Disney entertainment/Disney musicals

‘The lion king’ is grootste succesmusical aller tijden

De musical ‘The lion king’ is de grootste financiële succesproductie ooit. De show bracht meer op dan om het even welke andere podiumproductie of film. Met 4,8 miljard euro aan wereldwijde inkomsten steekt ‘The Lion King’ de succesmusical ‘The phantom of the opera’ voorbij.

‘The lion king’, met muziek van Elton John en teksten van Tim Rice, ging in 1997 in première op Broadway. Vorig jaar was het de meest winstgevende musical in New York en tot dusver behoudt de show die positie ook in 2014.

De 22 producties wereldwijd zijn gezien door zo’n 75 miljoen mensen. Dat is nog lang niet zoveel als ‘The phantom of the opera’, dat sinds 1986 gezien werd door zo’n 140 miljoen mensen. ‘The phantom’ is overigens nog steeds de langst lopende show in de geschiedenis van Broadway. Op dit moment zijn er producties in Londen, op Broadway en een Noord-Amerikaanse tournee.

De cijfers maken van ‘The Lion King’ een groter succes dan eender welke ‘Harry Potter’-film, blockbuster ‘Titanic’ en de ‘Star Wars’-films. Ter vergelijking: de meest winstgevende film aller tijden is ‘Avatar’. Volgens Disney bracht de film wereldwijd bijna 3,5 miljard euro op.

 

Bron: HLN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s