Disneyland Parijs tripreports

Tripreport Disneyland Parijs 7, 8 en 9 februari 2013

Dag 1 – donderdag 7 februari 2013

In januari besloten Nikki en ik dat we in de eerste helft van 2013 samen weer terug wilden naar Disneyland Parijs. Na veel afwegingen, zat er haast niets anders op dan om begin februari alweer te gaan. Werk van de een en school van de ander lieten het niet toe om in bijvoorbeeld april te gaan, waardoor we dus opeens al heel snel weer gingen!

Op die donderdagochtend 7 februari ging de wekker om 4.00 uur. Het was inmiddels zo’n beetje traditie (voor mij althans) om zo vroeg te vertrekken. Tijdens de reis hadden we ontzettend veel (zware) regen, maar gelukkig geen file. Rond 9.30 uur waren we dan ook al op onze plaats van bestemming! Hoera! Dit keer sliepen we in hotel Santa Fe. Dit omdat Nikki en ik in totaal 4 keer samen naar Disneyland Parijs zijn geweest, waarvan 2 keer in hotel Kyriad, 1 keer in hotel Cheyenne en nu dus in hotel Santa Fe. Het was dus vooral om een een ander Disney hotel te zien voor Nikki. Toen we aankwamen leek het erg druk. Ook bij de receptie stond er een hele rij om in te checken. Naar mijn idee komt dat toch omdat dit hotel altijd voller zit dan de anderen, aangezien het ‘de goedkoopste’ is van allemaal. Maar misschien was het ook wel gewoon toeval. Na een poos wachten waren we dan eindelijk ingecheckt. Ik had nog specifiek gevraagd of we in een gerenoveerde kamer terecht konden, maar dit wist de beste man niet te vertellen. Nou ja, afwachten dan maar en op naar het park!

We haalden een broodje bij Earl of Sandwich (Earl’s Club Sandwich) en liepen door naar de parken. We hadden daar afgesproken met 2 kennissen van mij, om hen naar binnen te helpen met de vriendenactie voor jaarkaarthouders. Zij konden dus voor €20 per persoon een dag naar binnen in beide parken. Een mooie deal! Als bedankje namen ze ons mee Salon Mickey in, want je mag daar blijkbaar 3 mensen mee naar binnen nemen als aandeelhouder zijnde. Het was leuk om dat eens gezien te hebben. Na wat drinken en kletsen scheidden onze wegen weer en liepen we (via Salon Mickey) het park in.

Toen we het onder Main Street Station doorliepen zag ik dat er bij Duffy haast niemand in de rij stond voor een foto. Daar gingen we dus eerst even op bezoek! Daarna liepen we door Main Street USA richting het kasteel. We gingen ook al wat winkels binnen, en bij Emporium kocht ik een Duffy pin die ik op mijn jas speldde.

We besloten om eerst naar Frontierland te gaan. We hebben daar eerst wat rondgelopen om foto’s te maken, en daarna gingen we eerst naar Big Thunder Mountain. Daar stond een wachttijd van slechts 5 minuten, dus we konden bijna gewoon doorlopen. Heerlijk! We merkten al dat het erg rustig was in het park, maar ja, dat was ook niet gek voor een donderdag in februari. ;=) En het was nog eens schitterend weer ook!

Na Big Thunder Mountain gingen we in The Haunted Mansion. Ook hier stond nauwelijks wachtrij en we waren dan ook zo aan de beurt.

Hierna besloten we om richting Fantasyland te gaan. Daar wilden we eerst een Fastpass halen voor Peter Pan’s Flight, omdat de wachttijd toch zo’n 30 minuten was. Omdat we echter via Salon Mickey binnen waren gekomen die ochtend, pakte de machine onze pasjes niet. Er kwam een kaartje uit met zoiets als ‘deze pas is niet ingecheckt vandaag’. Ik haalde er een Castmember bij en legde het verhaal uit. Ze zei me dat ik dan bij elke attractie waar ik een Fastpass wilde halen gewoon dit moest uitleggen en dan zouden ze twee Fastpassen uit de machine halen voor ons. Een gat in het systeem dus, want zo konden we eigenlijk onbeperkt Fastpassen halen (zonder je aan regels van het Fastpass systeem te houden), behalve natuurlijk dat je niet meermaals bij dezelfde Castmember moet langsgaan natuurlijk. Het zou handig zijn geweest voor een hele drukke dag, maar vandaag was het zo rustig dat we verder geen Fastpassen meer nodig gehad hebben.

Onze Fastpassen waren over een half uurtje al geldig. We liepen naar het theater om Mickey Mouse te ontmoeten, aangezien dat er vlak naast was en de wachttijd zo’n 15 minuten bedroeg. Perfect dus! Ook ik was hier nog nooit binnen geweest sinds de verandering, omdat het er simpelweg niet van was gekomen de afgelopen keren. Het theater is erg mooi van binnen en het is een leuke(re) manier om Mickey te zien.

Na onze ontmoeting met Mickey gingen we kijken of de wachtrij bij Princess Pavilion te doen was. Maar deze was toch 35 minuten, wat iets te lang naar onze zin was op dat moment. We bezochten dus nog wat winkeltjes in Fantasyland en kwamen vlakbij restaurant Auberge de Cendrillon de stiefmoeder en stiefzussen van Assepoester tegen. We zijn toen op de foto geweest met de stiefmoeder (weer een nieuw character erbij, jeej!). Daarna konden we onze Fastpassen gebruiken. De vorige keer toen ik met Nikki in Disneyland Parijs was (oktober 2012), was Peter Pan’s Flight dicht. Het was nu dus extra leuk om deze mooie attractie weer te kunnen doen – ook voor mij, aangezien het een van mijn favorieten is.

Toen we uit Peter Pan’s Flight kwamen zagen we dat er een hoop characters in Fantasyland waren. We zijn op de foto geweest met Alice, Peter Pan en Eeyore. Het op de foto gaan met een character gaat niet altijd van harte, doordat er (nog steeds) altijd een hoop geduw en voordringerij is. Het character en de castmember doen daar vaak niets aan, hooguit een keer wuiven dat iedereen naar achteren moet. Ze kunnen toch nog heel wat leren van Walt Disney World, maar goed, dat terzijde. Wij waren in elk geval blij met een hoop characterfoto’s! :=D

Door Adventureland liepen we richting restaurant Hakuna Matata. Daar hebben we heerlijk geluncht.

We besloten toen om naar het Walt Disney Studios park te gaan. We gingen eerst naar Crush Coaster, aangezien de wachttijd maar een kleine 30 minuten was. Voor deze attractie valt dat heel erg mee! En het was natuurlijk weer ontzettend leuk. Daarna liepen we naar Toy Story Playland.

We gingen in Toy Soldier Parachute Drop. Nikki had er van tevoren een beetje haar bedenkingen bij, maar eenmaal erin was het hartstikke leuk. En wat een mooi uitzicht! Voor mij was het ook pas de tweede keer dat ik deze attractie deed, doordat het er altijd erg druk is en ik het dan niet de moeite vind om er zo lang voor in de rij te staan.

Na een rondje door Toy Story Playland besloten we om naar het hotel te gaan. Inmiddels was het rond 15.00 uur dus onze kamer zou klaar zijn.

Toen ik bij de receptie onze sleutel op ging halen, werd me verteld dat we geen gerenoveerde kamer kregen. Dat viel me wel tegen, aangezien ik er nog specifiek om had gevraagd en we zo vroeg waren dat ze er best rekening mee hadden kunnen houden. Er stonden nog heel wat gebouwen in de steigers, en ik hoopte dat we dan in elk geval niet in zo’n gebouw zouden slapen. Gelukkig hadden we een gebouw die niet in de steigers stond, en er dus wel enigszins fatsoenlijk uit zag. Er werd nog wel aan gewerkt. Toen we op onze kamer kwamen, waren we eigenlijk blij verrast. De kamer had al wel deels het Cars thema en het zag er allemaal goed uit.

We waren allebei best moe, dus we bleven een tijd op de kamer om wat uit te rusten. Tegen een uurtje of 5 liepen we richting de parken via Disney Village. Daar hebben we nog wat gewinkeld.

Na het winkelen gingen we naar het Disneyland Park voor Disney Dreams. Onderweg konden we nog wat mooie foto’s maken.

Ik besloot die avond Disney Dreams niet te filmen, omdat we toen het idee hadden om de volgende dag ook nog naar de show te gaan kijken. Ik heb die avond dus alleen foto’s gemaakt. De show was weer schitterend.

Na Disney Dreams was het tijd voor onze reservering bij Café Mickey. We waren hier allebei nog nooit geweest. Ik had er gemengde verhalen over gehoord, maar omdat het nu een donderdagavond was hoopte ik dat de drukte mee zou vallen. Toen we aankwamen werden we gelijk naar onze tafel gebracht. We zaten helaas wel vlakbij de tafel waar de bediening de bestellingen invoert en bestek pakt en zo, dus dat was wel wat druk om ons heen. Het restaurant zat goed vol. Aangezien we allebei niet zo heel veel honger hadden, besloten we alleen een hoofdgerecht te nemen. Ik koos voor de Ceasar Salad en Nikki nam Pizza Calzone.

Uiteindelijk zijn Knabbel en Babbel (samen), Mickey en Eeyore bij ons langs geweest. Pluto en Minnie liepen ook rond, maar omdat wij niet zo heel lang hebben gezeten zijn die niet bij ons geweest. Ik moest op een bepaald moment wel de begeleidster van de characters inlichten dat we bijna gingen, anders waren Knabbel en Babbel en Eeyore misschien ook niet eens bij ons langs gekomen. Het was leuk om er eens te zijn geweest, maar ik zou er niet vaak heen hoeven. Het is toch wat duurder en rumoerig, en vaak is het heel druk. Hoewel het eten wel prima smaakte!

Na deze lange dag gingen we terug naar het hotel en lekker slapen.


Dag 2 – vrijdag 8 februari 2013

De volgende ochtend waren we vroeg uit de veren om naar de parken te gaan. We waren op tijd om bij opening van het park er te zijn en we gingen dus vlug naar het ontbijt. Tenminste, dat dachten we. Wat was het druk! Ongelofelijk! Voor de kenners: in Santa Fe heb je een bepaalde hoek die dient als rij richting het ontbijt. De rij die er die dag stond was ongeveer 3 keer zo lang als dat stuk! De rij liep helemaal door, bijna tot aan de lobby. We besloten daar niet op te gaan wachten en gingen richting Earl of Sandwich in Disney Village. We waren bijna de enige in de zaak en konden zo (extreem) rustig ontbijten. Toen we het op hadden gingen we richting Disneyland Park.

Het was een hele mooi zonnige dag en zo zou het de hele dag blijven volgens de weerberichten. Het was wel koud, maar gelukkig waren we daar op gekleed. We startten met wat winkeltjes in Main Street USA en liepen toen door naar Discoveryland. Daar gingen we in Buzz Lightyear’s Laser Blast. Ik heb mezelf dit keer overtroffen qua score, haha!

Na deze attractie besloten we om richting Princess Pavilion te gaan, om te zien of de wachttijd daar nu korter was dan de middag de dag ervoor. Ik vind het altijd wat raar dat op het programma staat dat Princess Pavilion open gaat om 10.30 uur, maar in werkelijkheid (voor zover ik weet) altijd al om 10.00 uur open gaat. Het was nu iets voor 10.30 uur, dus de massa was nog niet gearriveerd denk ik. De wachttijd was 20 minuten, dus daar deden we het voor. Het leek overigens wel wat langer te duren toen we daadwerkelijk binnen waren, maar gelukkig is de wachtruimte erg mooi dus er valt wat te zien. Terwijl we aan het wachten waren spraken we nog over het feit dat Nikki graag Sneeuwwitje graag eens wilde ontmoeten (haar favoriete prinses), en ik alles prima vond behalve Tiana. Ik tref Tiana namelijk veel vaker dan alle andere prinsessen. Sneeuwwitje leek me ook leuk, omdat ik haar in Disneyland Parijs nog nooit had ontmoet (wel meermaals in Walt Disney World). Toen we aan de beurt waren hadden we natuurlijk pech, want het werd Tiana.. Ik baalde wel, maar op zich was het niet extreem erg. Nikki had ook haar nog nooit ontmoet.

Toen we Tiana hadden bezocht kwamen we in de laatste ruimte voor de uitgang, waar je je foto’s kunt zien en eventueel kunt aanschaffen. Daar zagen we dat in de andere ruimte Sneeuwwitje stond.. Balen.

Hierna liepen we wat rond in Fantasyland. Dit blijft voor mij toch wel mijn favoriete deel. Alles ziet er altijd zo vrolijk en sprookjesachtig uit.

Toen we vlakbij de Pinokkio attractie waren, zagen we een flinke drukte. Het bleek dat Pinokkio samen met Gepetto klaar stond om met bezoekers op de foto te gaan. Natuurlijk sloten wij ook even aan! Ik had beide al wel eens apart ontmoet, maar zo samen, dat zie je toch niet vaak! Althans, ik niet in elk geval. Het was echt een ongelofelijk geduw en getrek, nog meer dan we gister hadden meegemaakt. Maar we waren vastberaden om ook een foto met die 2 te krijgen. Uiteindelijk was het gelukt, maar de wijze om ertoe te komen was werkelijk dramatisch.

Aangezien we toch in de buurt waren, gingen we in de Pinokkio attractie.

Daarna gingen we naar Adventureland. Aangezien Pirates of the Caribbean tijdens ons bezoek dicht was vanwege een grote renovatie, was er niet heel veel te doen in dit deel van het park. We gingen eerst op bezoek bij Aladdin.

Daarna liepen we nog wat door Adventureland en bezochten we de grotten en de boot van Kapitein Haak. Normaal is die vaak dicht (tot grote spijt van Rik, als ik er met hem ben), maar deze keer konden we er eens op. En dat terwijl hij nog niet zo lang geleden prachtig gerenoveerd is!

Na ons bezoek aan Adventureland gingen we via Fantasyland richting Central Plaza voor de Disney’s 20th Anniversary Celebration Train. Onderweg kwamen we Teigetje en Eeyore nog tegen. Omdat we met Eeyore gister al een foto hadden (2 keer zelfs) gingen we alleen voor Teigetje. Het duurde heel lang en ik moest zelfs een Castmember erbij halen omdat Teigetje ons leek te negeren (terwijl we als een van de eersten bij hem waren en vooraan stonden en netjes op onze beurt wachtten), maar uiteindelijk hadden we de foto. Op naar Central Plaza dus!

Dit was de eerste keer dat ik deze trein zag, want de voorgaande keren dat ik er was tijdens de 20e verjaardag was het Halloween en kerst, en dan reed deze niet uit. Het was een kleurrijk geheel en vooral de outfits van de characters vind ik erg mooi.

Nadat we foto’s hadden gemaakt en gefilmd overlegden we vlug met wie we graag op de foto wilden. Ik wilde heel graag met Clarice (het vriendinnetje van Knabbel en Babbel) op de foto. Toen de characters van het treintje af waren liepen we dan ook gauw achter haar aan en we waren als een van de eersten aan de beurt. Knabbel en Babbel waren bij haar in de buurt gaan staan en ook bij hen was het niet zo druk, dus daar gingen we ook nog mee op de foto.

Na deze characters liepen we naar de plek waar Donald en Daisy waren gaan staan. We stonden bij Donald voor een foto, maar helaas was het heel erg druk bij hem en op een gegeven moment moest hij weg omdat de trein alweer ging. Nou ja, misschien een andere keer dan maar! We waren in elk geval blij dat we 3 characters te pakken hadden gekregen.

We gingen wat eten bij Pizzeria Bella Note, aan de rand van Fantasyland. Het smaakte prima.

Toen we uit het restaurant kwamen gingen we terug naar Central Plaza, en daar kwamen we erachter dat de trein er net weer was! Er stonden dus al een hoop mensen bij de characters. We besloten in elk geval niet voor Mickey, Minnie en Donald te gaan, aangezien het bij hen ontzettend druk was. We kwamen nu bij Daisy terecht en na niet al te lange tijd konden we met haar op de foto. Omdat de trein er al even stond en waarschijnlijk zo weer zou gaan, besloten we het hierbij te laten en wat te gaan winkelen. We winkelden in het Disneyland Park en in Disney Village, en namen een hoop inkopen mee terug naar de kamer! Daar zijn we een tijdje gebleven.

Tegen het eind van de middag wilden we weer op weg gaan. We zouden gaan eten bij Annette’s, maar wilden dit na Disney Dreams doen. We besloten dus om naar Starbucks te gaan voor iets lekkers te drinken. Het was daar alleen ontzettend druk en het ging heel sloom. Terwijl we aan het wachten waren, begon het een beetje te regenen buiten en het zag er donker uit. We besloten dus om toch nu naar Annette’s te gaan, want met die regen ging Disney Dreams misschien niet eens door en dan is het ook niet echt prettig buiten staan. We waren dus lekker vroeg bij Annette’s, zo rond 17.00/17.30 uur. Het was er rustig en het eten was weer super! We namen allebei de Rock ‘n’ Roll burger en een lekkere milkshake. Als nagerecht nam ik nog een milkshake en Nikki een ijsje.

Na Annette’s deden we nog wat inkopen in Disney Village. Daarna gingen we naar de kamer en laten we lekker op tijd onder de wol.


Dag 3 – zaterdag 9 februari 2013

De laatste dag van ons reisje was alweer aangebroken. We waren vroeg uit bed, omdat er vandaag Extra Magic Hours zouden zijn. En we wilden natuurlijk niet weer bij een overvol ontbijt aankomen. Toen we de gordijnen open deden, schrokken we ons een hoedje. Er lag SNEEUW! Alles was WIT! Ik was persoonlijk in een soort van euforische staat, simpelweg omdat ik al tijden roep dat ik Disneyland Parijs graag eens in de sneeuw wil zien maar dat er nooit van komt, ook omdat je juist als het sneeuwt niet de weg op gaat/wilt. En nu was het gewoon opeens zo! Hoera! We maakten ons klaar voor de dag en gingen naar het ontbijt, door de witte vlokken heen.

Gelukkig was het bij het ontbijt niet zo druk. Er stond wel een rij, maar die was niet langer dan hoe lang de rij maximaal kan zijn en ging heel vlot vooruit. Het was wel druk in de eetzaal, maar ja, de eetzaal zelf is ook al gigantisch. Na een goed ontbijt checkten we meteen even uit en daarna gingen we richting het Disneyland Park voor de Extra Magic Hours. We gingen lopend door Disney Village.

De sneeuw had alles prachtig wit gemaakt, en dat leverde hele mooie plaatjes op!

Ik vond het persoonlijk echt fantastisch om Disneyland Parijs nu eindelijk eens in de sneeuw te zien. En het was zo mooi als ik gehoopt had.

Na de nodige foto’s bij en van het kasteel gingen we naar Fantasyland. Ook daar maakten we natuurlijk de nodige foto’s. Ook gingen we nogmaals in Peter Pan’s Flight, aangezien daar nauwelijks een wachtrij stond.

Na een rondje gelopen te hebben door Fantasyland liepen we langs het kasteel nog even via Discoveryland, zodat we ook daar nog een foto konden maken van de Space Mountain gehuld in sneeuw.

Omdat de Extra Magic Hours er al bijna op zaten we toch niet echt attracties hadden te doen in het Disneyland Park die heel druk zouden worden, besloten we richting Walt Disney Studios te gaan. Op die manier konden we ook daar nog wat foto’s maken van de sneeuwomgeving. Het zag er namelijk naar uit dat de sneeuw niet lang zou blijven liggen, want de zon brak al door en het was boven de 0 graden.

In dit park bezochten we eerst Animagique. Daarna gingen we naar Stitch Live! Nikki had deze attractie nog nooit gedaan en zeker dan is het verrassend leuk. Daarna winkelden we nog wat en was het alweer bijna lunchtijd. We gingen dus terug naar het Disneyland Park, waar de sneeuw al zo goed als verdwenen was.

Toen we in het Disneyland Park aangekwamen zagen we Duffy staan, vlakbij zijn fotolocatie. Normaal is daar altijd een rij afgezet, maar nu stond hij gewoon ‘los’ tientallen meters van de fotolocatie vandaan, samen met een Castmember. Omdat het zo rustig was besloten we nog een keer met Duffy op de foto te gaan. Het blijft toch zo’n schattige beer! We waren al snel aan de beurt en Duffy merkte mijn Duffy pin op mijn jas op, wat leidde tot leuke foto’s. De Castmember maakte nog wat foto’s van ons samen, nadat we ieder apart waren geweest. De foto’s met Duffy zijn heel leuk geworden. Jeej!

We gingen eten bij Fuente del Oro, een restaurant in Frontierland. Eigenlijk wilden we naar The Lucky Nugget, maar daar was het -om een of andere reden- erg druk. Bij Fuente del Oro waren we direct aan de beurt. We hadden hier allebei nog nooit gegeten, maar het was in elk geval super! We hadden allebei gekozen voor de tortilla’s met kip en groenten. Een aanrader! Echt een keer iets anders dan friet, hamburgers, pizza en andere vettigheden (zonder meteen heel veel geld uit te geven). ;=)

Na het eten liepen we naar Fantasyland voor Les Pays de Contes de Fées. Die was sinds vandaag weer open. Casey Jr., de attractie die ernaast ligt, was nog wel gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Ik blijf dit altijd een heel plezierig, leuk boottochtje vinden. En dat kasteel van Belle en het Beest is altijd zo mooi! Jammer dat het altijd weer zo snel voorbij is.

Als afsluiting gingen we naar Discoveryland voor Captain EO. Ook deze attractie was sinds vandaag weer geopend. We hadden geluk, want de deuren van het theater waren net open gezet en we konden dus zo doorlopen. De film was weer leuk. Voor Nikki was het de eerste keer dat zij deze zag, en voor mij ook pas de tweede. Ik kan me van de eerste keer herinneren dat de stoelen op een bepaald moment mee gingen bewegen op de muziek, maar dat was nu niet.. Maar misschien ligt dat gewoon aan mij, want het was al best lang geleden dat ik het had gezien..

We maakten nog vlug een wandeling door de onderzeeër Nautilus. Ook dit had Nikki nooit gezien, en het blijft toch altijd wel mooi.

Toen we klaar waren bij deze attractie hadden we eigenlijk alles gedaan wat we wilden. Achteraf gezien vonden we het alleen jammer dat we niet wat meer tijd hadden genomen voor wat meer parades en shows, zoals Disney Magic On Parade. Maar ja, daar was nu niets meer aan te doen. We besloten dus om de laatste inkopen te doen en richting de auto te gaan. Rond 15.00 uur vertrokken we bij hotel Santa Fe weer richting Nederland. De reis verliep voorspoedig: het was mooi weer (zelfs met een zonnetje) en we hadden geen file. We stopten bij de eerste Mc Donalds over de Nederlandse grens voor avondeten, want in Nederland heb je de Mc Kroket en lekkere mayonaise. :=P Rond 20.00 uur waren we weer thuis. Het was weer top!

Advertenties

6 thoughts on “Tripreport Disneyland Parijs 7, 8 en 9 februari 2013

 1. Hi Joyce, wat een leuk en uitgebreid verslag. En wat een prachtige foto’s.
  We krijgen gelijk zin om ook weer te gaan :) Groetjes, Karin

 2. Leuk TR! Ik herken alles in het character verhaal, het is altijd een heel gevecht om erbij te komen! Het nut van de CM die erbij staat snap ik dan ook niet helemaal, maar ja..
  Leuk dat je sneeuw hebt gehad, het park heeft toch iets magisch ermee! :)

  • Hoi,

   Dankjewel voor je reactie!

   Helaas gaat het in Disneyland Parijs vaak zo met de characters inderdaad. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar helaas verloopt het vaak compleet chaotisch. Ze zouden nog wat kunnen leren van Walt Disney World en wij Europeanen kunnen dan nog wat leren van de Amerikaanse mentaliteit wat dat betreft! ;)

   De sneeuw was inderdaad prachtig. Het maakt alles heel anders! :)

   Groetjes,
   Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s