Films en televisie/Overig Disney nieuws

Tron 3 van de baan

Disney heeft besloten om geen vervolg te maken op TRON: Legacy uit 2010. Dit meldt The Hollywood Reporter. De studio had TRON 3 al aangekondigd en de voorbereidingen waren in volle gang.

Regisseur Joseph Kosinski (TRON: Legacy) zou terugkeren en hoofdrolspelers Olivia Wilde en Garrett Hedlund ook. Disney had Jared Leto (Dallas Buyers Club) gevraagd voor een rol, maar hij was nog niet gecast.

Entertainmentwebsite The Wrap heeft een mogelijke verklaring voor het schrappen van de film: Disney’s scifi-spektakel Tomorrowland (alias Project T) haalt op dit moment niet genoeg geld op in de bioscoop en de studio wil niet nog een financiële scifi-flop riskeren. Tomorrowland kostte 180 miljoen en bracht in het eerste weekend ‘slechts’ 33 miljoen dollar op.

TRON: Legacy werd in 2010 voor 170 miljoen dollar gemaakt en bracht wereldwijd 400 miljoen dollar in het laatje. Niet verkeerd, maar het productiebudget en het marketingbudget waren wel erg hoog. De film werd hierdoor bestempeld als een financiële teleurstelling. Toch had Disney plannen voor een derde film.

Legacy is het vervolg op TRON uit 1982 waarin Kevin Flynn (Jeff Bridges) in een computerwereld terechtkomt die The Grid heet. De computereffecten in de film waren voor die tijd revolutionair te noemen. In TRON: Legacy draait het om de zoon van Bridges, gespeeld door Hedlund. Deze Sam Flynn duikt The Grid in om zijn vader te vinden. Hierbij wordt hij geholpen door een algoritme in menselijke vorm; Quorra (Wilde).

Bron: Film1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s