Films en televisie/Overig Disney nieuws

Disney geeft Prince Charming zijn eigen film

Na live-actionfilms over vrouwelijke sprookjesfiguren Cinderella en Maleficent is het tijd voor een film over de prins op het witte paard. The Hollywood Reporter meldt dat Walt Disney Pictures werkt aan een live-actionverhaal met Prince Charming in de hoofdrol.

Het scenario van de Prince Charming-film ligt al klaar en is geschreven door Matt Fogel (Cloudy with a Chance of Meatballs). Disney wil niet zeggen waar de film precies over zal gaan, maar het zal wel een nieuwe kijk op het archetype van de droomprins bieden.

Dit wordt niet de eerste keer dat we de sprookjesprins in een live-actionfilm van Disney zien. Onlangs was Richard Madden de prins in Cinderella van Kenneth Branagh. Chris Pine en Billy Magnussen namen het tegen elkaar op als de prins van Rapunzel en die van Cinderella in Into the Woods van Rob Marshall.

Disney is in 2010 begonnen met het omtoveren van animatiesprookjes tot live-actionfilms en is hier enorm succesvol in gebleken. De studio heeft al een hoop nieuwe gelijksoortige projecten op stapel staan; James Bobin maakt het vervolg op Alice in Wonderland, Jon Favreau werkt aan The Jungle Book (2016), Bill Condon gaat voor Beauty and the Beast (2017) en Tim Burton laat Dumbo weer vliegen. Daarnaast staan live-actionversies van Winnie the Pooh, Mulan en Pinocchio gepland. Het gerucht gaat dat Disney werkt aan een vervolg op Maleficent en de live-action Peter Pan spin-off Tink met Reese Witherspoon als het iconische elfje.

 

Bron: Film1  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s