Disneyland Parijs tripreports

Tripreport Disneyland Parijs 23, 24 en 25 november 2012

Dag 1 – vrijdag 23 november 2012

Sinds januari waren Rik en ik al niet meer samen in Disneyland Parijs geweest. De oorzaak daarvan is natuurlijk dat we in mei naar Walt Disney World zijn geweest. Het was dan ook heel fijn om er weer even samen op uit te trekken richting de magie en samen de 20e verjaardag van het resort te gaan vieren!

Dit keer was het de eerste keer dat we samen met het kerstseizoen zouden gaan. Ik was al wel eens vaker geweest met kerst, maar de laatste keer was in 2008 dus toch al relatief lang geleden (voor mijn doen ;=)). Ik had als verrassing geregeld dat we in Hotel Newport Bay Club zouden slapen. Rik wilde hier namelijk al heel lang eens naar toe, aangezien het thema goed past bij zijn liefde voor boten. Het was dan ook een complete verrassing toen ik -compleet zwijgend- rond 9.30 uur het terrein van Newport Bay op reed! De verrassing was een succes, want Rik was heel blij.

Omdat het nog zo vroeg was, konden we nog niet naar de kamer. Daar waren we al op voorbereid, want we hadden voordat we gingen inchecken alles wat niet nodig was in de auto achter gelaten. Het duurde dan ook niet lang voordat we op weg waren naar het Disneyland Park.

Newport Bay wordt in 2013 gerenoveerd. Op sommige plekken is wel te zien dat dit nodig is, zoals de verf aan de achterzijde. Overigens waren er al meteen overduidelijk Nederlanders in de buurt, die steen en been klaagden over het treintje wat €2 kost. Want ja, die shuttleBUSSEN waren toch gratis! Nou is het ook wel een beetje duur voor zo’n treintje, maar het blijft typisch..

Het was opvallend dat we alvorens we Disney Village in gingen al de tassencontrole door moesten. Ook Disney Village is dus alleen nog maar te bereiken na controle te hebben gehad, en de originele ingang dient nu alleen als uitgang.

In Disney Village was er ook wat gezellige kerstversiering aanwezig, hoewel deze nog niet helemaal tot zijn recht kwam doordat het nog niet donker was. We passeerden ook World of Disney, de nieuwe winkel die Rik nog niet gezien had. We spraken af daar vandaag nog een kijkje te gaan nemen.

Ik keek ontzettend uit naar de kerstsfeer en ook Rik, want die was benieuwd naar hoe het allemaal zou zijn. Fantasia Gardens alleen al waren mooi in kerst gehuld, en ik vond het persoonlijk ook goed te zien wat er was veranderd aangezien ik de vorige maand nog met Halloween was geweest.

Vooral Main Street Station ziet er prachtig uit deze kerst.

Toen we Main Street USA op wandelden hebben we eerst even staan genieten van het mooie Town Square. Met de gigantische kerstboom zag het er heel sfeervol uit. Er is aan zoveel gedacht, er zijn zoveel details.. Echt heel leuk! Foto’s volgen later in dit verslag.

Al snel viel mijn oog op de plaats waar Duffy staat, en toevallig stond hij er op dat moment ook met heel weinig mensen in de rij. Er werd dus al snel besloten om nu maar met ‘m op de foto te gaan, voordat er op de andere dagen een hele lange rij zou staan.

Daarna liepen we naar Central Plaza. Ook daar is gedacht aan de kerstsfeer, maar op een of andere manier vond ik het iets minder spectaculair dan Town Square en Main Street zelf. Toch is het leuk gedaan met die sneeuwmannetjes, het is natuurlijk wel weer iets nieuws!

We liepen door het kasteel richting Fantasyland. Daar deden we de Pinokkio en de Sneeuwwitje attractie. Er stond maar een korte rij. Ook haalden we een Fastpass voor Peter Pan’s Flight. In de tussentijd gingen we naar de kerstversie van It’s a small world en we winkelden wat.

Inmiddels was het gaan regenen. Omdat het toch etenstijd was, liepen we naar restaurant Hakuna Matata in Adventureland. Daar kun je ontzettend lekker eten, dus daar moet ik toch altijd wel een keer naartoe. ;=)

Helaas hield de regen niet op, dus besloten we om, na het gebruik van onze Fastpass voor Peter Pan’s Flight, wat winkeltjes in Main Street door te gaan en daarna naar het Walt Disney Studios park te gaan.

Vandaag was het vrijdag, dus de rustigste dag van ons verblijf. We hoopten dus op een schappelijke rij bij Crush Coaster. Gelukkig was dit ook zo: 40 minuten! Dat is best weinig voor deze attractie. En aangezien het toch regende vonden we het niet erg, want bij Crush Coaster sta je droog.

Na Crush Coaster konden we precies Cinemagique nog mee pakken. Daarna was het inmiddels half in de middag, dus het was tijd om onze kamer te gaan bezichtigen. We winkelden wat op onze weg naar buiten en kwamen al snel bij ons hotel aan. De kamer was heel mooi en we hadden een mooi uitzicht!

We hebben best een tijdje lekker op de kamer gespendeerd. Toen het op een gegeven moment tijd was om te gaan eten was het al bijna donker. We liepen eerst nog even wat door het hotel heen om het verder te bekijken. De kerstversieringen zijn ook hier natuurlijk helemaal in sfeer van het hotel!

We gingen lekker eten bij Annette’s in Disney Village. Ook dit is zo’n beetje traditie geworden.

In de regen gingen we daarna naar het park voor de avondshows.

Eerst was het tijd voor de Christmas Tree Lighting Ceremony op Town Square. We stonden op een mooie plaats, precies achter het gezin waarvan het kindje was uitgekozen om de boom mee te verlichten. Bij de finale van de show ging het natuurlijk sneeuwen in Main Street. Dat is heel magisch!

Ik wist dat hierna de Castle Lighting Ceremony zou zijn, zo rond 18.45 uur. Dit staat echter niet op het programma, en ik wilde dit in ons voordeel gebruiken door snel op een goede plek te gaan staan. Natuurlijk stonden er al wel meer mensen, want die dag ging het park om 19.00 uur dicht dus Disney Dreams zou ook om die tijd zijn. We vonden een hele mooie plaats, bijna vooraan, net nog op het stoepje zodat we iets hoger stonden.

Op zich is de Castle Lighting niet zo heel bijzonder. Muziek, licht, fonteinen en de kasteel-lichtjes die aan gaan. En het is vooral jammer dat op een dag als deze de lichtjes maar zó kort zichtbaar zijn. Het was leuker toen het ontsteken van de kerstboom en het kasteel in één ceremonie verwerkt zaten.

Daarna was het tijd voor Disney Dreams! Ik had de show de maand hiervoor één keer gezien, en ik was er helemaal weg van! Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar wat Rik ervan zou vinden. We waren natuurlijk inmiddels ‘wel wat gewend’ door de grote hoeveelheid aan prachtige shows in Walt Disney World, maar toch vind ik dat Disney Dreams alles slaat. Het is echt heel mooi.

Na Disney Dreams is er nog een soort after-show (ook te zien in het filmpje hiervóór). Ik denk dat die vooral is bedoeld om de massa mensen een beetje onder controle te houden zodat niet iederéén in een keer naar de uitgang wil. Het is een heel mooi liedje en eigenlijk is het al een hele show op zich!

Moe, nat, maar voldaan kwamen we aan op onze kamer. Het was tijd om lekker te slapen.


Dag 2 – zaterdag 24 november 2012

Ook op de tweede dag zag het er wat grauw uit, maar gelukkig bleef het droog. Na een goed ontbijt liepen we naar het Disneyland Park om nog even wat mee te pakken van de Extra Magic Hours.

Bij binnenkomst zagen we dat er niemand in de rij stond voor Duffy. Het laatste gezin was net bij hem. We konden dus nog mooi met hem op de foto en daarna sloot de rij. Weer geluk! :=)

Het was tijd om naar Frontierland te gaan voor Haunted Mansion. De wachtrij was hier iets van 35 minuten voor, dus dat zei ons al dat het een drukke dag zou worden.

Daarna gingen we met de Molly Brown een tochtje over de rivier maken.

Bij Big Thunder Mountain was de wachttijd ontzettend lang, dus die lieten we maar even links liggen. We gingen daarna naar Main Street om wat te winkelen en om daarna de Christmas Cavalcade te gaan kijken. Dit is een vrij korte parade in kerststijl. Normaal was er met kerst altijd een extra kerst-toevoeging aan de normale dagparade, maar dit keer waren die twee gesplitst. De parade was erg leuk.

We liepen richting Town Square om op de trein te stappen om een rondje te maken. Toen we echter op het perron aankwamen bleek de wachttijd ook hier heel lang, dus gingen we al snel weer naar beneden.

Ik kocht bij de Storybook Store mijn eerste Duffy. Ik kocht die versie als tasje met zo’n koordje eraan voor om je pols, en een rits in zijn rug voor spulletjes (hoewel dat zo klein is dat er niks in past). Ik had al wel een sleutelhanger-versie en magneet-versie, maar deze was toch wel erg leuk. :=) De volgende keer is het tijd voor de eerste ‘echte’ beer!

Toevallig kwam er net een auto aan die over Main Street rijdt. Daar stapten we in en bij het kasteel gingen we er weer uit.

Inmiddels was het al vrij laat op de dag, dus we gingen nog even wat eten bij Hakuna Matata. We hadden die ochtend flink ontbeten, waardoor we pas weer midden op de dag honger hadden gekregen. We hielden het wel bescheiden, want die avond hadden we een reservering staan bij Walt’s met het Dream Package!

Na een bezoek aan Pirates of the Caribbean in Adventureland en wat nog wat lopen, winkelen en attracties doen in het park, gingen we terug naar Main Street om klaar te gaan staan voor de parade. Deze was voor Rik ook nog nieuw, aangezien het pas sinds kort Magic On Parade is. We vonden een plek recht voor Walt’s. Dat was handig, want dan konden we zo meteen naar binnen.

Na de parade gingen we meteen naar binnen bij Walt’s. De mevrouw aan de balie kwam nogal chagrijnig over en zei ons dat we eigenlijk niet meer dan 10 minuten na onze reserveringstijd mochten komen (het was nu 15 minuten later), dus dat ze wel even zou kijken of we nog terecht konden. Dit kon, en toen we boven kwamen was het zelfs nog bijna leeg. We werden aan een tafel in het midden geplaatst, maar gelukkig kwam er een tafel aan het raam vrij en mochten we nog verplaatsen.

Ik was nooit eerder boven geweest bij Walt’s (alleen beneden met de Guided Tour), maar ik wist al wel dat de ruimtes daar zijn ingedeeld per parkdeel. Zo bevonden wij ons in Main Street USA.

Het Dreams Package heeft een vaste prijs: €40. Er is wel één nadeel aan het Dreams Package: je hebt heel beperkte keus qua eten. Ik nam de Salade of baby spinach leaves en Rik nam de Carpaccio of scallops. De Salade was ontzettend veel en niets bijzonders. Ik heb het nog niet half op. De Carpaccio was niet zo lekker, volgens Rik.

Als hoofdgerecht nam ik de Rack of lamb. Deze was oke, alleen de garnering was ontzettend dik en het leken wel een soort fijne koekkruimels qua structuur. Rik nam de Filet of sea bass. Deze vond hij wel lekker, maar niets bijzonders.

Het dessert is standaard bij het Dreams Package. Het is wat chocolade en (chocolade)koekjes. Niet extreem bijzonder, maar wel lekker!

Na het eten was het even een gedoe met het verkrijgen van onze polsbandjes. Die krijg je namelijk om toegang te krijgen tot het VIP vak voor Disney Dreams, maar dat wist ik vooraf ook niet. Het is dat ik het navroeg, want onze ober had er geen verstand van zo bleek..

Al met al zou ik niet snel nog eens bij Walt’s gaan eten. Het uitzicht is leuk, maar het eten vond ik niet zo’n succes en onze locatie in het restaurant was ook niet spectaculair te noemen. We zaten meer aan het gangpad, eigenlijk. Wat wel leuk was, was dat we in het VIP vak konden zitten/staan die avond, waardoor we niet zo heel lang van tevoren klaar hoefden te gaan staan.

Toen we klaar waren met eten waren de Christmas Lighting en de Castle Lighting inmiddels al geweest. Het kasteel lag er dan ook mooi bij, en omdat het park die dag tot 22.00 uur open was bleef dit ook nog een tijdje zo.

Het is heel leuk om ’s avonds in het park te zijn. Dat is toch weer heel wat anders dan overdag. We besloten in het donker in Big Thunder Mountain te willen. Na maarliefst 70 (!!) minuten wachten, mochten we eindelijk gaan. De wachttijd was voor ons gevoel alleen wat langer geweest dan we hadden gehoopt.. Dat doen we niet snel meer, denk ik zo.

Daarna zijn we nog in Adventureland en Discoveryland geweest en hebben daar nog wat attracties gedaan.

Daarna gingen we naar het VIP vak. Deze bevindt zich voor het huisje vanwaar Dreams wordt ‘bestuurd’. Je staat dus op de stoep, dus iets hoger. Op zich een fijne plaats omdat je even lekker kunt zitten op de stoeprand en niet aan de kant wordt geduwd. Het was wel schrikbarend hoeveel mensen zich zonder polsbandje ongezien onder het koort door proberen te wurmen, en zich bij betrapping van de domme houden. Niet normaal!

Wel hebben we natuurlijk weer genoten van de prachtige show. Ook van wat verder weg is het heel mooi, dan heb je toch een heel ander zicht. Tijdens deze keer heb ik alleen een paar foto’s gemaakt en geen film. Zo konden we er toch nog wat meer van genieten. :=)

Na de show waren we echt gebroken. We waren die dag non-stop in het park geweest, zonder terug te gaan naar het hotel (wat we normaal eigenlijk altijd wel doen). Het was eigenlijk net iets teveel van het goede geweest. Terug op de kamer waren we dan ook zo vertrokken!


Dag 3 – zondag 25 november 2012

De laatste dag was alweer aangebroken. Het klaarmaken in de ochtend ging niet zo vlot als gehoopt, aangezien we ook onze spullen alweer moesten pakken. Nog voordat we gingen ontbijten brachten we alles naar de auto. Daarna checkten we alvast uit en toen gingen we ontbijten.

Tijdens dit verblijf hebben we gegeten in zowel Cape Cod en Yacht Club. Ze lijken erg op elkaar qua uiterlijk en het ontbijt is hetzelfde, namelijk prima! ’s Avonds zijn ze wel anders, dan is de een namelijk a-la-carte en de ander buffet.

Na het ontbijt gingen we in ons hotel nog op de foto met Kapitein Haak. Die stond namelijk op de fotolocatie in de lobby. Weer een nieuw character erbij!

Toen gingen we naar de Walt Disney Studios. Het zonnetje scheen zelfs vandaag! Eerst speurden we wat winkeltjes af en namen ons voor sommige dingen bij het vertrek uit dit park te halen.

In het park ging Rik in de Armageddon attractie. Ik hou hier niet zo van, dus ik wachtte geduldig. ;=)

In de tussentijd had ik een Fastpass voor Rik gehaald voor de Rock ‘n’ Rollercoaster. Deze attractie vindt hij geweldig. Aangezien ik niet over de kop wil, ging hij ook hier alleen in. Ik bewaakte in de tussentijd alvast een plaatsje voor de parade.

Toen Rik terug kwam duurde het niet lang meer voordat de parade zou beginnen. Het was al even geleden dat we deze gekeken hadden, dus dat was wel weer leuk. Voor het kerstseizoen was de parade op speciale kerstmuziek.

Na de parade liepen we nog langs de Tower Of Terror. Die was die ochtend al heel druk, en nu nog steeds. Jammer, maar dan moest Rik die de volgende keer maar weer doen. ;=)

Inmiddels begonnen we honger te krijgen, dus we besloten die inkopen te gaan doen die we ons eerder voorgenomen hadden. Dat werd echter nog wat meer dan gepland, dus met grote, volle, zware tassen liepen we het park uit. We wilden wat gaan eten bij Earl of Sandwich. Daar was het vrij druk, maar gelukkig vonden we nog een plaatsje.

Met die zware tassen wilden we niet terug naar het Disneyland Park, dus we besloten naar de auto te gaan en het hierbij te laten. Het was immers inmiddels alweer rond 15.00 uur! We vertrokken dus na getankt te hebben richting Nederland. Het was weer een magisch (kerst)verblijf geweest! :=D

Advertenties

7 thoughts on “Tripreport Disneyland Parijs 23, 24 en 25 november 2012

 1. Hi Joyce,

  Leuk om je blog te lezen. Ik heb als het goed is al eerder reacties geplaats. Aangezien je super vaak naar Disney bent geweest was mijn vraag of je wel eens Dagobert Duck heb gezien?

  En zijn de parades altijd het zelf? Zoals Fantilussion?

  Groetjes,

  Sandeep

  • Hoi Sandeep,

   Bedankt voor je reactie! Leuk dat je mee leest. :)

   Ik heb Dagobert Duck één keer gezien in mei 2010. Dit was in een weekend in Woody’s Roundup in Frontierland in Disneyland Parijs. Dit was de enige keer dat ik ‘m ooit gezien heb, dus het is een bijzonder character denk ik (helaas). Maar misschien heb je eens geluk! :)

   De parades zijn eigenlijk altijd hetzelfde, ja. Soms wordt er bijvoorbeeld met kerst of halloween iets aangepast om in de sfeer te komen, maar verder blijft het principe van een bepaalde parade hetzelfde. Hoewel het wel eens zo kan zijn dat er een wat kleinere, structurele verandering wordt gedaan door bijv. floats toe te voegen of aan te passen of te vervangen, wat dan meestal is omdat óf de parade al heel lang hetzelfde is óf er een bijzondere parkviering start voor langere tijd.

   Groetjes,
   Joyce

 2. Eerst even dit: WAUW, wat is je site nog leuker geworden! :-D
  Het ziet er gaaf uit en hij was al zo leuk!
  Verslag is ook weer erg leuk om te lezen, zo ben ik weer een beetje in Disneyland haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s