Disneyland Parijs tripreports

Tripreport Disneyland Parijs 18 juli 2013

Na twee heerlijke dagen in Parijs, was het op donderdag 18 juli 2013 in de vroege ochtend tijd om naar Disneyland Parijs te rijden. Het was de laatste dag van deze driedaagse vakantie in Parijs, en een bezoekje aan Disneyland Parijs kon natuurlijk niet ontbreken! De twee dagen ervoor hadden we enorm veel gezien en gedaan – denk maar aan alle grote, redelijk cliché toeristische trekpleisters en je komt er wel zo’n beetje. Ook op deze morgen ontbrak het niet aan clichés, want we begonnen met een lekkere Parijse file richting Disneyland. We moesten zo’n drie kwartier rijden vanaf ons hotel tot aan het resort, maar daar hebben we ongeveer een half uur langer over gedaan. Op zich viel dat nog mee, maar doordat we ook al later weg waren gegaan dan gehoopt kwam er niets meer van het mooie originele plan terecht om eerst lekker gebruik te maken van de Extra Magic Hours. Afijn, niet klagen, want we gingen immers naar Disneyland!

We kwamen rond 9.15 uur aan op de parkeerplaats. Het was nog heel rustig en we konden dan ook bijna vooraan parkeren. We liepen het park in en ook daar was het nog vrij rustig, natuurlijk ook omdat alle Extra Magic Hour-gebruikers al in het park rondliepen en de personen die daar géén gebruik van (mochten) maken nog rond Main Street USA hingen.

We besloten richting Discoveryland te lopen. Dat was meer een impuls dan een echt plan, want dat laatste hadden we niet. Het was tijd voor Buzz Lightyear’s Laser Blast, zo besloten wij. Er stond al wel een rij, maar een kleine 10 minuten en we waren aan de beurt. Het blijft een leuke attractie, maar deze keer viel het wel heel erg op dat ‘onze missie tijdelijk was onderbroken en snel zou worden hervat’. Na een aantal keer bleven de karretjes ook wel heel erg lang staan.. Zou het? Ja hoor, een fikse storing. De geweren deden het nog wel, dus in eerste instantie bleven we maar schieten, steeds op hetzelfde doelwit. Onze scores werden natuurlijk heel hoog, maar ja, na een hele poos heb je ook geen zin meer.. Het duurde dus niet lang voordat de lichten aansprongen en verschillende Castmembers langs de karretjes kwamen gelopen. Gelukkig bevonden wij ons in het midden van de rit, want daar begonnen ze met de boel leegladen om zo naar het begin en eind te werken. Wij konden er dus vlot uit.

Ik had overigens wel gewonnen. ;=)

Het park was inmiddels open voor iedereen. De temperatuur begon al flink te stijgen, wat ook niet gek was aangezien er een hittegolf was in Parijs.

We besloten naar Frontierland te lopen, om daar eerst een Fastpass te halen voor Big Thunder Mountain. In de drukke zomermaanden kun je haast niet zonder bij deze attractie, want de rij is dan vrijwel altijd enorm. De Fastpass was over ongeveer anderhalf uur geldig, dus konden we nog mooi naar Phantom Manor.

Na deze spookachtige rit kwam het precies goed uit om een rondje mee te varen met de Molly Brown.

Inmiddels was onze Fastpass geldig en we hadden het geluk dat er haast bijna niemand in de Fastpass rij stond (toen we eruit kwamen was dat namelijk wel zo). We hadden ook nog het geluk dat we achterin mochten zitten, en dat blijft toch altijd het leukst; voorin of achterin. Omdat het mooi weer was stonden ook de watereffecten aan in de attractie, wat het nog wat leuker maakte. Na het wildste ritje door het Wilde Westen gingen we eten bij Fuente Del Oro, een restaurantje in Frontierland waar ik de vorige keer voor het eerst was geweest en Rik nog nooit. Het is een aanrader, zeker als je eens een keer een ander soort snelle hap wilt in plaats van hamburgers en friet.

Na het eten liepen we richting Adventureland. Tot nu toe hadden Rik en ik steeds de pech dat de boot dicht was, zelfs na de grondige renovatie van afgelopen jaar. Altijd was er wel iets: te glad, te nat, in onderhoud.. Maar dit keer hadden we geluk en daar gingen we dus eerst een kijkje nemen en natuurlijk namen we ook uitgebreid foto’s.

De temperatuur was inmiddels hoog. We slenterden nog even wat door Adventureland om daarna in de rij te gaan staan voor Pirates of the Caribbean. De wachttijd was 20 minuten volgens het bord bij te ingang. Vlak voordat we naar binnen moesten, de grotten in, leek de rij niet erg meer door te lopen. Er kwamen ook al een paar mensen terug gelopen, maar niet bijzonder veel. Toch ging het te lang duren, dat stilstaan. Ik zei Rik dat ik dacht dat er storing was, en nog voordat we de ingang bereikten zagen we een grote massa mensen die erin wilden maar werden tegengehouden door de Castmembers. Een goede inschatting dus! Alle mensen in de rij waren nog niet op de hoogte, maar dat was blijkbaar veranderd in de tijd dat wij een winkeltje in waren, want toen stond het krappe pad ineens tjokvol.

We gingen door naar Fantasyland. Helaas was de rij bij Peter Pan’s Flight heel lang en de Fastpassen waren pas voor begin van de avond, dus dat werd niks. We liepen wat rond door de mooie omgeving en besloten naar de winkeltjes in het kasteel te gaan, omdat ook bij andere attracties de wachttijd te lang was naar onze zin.

Na het winkelen was het bijna 13.00 uur, de tijd waarop Duffy naar buiten zou komen op zijn fotolocatie. We besloten nog wat te winkelen in Main Street USA en daarna naar zijn fotolocatie te lopen.

Duffy was natuurlijk hartstikke schattig en we waren als tweede aan de beurt, dus dat ging vlot. Na nog wat winkelen begon de vermoeidheid, mede door de warmte, er wel een beetje in te hakken. We waren al voor de derde dag aan het lopen, en de eerste dag in Parijs hadden we wat foute inschattingen gemaakt qua afstanden waardoor we ontzettend veel hadden gelopen. Voeg daar de warmte aan toe, en je vindt twee mensen in de schaduw op een bankje. Na een poosje uitpuffen gingen we toch maar naar het Walt Disney Studios park, waar we al snel weer op een bankje belanden, vlakbij een waterverstuiver waar we af en toe wat druppels van opvingen.

We zaten in de buurt van de Studio Tram Tour, en aangezien de rij daar niet al te lang was besloten we daarin te gaan. Attracties zoals Crush Coaster hadden een veel te lange rij, dus dat ging ‘m niet worden.

Na de tour gingen we nog wat winkelen, zowel in Walt Disney Studios als in Disney Village, maar al snel besloten we te gaan eten bij Annette’s. Door al dat zitten was er best veel tijd voorbij gegaan.

Bij Annette’s nam Rik The Original Mega Burger en ik de Rock ‘n’ Roll Burger. We namen er nog een lekkere milkshake bij, want die zijn bij Annette’s echt heerlijk.

Na het eten besloten we toch al om terug te gaan naar Nederland. Het was inmiddels tegen 17.00 uur en Rik moest de volgende ochtend alweer vroeg werken. Ook door de vermoeidheid en warmte hadden we geen puf meer om nog rond te sjokken en/of te wachten op een parade of show. Disney Dreams konden we toch niet zien, aangezien het Disneyland Park tot 23.00 uur open zou zijn vanwege het zomerseizoen en de show op sluitingstijd van het park is, dus dan zouden we veel te laat thuis zijn.

We hebben wel een hele leuke dag gehad in Disneyland Parijs, hoewel het wel wat raar voelde om er maar één dag te zijn. Zonder een verblijf in een hotel.. Zonder een parade of show.. Toch was ik natuurlijk wel heel blij, ondanks dat het maar één dag was. ;=) We waren toch al van plan om in september-oktober weer te gaan, dus dit was alleen maar een onverwachts extraatje door ons onverwachtse reisje naar Parijs. Met de nodige inkopen en leuke herinneringen gingen we terug naar huis. Tot gauw, Disneyland!

Advertenties

3 thoughts on “Tripreport Disneyland Parijs 18 juli 2013

  1. Wat jammer dat Buzz Lightyear attractie niet goed werkte, maar lekkere score zo haha.
    Handige tip van Fuente Del Oro, want de hamburgers en friet word ik wel zat na een paar dagen ;-) Wat had je dan voor keus eigenlijk?

    De warmth is echo killing met zulke activiteiten! Dat had ik zelf in Londen ook gemerkt, op een gegeven moment kan je dan niet meer.
    HMMM….lekkere foto’s van Annette’s haha :-)

    Het ziet eruit als een geslaagde dag…leuk! :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s