Films en televisie/Overig Disney nieuws

Spiderman terug bij stripboekengigant Marvel

Filmstudio’s Sony en uitgeverij Marvel, bedenker van veel grote striphelden, hebben een opmerkelijke deal gesloten. Spiderman zal in de toekomst naast zijn eigen filmreeks ook te zien zijn in Marvel-films als The Avengers en Captain America.

Sony blijft producent en distributeur van de Spidermanreeks. De producent en Marvel zijn nog in overleg over de precieze invulling van de rol van Spiderman. Zo’n nauwe samenwerking tussen twee concurrenten is hoogst ongebruikelijk en was lange tijd ondenkbaar in Hollywood. Sony en Marvels moederbedrijf Disney zijn namelijk grote rivalen. Geruchten gaan dat Sony overstag is gegaan door de lage opbrengst van de laatste Spidermanfilm.


Later uitgebracht
Spiderman zal voor het eerst weer te zien zijn in de Marvel-film Captain America: Civil War. Een jaar daarna krijgt de spinnenman een herstart van zijn eigen reeks en op zijn beurt zullen daarin ook zijn de striphelden van Marvel voorbij komen. Andrew Garfield, die in de laatste twee films de rol van de superheld vertolkte, zal naar alle waarschijnlijkheid niet terugkeren. Wie dan in het roodblauwe spinnenpak zal kruipen is nog niet bekend.

Marvel-superhelden
Spiderman werd net als de striphelden van The Avengers (o.a. Iron Man, The Incredible Hulk en Thor) bedacht door Stan Lee in opdracht van Marvel. De superheld ging in de boeken regelmatig samen met andere helden de strijd aan tegen het kwaad. In 1999 verkocht de uitgeverij de rechten van Spiderman aan Sony en moest de held het voortaan zonder de andere Marvel-superhelden doen. Toen de uitgever zelf stripboeken verfilmde, werd de afspraak gemaakt dat Spiderman nooit in de films zou verschijnen. Tot nu toe.

Om de nieuwe Spidermanfilm niet voor de voeten te lopen, zullen de films van de stripboekengigant enkele maanden later worden uitgebracht. Zo gaat Thor: Ragnarok van 28 juli naar 3 november 2017.
Vanaf 23 april draait het vervolg op The Avengers, Avengers: Age of Ultron, in de Nederlandse bioscopen. In deze film verzamelen alle Marvel-helden zich om de planeet wederom te redden van een catastrofale ondergang. Helaas moet het Avengers-team het dit keer nog zonder Spiderman doen.

Bron: AD

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s