Games en apps/Overig Disney nieuws

Nederlandse Donald Duck en Disney maken educatieve game

Het Nederlandse weekblad Donald Duck heeft in samenwerking met Disney een educatieve computergame ontworpen om kinderen te helpen met huiswerk. De game kan alleen tegen betaling gespeeld worden. Dat maakt Sanoma, het moederbedrijf van Donald Duck Weekblad en onder meer NU.nl, vrijdag 14 augustus 2015 bekend.

Duckworld Smart Adventures is een webgame die kinderen online kunnen spelen via een nieuwe website. De wereld van Donald Duck wordt in 3d weergegeven.

Volgens Sanoma is de game, die gemaakt is samen met Disney, een wereldprimeur. “Door het spelen van de game wordt lesstof van de basisschool spelenderwijs geoefend in Duckstad”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Educatief
Naast het helpen bij lesstof is het de bedoeling dat kinderen diverse vaardigheden onder de knie krijgen. Voor Duckworld Smart Adventures is dan ook samengewerkt met educatiespecialisten.

De game bevat ruim twintig minigames waarbij kinderen problemen moeten oplossen, maar ook moeten samenwerken. Daarnaast komt lesstof zoals rekenen, woordenschat, aardrijkskunde en Engels aan bod.

De game kan alleen met een abonnement gespeeld worden. Mensen die al geabonneerd zijn op het weekblad moeten om het spel een jaar te kunnen spelen nog 15 euro betalen. De normale prijs ligt op 29,95 euro per jaar. Voor 49,95 euro kan de game onbeperkt gespeeld worden.

Bron: Nu.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s