Disney entertainment/Overige shows

Sneeuwwitje krijgt ‘7 vrienden’ in plaats van ‘7 dwergen’

Een Britse productie van het wereldberoemde sprookje van Sneeuwwitje heeft een kleine maar belangrijke verandering doorgevoerd. Sneeuwwitje wordt niet meer omringd door zeven dwergen, maar gewoon door zeven vrienden. Die politieke correctheid schiet bij acteur Warwick Davis in het verkeerde keelgat. “Betuttelend”, klinkt het.

De ‘De Montfort Hall’ verandert de titel van het pantomimestuk in ‘Snow White and her Seven Friends’, omdat ‘dwerg’ een woord is waar mensen zich niet comfortabel bij voelen. Acteur Warwick Davis, die een zeldzame vorm van dwerggroei heeft en 1 meter groot is, is helemaal niet te spreken over die beslissing. “Het is betuttelend als mensen beledigd zijn in mijn plaats”, zegt Davis, die niet wil dat andere kleine acteurs hierdoor jobs mislopen. “Ik heb al in veel pantomimes meegespeeld en ik vind het helemaal niet beledigend”, vertelt Davis in Leicester Mercury. “Ik wil als kleine acteur de keuze hebben om mee te spelen in een stuk of niet, niemand moet die beslissing voor mij maken.”

Davis, die al meespeelde in films als Star Wars en Harry Potter, denkt dat de beslissing een vals voorwendsel is om minder dure acteurs aan te nemen. “Het excuus dat mensen zich niet comfortabel vinden bij ‘dwergen’ is zwak. Ik denk niet dat ze het ook effectief aan de toeschouwers gevraagd hebben.”

“De winstmarges van pantomimes zijn niet groot en het is uiteraard veel goedkoper om kinderen te laten meespelen in plaats van professionele kleine acteurs”, besluit Davis.

 

Bron: HLN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s