Walt Disney World tripreports

Tripreport Walt Disney World 1 t/m 11 mei 2012 – Dag 4

Dag 4 – vrijdag 4 mei 2012

Na twee dagen van uitgebreide parkbezoeken, was het vandaag tijd om een rustdagje te houden. We hadden dan ook pas om 10.30 AM gereserveerd bij Cape May Cafe, welke zich in Disney’s Beach Club Resort bevindt. Het is in Walt Disney World heel makkelijk om van resort (hotel) naar een andere bestemming te reizen; elk resort heeft namelijk meerdere eigen bushaltes. Hier stoppen bussen naar Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom, Disney’s Blizzard Beach, Disney’s Typhoon Lagoon, Downtown Disney en ten slotte in het geval van Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa ook nog een bus naar de Treehouse Villa’s (een apart deel van dit resort waar grote ‘privé-appartementen’ staan). Vanaf sommige resorts kun je ook met de boot of metro reizen. Saratoga Springs heeft alleen een boot naar Downtown Disney en de Treehouse Villa’s, waar we later nog gebruik van zullen maken. De bussen komen om het kwartier ongeveer, maar het is natuurlijk ook een kwestie van geluk hebben. Bij elke bushalte staat vrijwel altijd een Castmember die de bustijden en -ritten in de gaten houdt. Wanneer je dus vanaf resort A naar resort B wilt, moet je dus eerst vanaf resort A naar een bestemming om vervolgens over te stappen naar vervoer richting resort B. Dit lijkt heel ingewikkeld, maar door de goede aanwijzingen van Castmembers en de duidelijke aanduidingen is dit heel makkelijk. In het geval van vandaag was het het meest handig om met de bus naar Disney’s Hollywood Studios te gaan en daar over te stappen op de boot richting Disney’s Beach Club Resort. En aangezien Rik zo van boten houdt, was dat helemaal niet verkeerd!

Het is een mooi tochtje langs allerlei resorts en natuurlijk Disney’s Boardwalk (een soort winkelboulevard), aangezien deze aan Disney’s Yacht & Beach Club Resort ligt. Zo zagen we Walt Disney World Swan Hotel en Walt Disney World Dolphin Hotel, twee geselecteerde hotels op het domein.

Na zo’n 20 minuten varen kwam het resort in zicht. Disney’s Boardwalk, Disney’s Yacht Resort en Disney’s Beach Club Resort liggen heel mooi bij elkaar.

Disney’s Yacht Club Resort:

Disney’s Beach Club Resort:

We meerden aan bij Disney’s Yacht Club Resort. Het was dus even zoeken toen we de lobby binnen liepen, want we moesten naar Disney’s Beach Club Resort. Het was overigens ook verwarrend voor ons hoe het nou precies zit met het Yacht Club Resort en het Beach Club Resort. Vaak worden deze in één adem genoemd, alsof het om één resort gaat. Dat zou je ook wel zeggen, aangezien de stijl (van de buitenkant in elk geval) erg op elkaar lijkt en veel faciliteiten daar elkaar kruisen (zoals de locatie om aan te meren voor de boot). Enig verschil is dan nog dat de ene direct aan Disney’s Boardwalk ligt en Beach Resort daar weer naast. Feitelijk zijn het toch wel twee resorts, aangezien ze ook apart boekbaar zijn. In elk geval kregen we het restaurant uiteindelijk gevonden..

Je zou kunnen zeggen dat dit resort wat weg heeft van Newport Bay Club in Disneyland Parijs. Marinestijl.

Na een korte wachttijd werden we naar onze tafel geholpen. Overigens krijg je in Walt Disney World vaak een soort pieper mee terwijl je wacht tot je tafel klaar is. Deze gaat dan licht geven/trillen/piepen als het gereed is.

Cape May Cafe is een buffetrestaurant met Disney characters. Op deze dag zijn Minnie, Goofy en Donald in zwem-/strandkleding bij ons langs gekomen. Het buffet zelf is wat je van een ontbijtbuffet kan verwachten: diverse broodjes met zoet, hartelijk en vleesbeleg, pannekoekjes, bacon, ei, muffins, fruit, etc. Zoveel je maar op kon!

We hadden een ontzettend lieve serveerster. Het was al een wat oudere dame, en ze was ontzettend leuk en aardig. Je zou zeggen dat je in een buffetrestaurant niet veel hulp nodig hebt, maar zij kwam zowat elke tien minuten vragen of ze nog wat kon halen en of alles goed was (en dan niet op een irritante manier). Ook kwam ze vaak even meekletsen als de characters er waren of ze maakte een foto. We hebben haar dan ook 20% fooi gegeven in plaats van de standaard 18%. We hebben het in dit restaurant echt onzettend naar onze zin gehad.

Nadat we klaar waren met eten gingen we op naar Disney’s Blizzard Beach, één van de twee waterparken. Disney’s Yacht & Beach Club Resort ligt hier relatief dichtbij, dus in die zin hadden we ook dit ontbijt zo gepland dat we niet helemaal van hot naar her hoefden te reizen. De bus kwam al snel en het begon al warm te worden, aangezien het al tegen de middag was. Gelukkig maar, dus!

Bij Disney’s Blizzard Beach ligt ook een midgetgolfbaan. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt, hier moet je namelijk ook apart voor betalen en het was ook veel te warm. De stijl van deze baan en het waterpark zelf draait om een sneeuwstorm die voorbij is geraasd en inmiddels weer weg is, maar de restanten zijn nog duidelijk zichtbaar. Sneeuwpoppetjes, ski’s, kabelbaan en ‘gesmolten sneeuw’ inclusief! Het leek niet heel druk te zijn.

We hebben bij binnenkomst eerst een rondje gelopen om wat foto’s te maken. Daarna gingen onze spullen namelijk in een kluisje (die overigens best prijzig was; zo’n 10 dollar) en hebben we ze niet meer gebruikt tot we honger kregen en later pas weer toen we vertrokken. Het park ziet er heel mooi uit. Op de grond zie je vaak waterstraaltjes lopen, zodat mensen hun voeten niet branden door de opwarming van de vloer door de zon (gloeiend heet!).

In het park is overigens in principe alles verkrijgbaar: badkleding, zonnebrand, zonnebrillen, handdoeken (te koop en te huur), slippers, etc. Je zou er bij wijze van spreke met niets aan kunnen komen en dan red je je nog prima.

Halverwege de middag kregen we honger. We haalden dus even onze portomonnee en gingen naar het Quick Service restaurant in het park. We betaalden gewoon met onze Table Service punten. Ik had het namelijk vooraf uitgeteld en we zouden sowieso al punten overhouden, er vanuit gaande dat we geen reserveringen zouden laten vervallen tijdens ons verblijf. Ze deden hier ook helemaal niet moeilijk over. Het enige verschil met daadwerkelijke Table Service was dat we geen fooi hoefden te betalen, want dat hoeft namelijk nooit in een Quick Service restaurant. Het werd een lekkere vlugge hap: ik ging voor een pizza en Rik voor frietjes met kipnuggets. Simpel, maar lekker!

We hebben een vrij groot deel van de dag besteed in die relaxte bandenbaan rond het park, Cross Country Creek. Je kunt op diverse plekken in- en uitstappen en je kunt er zo lang in blijven als je zelf wilt. Ik vind waterparken erg leuk, maar heb wel een duidelijke grens in wat ik wel en niet leuk vindt. Rik vindt alles leuk, dus die heeft ook de wat meer gewaagde dingen gedaan. Summit Plummit is natuurlijk de bekendste; je gaat zowat 90 graden recht naar beneden en haalt tot wel 60 MPH! Ook heeft hij de glijbanen zoals Slush Gusher gedaan. Samen hebben we onder andere Snow Stormers (je racet tegelijk op je buik naar beneden door een baan vol bochten) en Teamboat Springs (een glijbaan waarmee je met een giga band naar beneden gaat, waar je met minimaal vier personen in moet) gedaan. Vooral die laatste is erg tof!

Rond 4/5 PM gingen we terug naar het hotel. Dan konden we even lekker douchen en zo en ons klaarmaken voor het diner. We vonden dit beestje op ons balkon (die zitten er echt heel veel):

We hadden een reservering staan bij Citricos in Disney’s Grand Floridian Resort & Spa. Dit keer reisden we vanaf ons resort per boot naar Downtown Disney, om daar over te stappen op de bus.

Ondanks dat we nog niet in Downtown Disney waren geweest, moesten we gelijk door. Anders zouden we veel te laat komen. We hoopten op de terugweg nog even tijd te hebben om wat winkels te bekijken. Ik had vooral zin om naar de World Of Disney Store te gaan! Gelukkig kwam de bus al snel en zat deze ook niet te vol. Het aanzicht van Disney’s Grand Floridian Resort & Spa is schitterend. Zoals je kunt verwachten lijkt het wel een beetje op het Disneyland Hotel in Parijs. Echter, deze is veel groter (of zo lijkt het in elk geval) en het kleurgebruik is anders.

We hoefden niet lang te wachten tot we naar onze tafel werden geleid in Citricos. Dit is een Signature Restaurant, dus je betaalt twee Table Service punten per persoon in plaats van een.

Het restaurant was gezellig qua sfeer. Veel mensen zagen er erg formeel en/of zakelijk uit, maar gelukkig waren wij daar zelf ook op gekleed. ;=) In dit restaurant gelden immers kledingvoorschriften (welke overigens niet heel streng zijn, hoor).

Om eerlijk te zijn was dit het restaurant waar ik vooraf het minst enthousiast over was. Dit kwam vooral door de kaart; er stond niets op wat ik echt lekker dacht te vinden. Rik daarentegen wel, en we moesten natuurlijk zoveel mogelijk punten van ons Dining Plan op maken, dus vandaar dan ook dat we hier toch gereserveerd hebben. Ik koos vooraf voor de Arancini. Dit leek op bitterballen met een ietwat andere, flauwere smaak. Rik koos voor de Panadas.

Als hoofdgerecht nam ik de Berkshire Pork Tenderloin. Achteraf gezien niet slim, want ik hou niet zo van Pork Tenderloin en wel van Beef Tenderloin. De groentes waren wel heel lekker. Deze waren op zo’n manier bereid dat het net chips leek, zo krokant. Rik ging voor een gerecht wat nu niet (meer) op de kaart staat, dus ik kan het helaas niet terug vinden. Het kan ook zijn dat het een daggerecht/seizoensgerecht of iets dergelijks was..

Bij het nagerecht kon ik ook niet echt een keus maken. Ondanks dat ik niet zo van chocolade hou, ging ik toch voor de Warm-Chocolate Banana Torte. Rik koos dit ook, aangezien die gek is op chocolade. Het was zoals verwacht iets teveel chocolade voor mij, maar desondanks was het een heel goed en mooi nagerecht. Rik vond het ook erg lekker, maar zelfs hij kon al die chocolade niet helemaal op. Deels was het ook pure chocolade, dus misschien dat het daarmee te maken had.

Al met al zou ik niet nog een keer voor dit restaurant gaan, tenzij ik echt een gat in mijn reserveringen zou hebben of iets dergelijks. De serveerster was ook niet heel vriendelijk. Niet dat ze onvriendelijk was, maar het enthousiasme droop er nou niet bepaald vanaf.. Het was dus tijd om terug te gaan naar Downtown Disney, om daar de boot te pakken naar Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa.

Het was inmiddels al vrij laat, maar we waren nog op tijd om even naar de World Of Disney Store te gaan. Veel meer zat er niet in, maar daar zouden we een andere keer nog wel aan toe komen. Het is een enorm grote en mooie winkel!

Na het bezoekje aan de winkel gingen we met de boot terug naar onze kamer. Ons resort ligt vlakbij Downtown Disney, dus we waren er ook zo. Morgen stond onze tweede dag in Epcot op het programma.

Advertenties

2 thoughts on “Tripreport Walt Disney World 1 t/m 11 mei 2012 – Dag 4

  1. Heey Joyce

    Een vraagje: wij gaan in september naar WDW en zijn van plan de twee waterparken te doen. Het probleem is dat ik een erg dure fotocamera heb van Nikon waar ik superfoto’s mee kan nemen; deze zou ik dus graag ook meenemen naar de waterparken.

    Mijn vraag is nu of je meerder keren in je kluisje kan? Dwz camera nemen om wat foto’s te nemen, camera terug wegsteken in je kluisje, daarna camera terug eruit nemen etc.

    Is dit mogelijk? Of moet je steeds een ander kluisje nemen als je het jouwe openmaakt?

    Glenn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s