Walt Disney World nieuws

Verbouwing Downtown Disney naar Disney Springs een feit

Er waren al langer geruchten, maar op 14 maart jongstleden is officieel bevestigd dat Downtown Disney omgetoverd gaat worden tot Disney Springs.

Downtown Disney zoals deze ons bekend is, bestaat inmiddels al 30 jaar. Al enige tijd is Disney bezig met het nadenken over het herinrichten van het gebied, en nu zijn de plannen eindelijk klaar. In het nieuwe Disney Springs zal mogelijkheid zijn tot ontspanning, entertainment, shoppen en eten in goede restaurants.

Disney zou Disney niet zijn als er geen verhaal achter het nieuwe Disney Springs zou zitten. De basis van de omgeving is Town Center, waar een ‘echte springs’ aangebracht zal worden. Deze spring verbindt het hele gebied. Vanuit Town Center is Disney Springs verder gegroeid, met daarbij 3 verschillende buurten: The Landing, Marketplace en West Side. Elk gebied zal een eigen typische aankleding en sfeer krijgen. Uiteraard bestaan Marketplace en West Side al, dus die specifieke gebieden zullen naar verwachting slechts aangepast en/of uitgebreid worden. Gasten zullen in Disney Springs de ontwikkeling en evolutie van het gebied kunnen zien.

Feitjes:

  • Town Center krijgt een centrale promenade, waarover gasten kunnen lopen en aan beide zijden winkels en restaurants kunnen vinden;
  • The Landing is het meest commerciële deel, waar uitzicht over het water in gethematiseerde restaurants een belangrijke rol zullen spelen;
  • West Side biedt vooral entertainment en daarnaast een relax gebied om te genieten van de omgeving;
  • Marketplace is voornamelijk op families gericht. Er zal een soort pier komen waardoor je over het water kunt lopen, en de welbekende World of Disney winkel wordt uitgebreid (en dat terwijl deze winkel op dit moment al de grootste ter wereld is!).

Op dit moment zijn er zo’n 75 winkel-, eet- en entertainmentgelegenheden in het gebied, maar dit wordt uitgebreid tot zo’n 150! De bouwwerkzaamheden zullen volgende maand beginnen. Disney Springs opent in 2016.

Bronnen: Disney Parks Blog, WDWinfo
Afbeeldingen: Disney Parks Blog

Advertenties

2 thoughts on “Verbouwing Downtown Disney naar Disney Springs een feit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s