Walt Disney World tripreports

Tripreport Walt Disney World 1 t/m 11 mei 2012 – Dag 8

Dag 8 – dinsdag 8 mei 2012

Vandaag was het tijd om naar het laatste park te gaan wat we nog niet hadden bezocht: Disney’s Animal Kingdom! We hadden er veel zin in en waren benieuwd naar wat dit park ons allemaal te bieden zou hebben. We vertrokken ’s morgens na een licht ontbijtje op de kamer naar het park met de bus.

Het was al erg warm die ochtend, ook al was het nog vrij vroeg. Er reden heel wat bussen af en aan bij het park, maar het oogde niet extreem druk. Al voordat we het park daadwerkelijk in gingen is er een souvenirwinkeltje. Hier kocht ik een zonneklep, zodat mijn hoofd niet verder zou verbranden door de hete zon.

We liepen het park binnen en het was niet echt meteen duidelijk waar we het beste heen konden lopen. In de andere drie parken zie je, zodra je voet zet in het park, het icoon recht voor je. Hier was dat echter niet zo. Gelukkig hoefden we niet al te lang te zoeken en kwamen we uit bij The Tree of Life. Er stonden hier weer heel wat Photopass fotografen, dus dat was voor ons weer een mooie gelegenheid om wat foto’s te laten maken.

Na het maken van alle foto’s besloten we eerst een Fastpass te halen voor Kilimanjaro Safaris Expedition en daarna richting Expedition Everest te gaan. Deze achtbaan ligt in het deel Africa. Het is een van de meest geliefde attracties in dit park en we hadden begrepen dat het slim was hier zo vroeg mogelijk heen te gaan. Inmiddels was het park wel al even open, dus we hoopten op het beste. Onderweg maakten we nog wat foto’s. We kwamen langs allerlei exotische flora en fauna. We passeerden ook een showtje waarbij een verzorger meer verteld over bepaalde vogels, genaamd Flights of Wonder. Hier bleven we niet lang bij staan, aangezien we op een andere missie waren.

Het uitzicht op Expedition Everest wat je ziet als je aankomt is heel mooi. Expedition Everest ligt in een soort apart hoek, er zijn daar namelijk geen andere attracties.

We hoefden gelukkkig helemaal niet zo lang te wachten; ongeveer 30 minuten en dat hadden we er wel voor over. De rij is heel leuk aangekleed, waardoor je je tijdens het wachten niet hoeft te vervelen. Het was een hele gave rit. Het gaat heel snel en er zijn onverwachte wendingen. Je gaat ook een stukje achteruit. Als je uit het karretje komt kun je een foto bekijken die van je gemaakt is tijdens de rit. Deze verdwijnt wel weer heel snel van het scherm, dus dat is iets om op te letten.

Na Expedition Everest bekeken we de plattegrond om te zien waar we precies heen moesten voor Tusker House Restaurant. Hier hadden we een lunchreservering. Het was nog best een eindje weg dus we besloten om op ons gemakje die kant op te wandelen. Onderweg kwamen we weer langs allerlei moois. Het is leuk dat er in Animal Kingdom een combinatie is gemaakt tussen attractiepark en dierenpark. Je bent echt in een hele andere wereld dan je bijvoorbeeld in Magic Kingdom bent. De natuur is fantastisch aangelegd.

We kwamen onderweg ook nog wat straatentertainment tegen. Deze wandelende tak zag er indrukwekkend en bijzonder uit. Er liepen heel wat mensen omheen om foto’s te maken en zo.

Na onze wandeling kwamen we aan bij Tusker House. Er stond best wel een rij en ik wilde graag naar binnen, want het was erg warm. Van buiten zag het er niet heel spectaculair uit, zo vond ik in eerste instantie. Het duurde even want het was blijkbaar spitstijd qua reserveringen. Toen we ons hadden aangemeld werden we om de hoek begeleid en daar stond Donald klaar om met iedereen op de foto te gaan. Je gaat dus eigenlijk aan de achterkant van het gebouw naar binnen.

Er werd een foto gemaakt door een fotograaf, maar deze foto’s werden niet op de Photopass gezet. Dit was apart daarvan, omdat je deze foto’s tijdens het eten los aangeboden krijgt om te kopen. Dit hebben wij uiteindelijk niet gedaan, omdat wij ook foto’s hadden laten maken met ons eigen fototoestel en die waren ook erg leuk.

We werden naar onze tafel gebracht en onderweg kwamen we langs het buffet. Er werd uitgelegd hoe het werkte en wat er zoal verkrijgbaar was. De serveerster vertelde dat Daisy, Mickey en Goofy bij ons langs zouden komen.

Het buffet was erg divers. Er waren dingen verkrijgbaar die iedereen wel kent, maar er waren ook dingen die heel apart zijn. Een deel van het buffet was namelijk Afrikaans. Wij vonden niet alles lekker wat er te krijgen was, maar sommige dingen waren prima. Vooral de dingen die je ook als ontbijt zou kunnen eten (broodjes etcetera) en de toetjes waren lekker!

Tijdens het eten was er ook nog een moment waarop alle kinderen naar het dichtstbijzijnde character moesten gaan, om vervolgens dansend door het restaurant te lopen. Dit was zo’n beetje hetzelfde als met de prinsessen in Akershus in Epcot, een paar dagen eerder.

Na het bezoek van de characters gingen we weer verder. We hadden een leuke serveerster gehad, die op het eind nog even een foto van ons samen met Mickey had gemaakt.

We besloten om richting Kilimanjaro Safaris Expedition te lopen. Onze Fastpass was inmiddels geldig en het is toch ook een van de toppers van Animal Kingdom, dus die stond hoog op ons lijstje om te doen. We waren al heel snel aan de beurt. Je neemt plaats in een soort Jeep waarmee je door het natuurgebied/-reservaat van Animal Kingdom gaat rijden. Het is af en toe een heel schuddend ritje! Maar het is wel heel erg mooi en leuk.

Na de safari liepen we naar Camp Minnie-Mickey Greeting Trails. Op het programma wat verkrijgbaar is in het park staat niet duidelijk welk character precies wanneer komt, dus je kunt helaas niet precies zien wanneer je het beste kunt gaan voor een bepaald character. Gelukkig had ik van tevoren research gedaan en wist ik ongeveer wie ik wanneer kon verwachten. Mijn missie was om met Pocahontas en Meeko en met Stampertje en Mrs. Bunny op de foto te gaan. Ik hoopte zo dat ze er zouden staan als we aan zouden komen! Ook omdat het nog niet zeker was of we nog wel in dit park terug zouden komen na deze dag.

Eenmaal bij Camp Minnie-Mickey zagen we eerst Pocahontas met Meeko staan en er stond bijna niemand voor in de rij. Ik was heel blij maar had wel een slecht voorgevoel toen ik de Castmember wat zag smoezen met Pocahontas. Toen wij bijna aan de beurt waren ging Meeko er vandoor en hij zou vandaag niet meer terug komen. Wat baalde ik! Dat werd dus een foto alleen met Pocahontas. Jammer, maar helaas.. We liepen snel door en zagen allerlei characters staan zoals Mickey, Minnie, en meer. Deze waren voor ons niet zo interessant omdat we die al meermaals op de foto hadden en ook vandaag al een aantal van hen hadden gezien. Daarbij was voor hen de wachtrij wel erg lang. In een hoekje stonden Stampertje en Mrs. Bunny. Ik kon mijn blijdschap bijna niet op! Ik wilde zó graag met die twee op de foto, dat had ik al als missie voor mezelf gesteld voordat we vertrokken. De rij was maar heel kort. Maar ook hier gebeurde het meest jammerlijke; vlak voordat wij aan de beurt waren ging Mrs. Bunny weg en ze zou niet meer terug komen. Het werd dus alleen een foto met Stampertje. Ik was nogal teleurgesteld.. Maar ja, het was helaas niet anders..

Vlakbij Camp Minnie-Mickey zit het theater van Festival of the Lion King. We besloten deze show te gaan bezoeken, aangezien hij bijna zou beginnen. We vonden een mooi plekje in de zaal en genoten van de show. Het is leuk opgezet. Elke tribune heeft een eigen ‘vertegenwoordiger’; Simba, Pumba, een giraffe of een olifant. Daar wordt heel de show mee gespeeld. De muziek is super en de show is erg vermakelijk! Er wordt heel mooi live gezongen.

Video deel 1:

Video deel 2:

Hierna liepen we een eindje terug, aangezien we ons nu in een soort uithoek van Animal Kingdom begaven.

We kwamen langs It’s Tough To Be A Bug! en besloten deze te doen, aangezien er nauwelijks wachttijd stond en de volgende show zo zou beginnen. Het is een leuke show, maar soms zijn er wel wat schrikeffecten (insecten die naar beneden komen en boven je bungelen of insecten die je in je rug prikken door de stoel) waardoor ik me kan voorstellen dat (kleine) kinderen het niet altijd even leuk zullen vinden. We schrokken zelf ook behoorlijk! Maar het was wel leuk om gedaan te hebben. Na deze show was het al bijna tijd voor Mickey’s Jammin’ Jungle Parade. Vanaf de uitgang van It’s Tough To Be A Bug! kwamen we al meteen uit bij de route van de parade, dus een goed plekje was zo gevonden. Het duurde niet meer zo lang voordat deze zou starten. We waren erg benieuwd naar deze parade, omdat het toch in een heel ander soort park was dan normaal en de parade waarschijnlijk ook wel heel anders zou zijn.

De parade was erg leuk en kleurrijk. Het is allemaal lekker vrolijk en anders dan anders. Wij vonden het erg leuk om deze gezien te hebben.

We liepen naar Maharajah Jungle Trek in de uithoek van het park. Onderweg kwamen we nog langs straatentertainment met zang en dans.

Dit is een soort dierentuin gedeelte, aangezien je rond loopt langs allerlei scenes en dierenverblijven. Het was mooi om te zien, maar er waren niet extreem veel dieren te spotten.

Na deze attractie was het al wat laat geworden. Animal Kingdom sluit vrij vroeg (6 PM), in tegenstelling tot de andere parken. Er waren geen attracties meer die wij wilden doen en ook nog konden doen op dit tijdstip. We besloten dus richting de bussen te lopen. We wisten niet zeker of we nog in dit park terug zouden komen, maar de optie was er voor de laatste dag.

We namen de bus naar Disney’s Wilderness Lodge. Hier hadden wij namelijk een reservering voor het diner bij Whispering Canyon Cafe.

De Wilderness Lodge is qua stijl wel een beetje te vergelijken met Sequoia Lodge in Disneyland Parijs. De lobby van het hotel is heel bijzonder. Whispering Canyon Café bevindt zich direct links bij binnenkomst.

We waren wat aan de vroege kant en moesten dan ook nog even wachten tot we plaats konden nemen. Het leek erg druk in het restaurant. Na een poosje ging onze pieper af en werden we naar ons tafeltje begeleid. We zaten wat meer achterin het restaurant, waar het niet zo druk was.

Wat er grappig was, is dat één persoon in het restaurant (vaak een kindje) álle ketchup flessen krijgt als hij vraagt om ketchup. Als iemand anders dan weer ketchup wil, moet diegene die ze eerst had alles naar de ander brengen. Daardoor is het wat druk en chaotisch in het restaurant, maar dat maakt het wel leuk en waar wij zaten hadden we er nauwelijks last van doordat dit een soort uithoek was.

Als voorgerecht nam in de Western Chips. Dit zijn een soort nacho’s. Ik kwam er later pas achter dat dit eigenlijk voor twee personen was, dus het was ontzettend veel voor mij alleen! Het was wel lekker, maar niet heel bijzonder. Rik nam vooraf vis, het was een speciaal gerecht wat normaal niet op de kaart staat dus ik weet niet meer precies wat het was. Dit was niet heel bijzonder, maar wel goed te eten.

Bij het hoofdgerecht kozen we allebei voor de biefstuk. Ik weet niet zeker of het dit gerecht is, maar dit is het enige wat in de buurt komt wat nu nog op de kaart staat op de site van Walt Disney World: Hand-carved Oak-roasted Beef Strip Loin. Deze was in elk geval erg lekker!

Als nagerecht koos ik voor Vanilla Icecream. Dit staat nu niet meer op de kaart op de site, dus ik weet niet meer precies hoe het werd genoemd. Het was in elk geval niets meer en niets minder dan vanilleijs. Dat vond ik wel een beetje te simplistisch. Het waren gewoon twee bolletjes ijs. Rik koos voor een soort appeltaartje, welke nu ook niet meer op de kaart staat. Het was een combinatie van ijs en taart. Deze was wel lekker, maar niet extreem bijzonder.

Bij dit diner was vooral het hoofdgerecht een succes. De voor- en nagerechten waren niet bijzonder. Een volgende keer zou ik dit restaurant dan ook niet als een ‘must-do’  op ons lijstje zetten, behalve als het zo toevallig uitkomt of er natuurlijk een en ander veranderd in het menu en recensies via het internet.

Na het eten hebben we nog even rondgekeken in het hotel en het winkeltje. Er stond ook een miniatuur van een van de Disney Cruise Line schepen en er lagen informatieboekjes. De Disney Cruise Line is onze droom om te doen na deze geweldige vakantie. Maar zo ver is het voorlopig nog niet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s