Disneyland Parijs tripreports

Tripreport Disneyland Parijs 6, 7 en 8 oktober 2012

Dag 1 – zaterdag 6 oktober 2012

Tijdens deze vakantie zou ik samen met een vriendin van me, Nikki, gaan. We hadden ons voorgenomen om ’s morgens rond 5.00 uur te vertrekken en dit was keurig gelukt. Na een reis die eigenlijk heel kort leek te duren, kwamen we rond 9.30 uur aan bij Hotel Kyriad. We checkten in en konden nog niet naar onze kamer, aangezien die nog niet klaar was. Dat was ook te verwachten. Al snel stonden we buiten te wachten op de shuttlebus naar de parken. Nog even wat belletjes naar huis om te vertellen dat we goed zijn aangekomen, en daar kwam de bus al aan.

Nikki zou een Fantasy jaarkaart aanschaffen tijdens dit verblijf. Dat natuurlijk omdat dit bij drie dagen al voordeliger is. Een hopperkaart voor drie dagen kost namelijk €169 op dit moment, en een jaarkaart €159. En van die jaarkaartprijs gaat ook nog eens 10% korting af die ze van mij kreeg. Het was dus even in de rij bij de kassa voor een gewoon kaartje, om die later in te kunnen wisselen bij Bureau Passeport Annuel. Bij betreding van het park waren de decoraties voor het 20 jarig bestaan en voor Halloween meteen zichtbaar. Dat beloofde veel!

Ik had met twee mensen afgesproken die ook jaarkaarten wilden aanschaffen en graag 10% korting wilden. Zo zou ik in totaal drie stempels verzamelen die dag, en dus mijn jaarkaart bij het aflopen gratis een jaar kunnen verlengen. De mensen waar we mee af hadden gesproken hadden wat vertraging door het verkeer, dus we liepen eerst wat rond door Main Street USA om te genieten van alle mooie decoraties.

We gingen toen nog even wat winkeltjes in. In Emporium was de kerstsfeer al helemaal aanwezig.

Ik kreeg een sms dat ze stonden te wachten bij Bureau Passeport Annuel. Al snel vonden we elkaar en gingen we in de rij. De rij was best lang, maar het was natuurlijk ook zaterdag en dat is de drukste dag van de week in Disneyland Parijs. Gelukkig hadden we genoeg te kletsen en al snel waren we aan de beurt. Om zo drie jaarkaarten in orde te maken in combinatie met het verschaffen van 10% korting duurt nogal even, maar uiteindelijk stonden we buiten en had Disneyland Parijs er drie trotse jaarkaarthouders bij. Nadat we wat foto’s van elkaar hadden gemaakt bij het kasteel, scheidden onze wegen weer.

Het kasteel lag er mooi bij met al die Halloween aankledingen.

We besloten om eerst naar Halloweenland, ofwel Frontierland te gaan. Er waren veel decoraties aanwezig, vooral van alle Halloween mannen en vrouwen.

Eerst bezochten we Jack Skellington, aangezien er bijna geen rij stond. Daarna was het tijd voor Phantom Manor. De rij was ongeveer 25 minuten, maar dat vonden we niet zo heel lang aangezien het toch zaterdag was. Het begon ook een beetje te druppen, en de rij voor Phantom Manor is overdekt. Dit blijft toch ook een supermooie attractie.

De rij voor Big Thunder Mountain was erg lang, en zelfs de rij voor de Fastpassen was lang. Daarbij werd de regen steeds erger. We gingen dus even wat eten bij restaurant Hakuna Matata. Toen we daar klaar waren was het nog harder gaan regenen, dus besloten we wat te gaan winkelen in Disney Village. We maakten nog wat foto’s onderweg erheen.

We gingen eerst langs the World of Disney in Disney Village. Deze had ik nog niet gezien, dus ik was razend benieuwd. Het was heel mooi en ze hadden er veel producten.

We bezochten ook nog andere winkels in Disney Village. We deden deze eerste dag al veel inkopen. Daarna gingen we naar het hotel, aangezien het al na 15.00 uur was en onze kamer dus klaar zou zijn.

Nadat we onze sleutel op hadden gehaald gingen we naar de kamer. We verbleven in het rechter gebouw, dus niet het gebouw waar ook de lobby en dergelijke zijn. We zaten op de begane grond. We hadden een kamer gekregen met twee aparte bedden, zoals we ook vooraf hadden verzocht. Het zag er allemaal oke uit. We bleven nog even rustig tv kijken en zo, waarna we na een flilnke rustpauze terug gingen met de bus om te gaan eten bij Annette’s.

Het regende nog steeds, maar gelukkig hadden wij er weinig last van gehad door al het winkelen. Bij Annette’s hoefden we niet lang te wachten voordat we een plaatsje toegewezen kregen. Het was er vrij druk, maar dat had ik ook wel verwacht. We namen allebei een lekkere milkshake en een burger. Het smaakte allemaal prima. We waren daarna beide best moe en de regen was ook nog niet opgehouden, dus we besloten terug te gaan naar de kamer om te genieten van een welverdiende nachtrust.

Op onze kamer aangekomen ging Nikki nog even douchen. We kwamen erachter dat je deze douchekop niet op kon hangen en alleen zelf kon vasthouden. Wat slecht! Ook was de badkamer verder ook niet heel geweldig. Het zag er allemaal wat oud uit en sommige dingen hingen half los en de tegeltjes van de vloer bewogen soms ook wat mee. Het was ons helaas niet eerder opgevallen en op dit tijdstip waren we niet van plan er nog iets mee te doen. Misschien hadden we dat achteraf beter wel kunnen doen, maar ja, dat is achteraf hé. We gingen dus gewoon lekker slapen, zodat we klaar zouden zijn voor weer een nieuwe dag.


Dag 2 – zondag 7 oktober 2012

Al vroeg ging de wekker. We hadden ontbijt gepland rond 8.00 uur, zodat we gebruik konden maken van de Extra Magic Hours. Vroeger kon je hier alleen gebruik van maken met een Dream jaarkaart of als je verbleef in een Disney hotel. In de oude situatie zou Nikki dan dus nog niet naar binnen kunnen met haar Fantasy jaarkaart. Gelukkig is dit sinds de start van de 20e verjaardag aangepast en mogen ook Fantasy jaarkaarthouders er gebruik van maken.

Nadat we ons gereed hadden gemaakt (met de ontzettend vervelende douche, maar dat terzijde) gingen we naar het restaurant. Het ontbijt was prima. Broodjes en divers beleg waren aanwezig, allemaal smakelijk maar niet heel bijzonder. Het duurde niet lang voordat we klaar waren en richting het park gingen. Het was nog vrij rustig, maar ja, het was ook pas ongeveer 9.00 uur terwijl het park om 10.00 uur open zou gaan.

De sfeer van Halloween is overal merkbaar, maar toch vooral in Main Street USA. Dit jaar is er echt flink uitgepakt en alle details zijn geweldig.

We zagen bij binnenkomst direct dat Minnie al aanwezig was om mee op de foto te gaan. De rij was erg kort dus we besloten even aan te sluiten.

Daarna liepen we verder Main Street USA in.

Het is heel leuk om te zien dat er aan zoveel details is gedacht. Zelfs de auto’s die in Main Street USA rondrijden waren in Halloween sfeer!

De lucht was vandaag erg blauw, dus we hoopten dat het droog zou blijven.

We besloten om richting Discoveryland te gaan. Daar bezochten we Buzz Lightyear’s Laser Blast. We konden zo door de hele rij lopen en instappen.

Na deze attractie liepen we richting Fantasyland. We kwamen langs Castle Stage, en dat vroeg natuurlijk weer om een foto!


We kwamen uit bij It’s A Small World en daar stond ook nauwelijks een rij. Niet gek natuurlijk, gezien het tijdstip en de grote capaciteit van deze attractie. We pikten deze dus ook even mee. Weer een attractie om ‘af te vinken’ op het lijstje! ;=)

Na It’s A Small World wisten we even niet zo goed wat te doen. We liepen wat door Fantasyland heen en maakten daar nog wat foto’s. Ik baalde er ondertussen wel een beetje van dat Peter Pan’s Flight dicht was, aangezien dit toch een van mijn favorieten is. Maar ja, we wisten het van tevoren..

Toen was het tijd om een bezoekje aan het kasteel te brengen. Nikki vertelde namelijk dat ze nog nooit boven was geweest, sterker nog; ze wist niet dat dat kon!

Het uitzicht vanaf het balkon van het kasteel blijft erg mooi.

Het begon drukker te worden in het park. We wilden eigenlijk zorgen dat we al vroeg bij Princess Pavilion stonden, zodat we op de foto konden met een prinses. Helaas hadden meer mensen dat idee, want er stond toen al (ongeveer 9.45 uur) een hele lange rij buiten! En dat terwijl het pas om 10.30 uur open zou gaan..

We besloten naar het Walt Disney Studios park te gaan. Als we nu gingen waren we er nog net vóór officiële openingstijd. Met een beetje doorlopen kwamen we aan bij het park. Het idee was om snel naar Crush Coaster te gaan, maar ook dat idee hadden meer mensen want om 10.00 uur was de rij al 70 minuten. Dat werd ‘m dus niet.. Helaas, maar dan maar wat andere attracties in dit park doen!

We waren vanaf Crush vlakbij Toy Story Playland. Voor Nikki was dit deel nieuw. De rijen hier was eveneens al erg lang, dus we deden er geen attracties. We liepen dus door.

In Walt Disney Studios deden we onder andere The Art Of Disney Animation, Studio Tram Tour en Animagique. Ook bezochten we er wat winkels. Toen we met deze attracties klaar waren kwam het helaas net niet uit om weer een andere show te bezoeken in het park. Dat is wel een nadeel hier; veel dingen zijn aan tijd gebonden. Het was ook nog veel te vroeg voor de parade. We besloten dus om naar Disney Village te gaan en te eten bij Rainforest Café.

Ik was nog nooit in Rainforest Café geweest en het is wel leuk om er een keer te zijn. Het is toch een speciale setting, zo met al die jungle decoraties. Helaas vond ik het eten wat minder, omdat ze het niet voor elkaar kregen mijn biefstuk ‘well done’ te bakken. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven, wat natuurlijk wel zonde van het geld is eigenlijk. Nikki daarentegen beviel het wel heel goed (zij had Mixed Grill).

Na het eten gingen we terug naar het Disneyland Park. Het was prachtig weer vandaag. We kwamen langs Goofy en zijn snoepmachine (die er speciaal stonden voor Halloween) en daar was de rij niet lang, dus we gingen even met hem op de foto. Helaas heb ik geen foto verder van de snoepmachine. Toen we verder door Main Street USA liepen, moest er natuurlijk ook wat gewinkeld worden. We besloten daarna een kijkje te gaan nemen achter het kasteel, aangezien we daar als het goed is een hoop Villains aan zouden treffen. En dat was ook zo!

We gingen met wat wachten op de wissels van de characters op de foto met Frollo, Gaston, Gideon, Hartenkoningin en Gouverneur Radcliffe. Voor Nikki allemaal nieuwe, maar ook voor mij een aantal nieuwe om aan mijn character-lijstje toe te voegen! :=D

We deden de Sneeuwwitje attractie, aangezien we daar vlakbij waren. Daarna liepen we naar Adventureland. Daar gingen we in Pirates of the Caribbean. De wachttijd was ongeveer 30 minuten.

Na deze attractie gingen we kort nog wat winkelen en daarna zochten we een mooie plaats voor de parade. Het was ook voor mij de eerste keer dat ik Magic On Parade zou zien. En wat is het een leuke parade!

Na de parade besloten we nog wat inkopen te doen en gingen we daarmee even terug naar onze hotelkamer. We waren beide ook redelijk moe, dus het was fijn even een soort pauze te hebben.

Toen we weer wat bij waren gekomen gingen we terug. Eerst gingen we bij McDonald’s in Disney Village wat eten, waar we vrij lang bleven zitten zodat het al bijna tijd zou zijn voor Disney Dreams. Natuurlijk moest er tijdens de wandeling zowel in Disney Village als in het Disneyland Park wat gewinkeld worden. Vrouwen, hé. ;=)

We vonden na wat zoekwerk een mooie plaats voor Disney Dreams. Ik was echt ontzettend benieuwd naar deze show, en zo ook Nikki. Het duurde nog wel lang voordat het zou beginnen, zo ongeveer een uur. Dat wachten met al je inkopen bij je en terwijl je moe bent is toch niet heel fijn, zeker niet met allemaal dringende mensen die erlangs willen of iets dergelijks.

Het verrastte ons dat Disney Dreams al om 21.00 uur begon. Wij dachten namelijk dat het 21.15 uur zou zijn, en ik ben er haast van overtuigd dat dat ook zo op de borden stond aangegeven.. Het maakte ons echter niet uit, want het scheelde toch weer een kwartier wachten!

Hieronder zie je wat foto’s en een filmpje van de show. Helaas voelde ik me toen de show net vijf minuten bezig was opeens niet zo goed, dus af en toe moest ik stoppen met filmen.. Ik heb zelfs een paar minuten op de grond moeten zitten tijdens de show, omdat ik anders misschien wel plat was gegaan! Gelukkig hebben we er toch van kunnen genieten. De show was werkelijk ge-wel-dig!

Het duurde even voordat we bij de bus waren, aangezien natuurlijk iedereen op hetzelfde moment het park uit wilde. Bij de bus was het ook nog eens ontzettend dringen, want iedereen wilde natuurlijk in die éne bus die in 20 minuten kwam. Het was bijna op het belachelijke af.. We waren beide blij dat we op de kamer waren en konden gaan slapen. Ik besefte me wel dat ik toch liever in een Disney hotel verblijf (hoewel dat misschien niet altijd kan).. Hoe dan ook hadden we een fijne dag gehad met prachtig weer. Morgen was alweer de laatste dag. Wat vliegt zo’n verblijf toch voorbij!


Dag 3 – maandag 8 oktober 2012

De volgende ochtend zag het er buiten een beetje grauw en grijs uit. We waren vrij vroeg op en maakten onze koffers alvast gereed voor vertrek. Toen die eenmaal in de auto stonden en we uit hadden gecheckt, gingen we ontbijten. Daarna namen we de bus naar de parken.

We winkelden wat en kwamen in Main Street USA de tram tegen. Het was merkbaar rustiger dan de zaterdag en zondag, wat natuurlijk ook logisch was.

Na een bezoek aan de Pinokkio attractie besloten we klaar te gaan staan voor Mickey’s Halloween Treat in the Street! De eerste show van de dag zou om 10.45 uur beginnen. Helaas begon het te regenen en het zag er niet naar uit dat het snel zou ophouden.. Er stonden een aantal Castmembers bij de showlocatie en we vroegen of ze wisten of de show door zou gaan. Dit zouden ze pas vijf á tien minuten van tevoren weten. Kijkend naar de donkere lucht boven ons beseften we dat het waarschijnlijk niet door zou gaan.. Enigszins sloeg bij mij de paniek al toe, want wat als ik deze (enige) Halloween show zou missen?! Dat mocht eigenlijk toch niet gebeuren. We gingen naar het Walt Disney Studios park en besloten het later nog eens te proberen.

In het Studios park was het ook rustig en bij Crush Coaster stond een wachttijd van 40 minuten. We besloten dus aan te sluiten en het liep vrij goed door. Met die regen was het overigens ook niet zo erg om beschut te staan. Na Crush Coaster bezochten we Mickey nog, aangezien die op de fotolocatie vlakbij stond en er een hele korte rij was. Hierna konden we precies nog naar binnen bij Cinemagique. Alsof het zo gepland was! Het was voor mij ook alweer even geleden dat ik deze show had gezien, dus zeker zo leuk om het weer eens te doen.

Na wat winkeltjes was er alweer een paar uur voorbij gevlogen. We gingen dus terug naar het Disneyland Park, in de hoop daar Mickey’s Treat in the Street! toch nog te zien. Wonderbaarlijk genoeg hield het op met regenen tijdens onze wandeling naar het park, dus we hoopten van harte dat dit zo zou blijven tot in elk geval de show was begonnen. Toen we aankwamen bij Castle Stage was het nog vroeg en we konden dus vooraan in het midden staan. Na even wachten was het dan toch zo: de show ging door! Het was de eerste keer (en meteen de laatste, zo bleek later) die dag dat de show werd opgevoerd. Het is heel leuk gedaan en de interactie met het publiek is top!

Ik heb de show ook gefilmd, maar doordat het tijdens de show alweer was gaan regenen moest ik soms even stoppen om de lens schoon te maken.

Ondanks dat het tijdens de show was gaan regenen, is hij toch volledig door gegaan. Gelukkig! Aan het eind van de show was er nog gelegenheid om met de characters op de foto te gaan. Wij konden met Minnie en met Knabbel op de foto in hun speciale showoutfit. :=D

Het was inmiddels alweer tegen etenstijd. We wilden wat gaan eten en bij Bella Note, maar helaas was dit restaurant dicht. De keus was daarna snel gemaakt om weer naar Hakuna Matata te gaan, aangezien het daar altijd heel lekker is.

Tijdens het eten concludeerden we dat het heel waarschijnlijk zou blijven regenen en dat we eigenlijk alles wat we wilden doen al wel hadden gedaan. We gingen dus de laatste inkopen doen en naar de auto. Tegen 15.00 uur vertrokken we vanaf het resort richting huis. Dat was alweer het einde van deze reis. We moesten tanken, maar het tankstation bij Santa Fé was buiten bedrijf, dus het duurde even voordat we een alternatief hadden gevonden. Voor de rest verliep de reis voorspoedig en rond 20.00 uur waren we alweer thuis. Het was een mooie Halloween viering geweest!

Advertenties

4 thoughts on “Tripreport Disneyland Parijs 6, 7 en 8 oktober 2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s