Films en televisie/Overig Disney nieuws

Einde film ‘Finding Dory’ herschreven

Pixar, de maker van de nieuwe Disney film Finding Dory, heeft het einde van de film herschreven. Dit omdat er onlangs veel publiciteit is geweest rondom de onjuiste behandeling van de zogenoemde Killer-Whales, ofwel de orka’s, door SeaWorld (Orlando, Florida).

De documentaire Blackfish, welke volledig is gewijd aan orka’s en het leven van deze dieren in het bekende SeaWorld, heeft nieuwe openbaringen geboden aan velen – zo ook aan Disney en Pixar. De documentaire belicht hoe de orka’s worden behandeld in SeaWorld, en zoals je begrijpt is dit niet al te positief. Hierdoor is er een heuse PR-strijd ontstaan tussen de makers van de film en SeaWorld. Omdat de film Finding Dory oorspronkelijk zou eindigen met een orka die werd opgevangen in een marine park, voelde Disney en Pixar feilloos aan dat dit wel eens open wonden verder open zou kunnen rijten.

De orka in de film Finding Dory, zal in de herschreven versie geen verplichting hebben tot het blijven in het marine park, maar de vrijheid hebben om ervoor te kiezen te vertrekken. Niet erg realistisch, maar wel een aardige aanpak om betrokkenheid in deze mediaoorlog te voorkomen. En ach, in een tekenfilm kan toch alles.


Bronnen: Huffingtonpost

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s