Disney entertainment/Disney musicals

Musical Beauty and Beast weer naar Nederland

Producent Stage Entertainment Nederland haalt in het seizoen 2015-2016 de Disney-musical The Beauty and the Beast weer naar Nederland. Dat heeft de nieuwe directeur Albert Verlinde zondag bekendgemaakt.

Het wordt een reizende voorstelling die door heel Nederland te zien zal zijn. The Beauty and the Beast is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1991. Het verhaal is gebaseerd op een oud Frans sprookje en vertelt over een arrogante prins die door een heks in een beest wordt veranderd. Pas als hij echte liefde vindt, zal hij weer in een mens veranderen. The Beauty and the Beast was de eerste animatiefilm die werd genomineerd voor een Oscar voor beste speelfilm.

De musical beleefde zijn wereldpremière in 1994. De voorstelling, met liedjes van Tim Rice en Alan Menken, werd in 2005 voor het eerst in Nederland opgevoerd. Toen speelden Chantal Janzen, Carlo Boszhard, Stanley Burleson en Renée van Kooten de hoofdrollen. Het is nog niet duidelijk welke acteurs in de nieuwe versie te zien gaan zijn.

Stage Entertainment fuseerde onlangs met het theaterbedrijf van Albert Verlinde. The Beauty and the Beast is de tweede grote musical die de nieuwe producent voor komend seizoen aankondigt. De andere voorstelling die weer naar Nederland komt is Grease.

Beauty and the Beast

Bron: RTL Boulevard

Advertenties

2 thoughts on “Musical Beauty and Beast weer naar Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s