Disneyland Parijs nieuws/Disneyland Resort nieuws/Site informatie

MagiePlaza geïnterviewd door Metro over situatie met ‘asociale bezoekers’ in Disneyland Parijs

Vandaag is Joyce, beheerder van MagiePlaza.nl, geïnterviewd door Metro over de situatie met ‘asociale bezoekers’ in Disneyland Parijs. Een kopie van het artikel vind je hieronder:

Disneyfans zijn asociaal gedrag in ‘hun’ park zat

Ze klimmen op decorstukken voor een beter zicht, stappen in de fontein voor verkoeling, gebruiken hun ellebogen om dichter bij Mickey te komen, picknicken in de bloembakken, roken in de wachtrij of gooien hun afval lukraak van zich af. Het is een greep uit de klachten van Disneyland Parijs-fans over asociale parkbezoekers. Fans, medewerkers van het park en aandeelhouders zijn dit asociale gedrag in het park zo zat dat ze een petitie zijn gestart.

Magisch
Inmiddels hebben bijna 1000 mensen de online petitie getekend, waarmee het bestuur van Disneyland Parijs gevraagd wordt onacceptabele gedrag aan te pakken en bezoekers worden opgeroepen de regels van het park te respecteren. „Dit mag dan een magische plek zijn, maar dat betekent niet dat je alles maar mag.”

Fan
De Nederlandse Joyce Mulders, groot fan van Disneyland Parijs en beheerder van Magieplaza.nl, waarop zij al het nieuws rond Disney bijhoudt, ziet het asociale gedrag met lede ogen aan. „Het lijkt steeds erger te worden”, vertelt ze. „Voorheen zag ik wel eens incidenten, en er wordt helaas ook altijd wel een beetje geduwd als ergens geen duidelijke wachtrij is. Maar zoals het nu gaat, bezoekers die bijvoorbeeld op decorstukken klimmen, dat heb ik in deze mate niet eerder gezien.”

Drukte
Een duidelijke verklaring voor het toenemende asociale gedrag heeft Joyce niet. „Misschien heeft dit te maken met de enorme zomerdrukte dit jaar. Er zijn maar een beperkt aantal medewerkers om het hele park in de gaten te houden. Het lijkt ook niet alsof er een beleid is voor wat medewerkers moeten doen als mensen de regels overtreden. Ik ga de petitie zeker tekenen. Baat het niet, dan schaadt het niet.”

Fontein
Een andere Disneyland Parijs-fan Lars Hekking, die tevens met het park samenwerkt als reisagent, zegt het ascoiale gedrag ook te zien toenemen. „Tien jaar geleden was het echt anders. Er wordt nu geduwd en getrokken om bijvoorbeeld beter de parade te kunnen zien. En waarom zou je in een fontein gaan staan? Dat doe ik bij jou thuis toch ook niet?”

Forums
Maar het vervelende gedrag ziet hij ook buiten de poorten van Disneyland. „Het is volgens mij een maatschappelijk probleem. Het valt nu op in Disneyland, omdat fans van zich laten horen. Disneyforums staan vol met berichten van mensen die hun afschuw uitspreken over het asociale gedrag, maar dit gedrag zie je zeker ook in andere pretparken. En gewoon op straat.”

Een woordvoerder van Disneyland Parijs, kon vooralsnog niet reageren.

Bron: Metro

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s