Films en televisie/Overig Disney nieuws

Choreograaf van Mary Poppins overleden

Choreograaf Marc Breaux is vorige week op 89-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse Amerikaanse media.   

Breaux was verantwoordelijk voor een aantal van de beroemdste dansen uit de filmgeschiedenis. Hij deed de choreografie voor films als Mary Poppins (1964), The Sound of Music (1965) en Chitty Chitty Bang (1968).

Poppins en The Sound of Music werden allebei met vijf Oscars bekroond. Het nummer Step in Time uit Mary Poppins, waarin de schoorsteenvegers over de daken van Londen huppelen, wordt nog steeds beschouwd als een van de beste dansnummers die ooit voor een film is bedacht.

De choreograaf verklaarde recent in een interview zijn eigen succes in de jaren zestig door de “atletische stijl” van zijn nummers.

Radslag
“Ik wilde dansers die een radslag konden maken of een salto: dingen die je niet leert op de balletschool”, aldus de nu overleden artiest. Vooral acteur Dick van Dyke, die de hoofdrol speelde in Mary Poppins en Chitty Chitty Bang Bang, was erg gecharmeerd van zijn choreografieën.

Voordat hij in Hollywood aan de bak kwam, vocht Breaux als piloot in de Tweede Wereldoorlog. Daarna vond hij werk op Broadway als danser.

Film
Over het lastige maakproces van de film Mary Poppins is recent de film Saving Mr. Banks gemaakt, met Tom Hanks in de hoofdrol als producent Walt Disney en Emma Thompson als schrijfster Pamela Travers.

De film, die al veelvuldig is getipt als kanshebber bij de Oscars eind februari, gaat over twee weken draaien in de Nederlandse bioscopen

 

Bron: Nu.nl

Advertenties

One thought on “Choreograaf van Mary Poppins overleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s