuurlijk! :)

      Groetjes,
      Joyce

    • Hoi,

     Reacties op deze blog moet ik eerst toelaten voordat ze verschijnen. Vandaar dat je de berichten nog niet kon zien! Vragen kun je altijd bij een bericht posten, dat is geen probleem.

     In de parken zijn genoeg gelegenheden om op de foto’s te gaan met characters. Bij binnenkomst in ieder park kun je een plattegrond + programma pakken, waarop de locaties en tijden van characters, shows en parades staan. In ieder park is ruime keus qua characters; er zijn er altijd meerdere (op diverse locaties en tijden) te vinden. Daarnaast zijn er ook bijvoorbeeld restaurants waar tijdens het eten de characters je tafel bezoeken. Je kunt dan op de foto en een handtekening vragen bijvoorbeeld. Voor alle restaurants met characters verwijs ik je hiernaar: http://disneyworld.disney.go.com/dining/listing/?sortBy=nG:hasDiningExperienceFacet&fv_222815=on

     Wij zijn in mei 11 dagen naar Walt Disney World geweest. Daar hadden wij voldoende aan. Ik zou je adviseren om op diverse sites meer info in te winnen over ieder park. Zo zijn waltdisneyworld.com, easywdw.com en wdwinfo.com hele bruikbare. Natuurlijk kun je ook de tripreports op deze blog gebruiken, daar staat ook al heel wat info in. Zoals ik al zei zal ik in de komende 2 weken de resterende dagen toevoegen. Wij hebben 2 dagen Magic Kingdom, 2 dagen Epcot, 1,5 dag Animal Kingdom en 1 dag Disney’s Hollywood Studios gedaan. Daarnaast zijn we een middag naar Typhoon Lagoon en een middag naar Blizzard Beach geweest. Downtown Disney hebben wij in de avonden gedaan. Als je alles bij elkaar op zou tellen zou ik zeggen dat we daar een middag hebben gespendeerd (we hebben daar niet gegeten). Het is denk ik handig om zelf even uit te zoeken welke parken je het meest aanspreken (ook aan de hand van de attracties). En natuurlijk tellen het aantal shows/parades/characters/restaurants ook mee in de tijd die je nodig hebt. Ik zou zeggen dat als je alles echt goed wilt zien, je per park 2 dagen moet nemen. Maar dat is natuurlijk niet helemaal nodig, dat hebben wij zelf ook niet gedaan.

     Succes en bij meer vragen hoor ik het wel!

     Groetjes,
     Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s