Financieel nieuws/Overig Disney nieuws

Disney beloont topman rijkelijk na recordwinst

Robert Iger, de topman van Walt Disney, is rijkelijke beloond voor de recordwinst die het bedrijf afgelopen boekjaar neerzette. Zijn beloning over het boekjaar dat eind september afliep, kwam uit op 46,5 miljoen dollar (ruim 40 miljoen euro). Dat is dik 35 procent meer dan een jaar eerder, blijkt uit gegevens die Disney bij de autoriteiten inleverde.

De 63-jarige Iger was al een van Amerika’s best betaalde directievoorzitters. De man staat al sinds 2005 aan het roer staat bij ’s werelds grootste entertainmentconcern en zijn contract werd in oktober opnieuw verlengd.

Frozen
Igers salaris over vorig jaar bedroeg overigens, net als een jaar eerder, 2,5 miljoen dollar. Maar hij ontving ook een bonus van 22,8 miljoen, plus 17,3 miljoen in aandelen en 3,9 miljoen aan andere zaken. Onder leiding van Iger zag Disney de winst vorig jaar met ruim een vijfde toenemen tot 7,5 miljard dollar.

Het succes was met name te danken aan de zeer populaire animatiefilm Frozen. De omzet groeide daarbij met 8 procent tot 48,8 miljard dollar. Ook dat is een record.

Bron: AD

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s