Disney entertainment/Overige shows

IJssculptuur Festival Antwerpen/Luik

IJssculptuur Festival Antwerpen/Luik 2014

Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in sneeuw en ijs, geïnspireerd op bekende attracties van Disneyland® Paris, met de meest geliefde en fantasierijke figuren van Disney in de hoofdrollen.

Rondom het Kasteel van Doornroosje rijzen artistieke interpretaties op van de bekendste attracties van het park, Disney figuren en de gloednieuwe attractie Ratatouille : The Adventure! De schat aan reusachtige ijssculpturen, van 2 tot 6 m hoog, wordt bewaard onder het dak van twee gigantisch ijspaleizen, met een oppervlakte van 1.500 m² in Antwerpen en in Luik. Houd muts en handschoenen in aanslag. De temperatuur in het ijspaleis bedraagt continu zes graden onder nul. Rode neus en dito wangen gegarandeerd.

Liège (Luik), Place des Guillemins
Vanaf 22 november 2014 tot en met 04 januari 2015, elke dag doorlopend van 10 tot 19 u.

Antwerpen, Gedempte Zuiderdokken
Vanaf 29 november 2014 tot en met 11 januari 2015, elke dag doorlopend van 10 tot 19 u.

Straks vriest het dat het kraakt in ons land, want dan start de opbouw van het duo-festival Disneyland® Paris Ice Dreams. Ruim 150 Disney© karakters komen aan bod, verspreid over beide ijspaleizen in Antwerpen en Luik. Na het enorme succes van Brugge, Parijs en Brussel, komt tijdens de eindejaarsperiode het internationale gezelschap van ijskunstenaars voor het eerst naar de Scheldestad en naar Wallonië. Houd je klaar voor een ijskoud avontuur, een ontdekking boordevol verrassingen in een sprookjesachtige en fantastische wereld van sneeuw en ijs. Beleef samen met je familie en vrienden magische kerstmomenten!

Tickets zijn te koop aan de kassa van het festival in Luik en in Antwerpen. U hoeft niet te reserveren.

 • Volwassenen betalen € 12,00 p.p. per festival.
 • Studenten, senioren 65+ en personen met een handicap genieten van een voorkeurstarief en betalen slechts € 10,00 p.p. per festival.
 • Kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar betalen € 8,00 p.p. per festival.
 • Kinderen tot en met 3 jaar genieten gratis toegang.
 • Het groepstarief geldt vanaf 10 personen en geeft iedereen € 2,00 korting p.p. per festival.

Op vertoon van een geldig Disneyland® Paris jaarpaspoort of Club d’Actionnaires d’ Euro Disney S.C.A. kaart aan de kassa van het festival geniet u 50 % korting p.p. op de aan de kassa geafficheerde tarieven.

Medewerkers van Disneyland® Paris en The Walt Disney Company genieten eveneens 50 % p.p. korting op vertoon van hun personeelsbadge aan de kassa van het festival.

Disneyland® Paris Ice Dreams vindt plaats op het Stationsplein van Luik, en op wandelafstand (15 min.) van het Centraal Station van Antwerpen. Gezien de ligging is het ideaal reizen met de trein. Reizigers met het openbaar vervoer genieten van de voordelige B-dagtrip.

– Antwerpen: Individuele prijs (B-Dagtrip code 512): van € 9,00 tot € 27,00. Gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar.

Inbegrepen:

 • De treinreis H/T in 2de klas naar Antwerpen-Centraal
  Eindvervoer H/T DE Lijn 14, tot halte ‘Antwerpen Museum’
  De toegang tot Disneyland® Paris Ice Dreams Antwerpen

– Luik: Individuele prijs (B-Dagtrip code 517): van € 8,00 tot € 25,00. Gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar.

Inbegrepen:

 • De treinreis H/T in 2de klas naar Luik-Guillemins
  De toegang tot Disneyland® Paris Ice Dreams Luik

Vertrektijden en prijsinformatie kan je opvragen via het speciale nummer +32(0)2 528 28 28 of online op http://www.b-rail.be.

Speciaal aangelegde paden maken het IJssculpturenfestival toegankelijk voor rolstoelgebruikers en personen met een handicap. Er zijn steeds parkwachters aanwezig om u te begeleiden. Honden aan de leiband zijn toegelaten. Het nemen van foto’s of films is toegelaten, en wordt zelfs aangeraden.

De horecatent is een veredeld art deco spiegelpaleis dat dateert uit 1948. De schittering van talrijke lichtjes in de edele spiegels zorgt voor de nostalgische sfeer van vroeger. Neem plaats in één van de gezellige compartimenten en geniet van de roodbruine sfeer van mahoniehout en kristal.

Start je reis in de sfeer van Main Street, U.S.A. Ga terug in de tijd en geniet van de ongedwongen charme en gastvrijheid in een Amerikaans stadje van zo’n 100 jaar geleden. Net als de goede oude tijd, toen Walt Disney nog een kleine jongen was.

Laat je betoveren door magische sprookjes en verhalen als je rondwandelt doorheen een decor dat zo lijkt weggeplukt uit Fantasyland. Hier worden dromen werkelijkheid.

Herbeleef hoe Flynn Ryder Rapunzel uit de handen van de gemene stiefmoeder redt.

Peter Pan en Tinkerbel nemen je mee op een reis naar Nooitgedachtland en gaan zo op zoek naar Kapitein Haak.

Volg Alice door haar ‘betoverende’ doolhof in Wonderland. Val in verbazing door het immense Kasteel van Doornroosje en laat je meeslepen door haar fantastische verhaal.

Ontmoet Sneeuwwitje en zie hoe de 7 dwergen haar helpen om de gemene koningin te verslaan.

Kom helemaal in de sfeer van het Wilde Westen waarbij je wegdroomt zoals in Frontierland. De goudzoekerkoorts barst los als je dit mijnwerkerstadje binnenwandelt en wordt meegenomen door de sfeer zoals in Big Thunder Mountain .

Bewonder de ijzige scènes die Disney’s verhaal van Aladdin en zijn vriendelijke Geest in beeld brengen, en volg het geluid van de bongo’s in een avontuurlijk land. Sta schouder aan schouder met enkele Piraten uit de Caraïben.

Ontdek de toekomst zoals die gisteren werd gezien door grote visionairs als Jules Verne. Raas naar de grenzen van het universum voor een intergalactisch avontuur, en ontdek ook hoe de dromen van de beroemdste zieners werkelijkheid werden.

Het Walt Disney Studios Park toont de wereld achter de coulissen van de film. Sta oog in oog met je diepste angsten in het ooit zo betoverende Hollywood Tower Hotel, dat er nu akelig leeg en verlaten bijstaat.

Krijg het gevoel alsof je zelf meerijdt met een racewedstrijd op Route 66 en ontdek de culinaire creaties van Ratatouille.

Gedurende 6 weken opbouw op 2 verschillende locaties is de magische wereld van Disney© een bron van inspiratie voor het creatief gezelschap van circa 60 professionele ijskunstenaars uit alle hoeken van de wereld.

Dit jaar verwelkomen we de ‘coole’ artiesten uit 12 verschillende landen: Québec CA, Montréal CA, Tampere FI, Kuopio FI, Praag CZ, Budapest HU, Wenen AT, Kharkov UA, Moscow RU, Sint-Petersburg RU, Yekaterinburg RU, Krasnojarsk RU, Arkhangelsk RU, Vladimir RU, Ryazan RU, Marseille FR, Saint-Maurice FR, Castlegar BC, Poznan PL en Leiden NL.

Het internationaal team van professionele ijskunstenaars gaat de reusachtige ijsblokken, bevroren West-Vlaams stadswater, te lijf met kettingszagen, slijpschijven, vlinderboren en freezen, voornamelijk elektrische materialen. Het èchte sculpteerwerk gebeurt met beitels, zagen, allerhande zelfgemaakte tools, en zelf strijkijzers.

Beleef een uitzonderlijke ervaring gebaseerd op de magie van Disneyland® Paris, op het IJssculpturenfestival in Antwerpen en Luik.

 

Bron: IJs.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s