Disneyland Parijs tripreports

Tripreport Disneyland Parijs 20, 21 en 22 maart 2014

Dag 1 – donderdag 20 maart 2014

Eindelijk was het weer zover. Zonder het dagje Disneyland Parijs na 2 dagen Parijs in juli meegeteld, was het ruim een jaar geleden dat ik was geweest (ja, voor mij tellen eigenlijk alleen de meerdaagse verblijven als ‘echt geweest’). Veel te lang dus! De vreugde was dan ook erg groot toen op donderdag 20 maart de wekker om 5.00 uur ging. Dit keer ging ik weer met Nikki, een vriendin van me, en we reisden af met mijn auto. De kilometers vlogen voorbij en rond 10.00 uur waren we al aangekomen bij Hotel Cheyenne.

Logischerwijs konden we nog niet meteen naar onze kamer, aangezien het nog zo vroeg was. We parkeerden onze auto en gingen richting het park. Het beloofde een stralende dag te worden. We maakten eerst een pitstop bij Earl of Sandwich voor een lekker broodje.

Het Disneyland Hotel zag er prachtig uit als altijd.

Na de ingang doemde het zonnig belichte kasteel op. We are home!

We besloten eerst naar Frontierland te gaan. De rij voor Big Thunder Mountain was erg kort, dus daar sloten we bij aan. Na een minuutje of 10 waren we al aan de beurt. Toen ik plaats wilde nemen in het karretje, lag er een flesje drinken van iemand anders. De beugels gingen al dicht, dus ik rolde het flesje snel aan de uitstap-kant de vloer op, want anders zou het eruit vliegen tijdens de rit. Er was duidelijk een Castmember die haar dag niet had: in het Frans ging ze compleet uit haar dak, en uiteindelijk gooide ze het flesje behoorlijk hard terug – gericht op mij – en het kwam hard op mijn knie. Alle andere Castmembers deden niets en keken alsof ze het niet door hadden. Blijkbaar vonden ook die de actie vreemd/onterecht. We hebben maar niets gezegd of gedaan, maar het leek net alsof ik een moord had begaan. Nikki en ik concludeerden, dat als ik met mijn vriend was geweest, ze waarschijnlijk niet zo uit haar plaat was gegaan. We twijfelden nog even om een klacht in te gaan dienen bij City Hall, maar besloten het maar te laten. We wilden onze dag niet verder in het teken laten staan van deze negativiteit. Op naar Phantom Manor!

Na een bezoek aan de 999 geesten liepen we door Frontierland naar Adventureland. Met dit mooie weer zag het er extra exotisch uit.

Het was inmiddels behoorlijk warm geworden, eigenlijk te warm voor de kleding die we droegen. Zo 22-24 graden! De dagen erna zou het echter een stuk afkoelen, dus we hadden niet geteld op een zomerse garderobe. Afijn. Er stond nauwelijks een rij bij Pirates of the Caribbean, dus daar gingen we in.

We liepen naar Main Street U.S.A. om wat te winkelen. Plots realiseerde ik me dat het bijna 16.00 uur was, dus tijd voor La Descente in het Disneyland Hotel! We hoopten dat het niet zo druk zou zijn en dat we wat leuke characters mee konden pikken. Tijdens La Descente kwamen Mickey, Minnie, Goofy en Giddeon naar beneden, waar we mee op de foto zijn gegaan.

Op het nippertje zagen we Donald nog verschijnen, dus daar hebben we ook nog leuke kiekjes mee weten te bemachtigen!

We besloten naar Disney Village te gaan om nog wat te shoppen en bij Annette’s te gaan eten. We namen allebei een heerlijke burger. Na zo’n intensieve dag heb je daar wel trek in!

Omdat het al laat begon te worden, besloten we niet naar het hotel te gaan maar terug naar het park. Zo konden we nog wat winkelen en op tijd zijn voor Disney Dreams. In Videopolis genoten we van een rustmomentje onder het genot van Disney Pixar shorts.

Ruim van tevoren gingen we klaar staan voor Disney Dreams. Opeens lijkt het dan heel druk in het park, maar toch vonden we nog een mooie plaats.

We genoten van de prachtige show en zagen voor het eerst de nieuwe stukjes van Brave en De Leeuwenkoning. Prachtige toevoegingen voor de show!

Na een lange dag sjokten we terug naar Hotel Cheyenne. Tijdens de tocht terug beseften we ons dat het toch wel een hele lange dag was geweest, zo zonder tussendoor terug keren naar het hotel terwijl we al om 5.00 uur op waren gestaan. En toen moesten we ook nog onze kamersleutel halen, die natuurlijk ver weg bleek te liggen van de receptie.. Hoe dan ook; na de koffers naar de kamer te hebben gebracht konden we aan een welverdiende nachtrust beginnen.

 

Dag 2 – vrijdag 21 maart 2014

Uitgerust stonden we op voor een nieuwe dag in de magie. We maakten ons klaar en gingen richting het ontbijtbuffet van Hotel Cheyenne. Vrij vlug waren we klaar en vertrokken we richting Disneyland Park.

We maakten gebruik van de Extra Magic Hours. Het was dus op naar Buzz Lightyear Laser Blast voor een strijd met Zurg!

Degene die heeft gewonnen ben ik trouwens, muahaha!

Langs het prachtige kasteel liepen we richting Fantasyland.

We gingen vlug in de Sneeuwwitje attractie nu het nog rustig was. Helaas was Peter Pan’s Flight dicht vanwege renovatie.

We vervolgden met It’s a small world.

Hierna liepen we richting Princess Pavilion. Ik had eerder ervaren dat de rij zich al vroeg vormt en de ingang vaak al eerder open wordt gedaan, zo rond 9.30 uur (terwijl het park opent om 10.00 uur). Er was al een behoorlijke rij dus we twijfelden niet en sloten aan. Tijdens het wachten begon het te regenen. Zo warm als het gister was, zo koud was het nu. Helaas was mijn inschatting niet juist, want we mochten écht pas om 10.00 uur naar binnen. Daar stonden we dus, ruim 45 minuten voordat we überhaupt naar binnen mochten en ook binnen was het nog lang wachten. Gelukkig vroeg de Castmember die je toewijst naar de prinsessen welke we al hadden gezien. Nikki en ik hebben tot nu toe altijd Tiana getroffen tijdens vorige trips, dus we zeiden dat we haar al hadden ontmoet. We mochten dus wachten op de andere prinses! Ik hoopte op Sneeuwwitje, omdat zij Nikki’s favoriete prinses is en zij haar nog nooit heeft ontmoet. En jawel, we hadden geluk! Jeej!

Inmiddels was het park voor alle gasten open. Het was duidelijk al drukker dan de dag ervoor. Gelukkig was de regen inmiddels opgehouden. We waren vlakbij Le Pays de Contes de Fées, dus daar gingen we in.

We besloten dat het de hoogste tijd was om Duffy te gaan bezoeken! Er stond best wel een rij, maar dat hadden we er graag voor over, want ook Minnie was van de partij.

We gingen eten in een van onze favoriete restaurants: Hakuna Matata in Adventureland!

Na het eten gingen we naar het Walt Disney Studios park. De lucht was inmiddels mooi opgeklaard.

We bezochten Cinemagique, The Art of Disney Animation en Stitch Live! en we deden nog wat inkopen. Daarna was het al de hoogste tijd om terug te gaan naar het Disneyland Park voor de parade.

We vonden een mooie plek in Main Street U.S.A. Het blijft altijd een uitdaging om ervoor te zorgen dat er niemand (op het laatste moment) voordringt, maar gelukkig lukte dat aardig. De nieuwe float ter ere van Frozen is erg mooi! Met die leuke Olaf erop! :=) Het is te hopen dat Anna en Elsa ook snel te ontmoeten zijn in Disneyland Parijs.

We waren inmiddels allebei erg moe en ik had erg veel last van m’n voeten, dus we besloten naar Disney Village te gaan om wat shoppen en wat te eten bij Earl of Sandwich. Daarna gingen we lekker terug naar het hotel om wat bij te komen en op tijd te gaan slapen.

 

Dag 3 – zaterdag 22 maart 2014

Vandaag waren we iets later met opstaan dan de dag ervoor. Het zal wel nodig zijn geweest, zullen we maar zeggen. Het was nog een heel karwei om al onze koffers en aankopen bij en in de auto te krijgen (lees: vanaf de 2e verdieping in Hotel Cheyenne, zonder lift). Iets later dan gepland waren we klaar voor het ontbijt. Na het ontbijt gingen we met de bus richting het Walt Disney Studios park.

Helaas was Crush Coaster dicht tijdens dit verblijf. We gingen dus eerst in de Studio Tram Tour, want die was vanaf vandaag weer geopend.

Hierna gingen we naar Animagique.

Na genoten te hebben van de show liepen we terug naar het Disneyland Park. We gingen nogmaals eten in Hakuna Matata. Toen we bijna bij het restaurant waren, spotten we King Louie uit Jungle Book voor meet & greets! Snel aansluiten, want er stond vrijwel niemand. Een nieuw character, hoera! Toen we het restaurant weer uit kwamen, zagen we Baloo staan, maar helaas was de rij al gesloten.

We liepen naar Frontierland voor een rondje met de trein. Tenminste, dat dachten we, maar door de drukte moesten we zo lang wachten, dat we dit plan annuleerden en verder Frontierland in liepen. We besloten een tochtje te maken met de Molly Brown ter afsluiting van deze leuke trip.

De laatste inkopen werden gedaan en we namen afscheid van ons geliefde resort.

Rond 16.00 uur vertrokken we met de auto naar Nederland. Het was weer een onvergetelijke reis!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s