Overig/Overig Disney nieuws

Disney stopt Linux in lampje

Onderzoekers van Disney Research is het gelukt een volledige Linux TCP/IP-stack in een consumenten LED-lamp te proppen. Dit maakt dat IoT-lampen voortaan via het reguliere internetprotocol kunnen communiceren.

Deze doorbraak betekent dat lampjes in staat zijn data te routeren en niet enkel als point-to-point links werken zoals huidige IoT-lampen met WiFi werken. Ook kunnen de lampjes overweg zonder andere communicatiekanalen die vaak bij kleine IoT-apparatuur komen kijken, zoals ZigBee en BlueTooth.

De lampjes van Disney werken via communicatiemethodiek ‘Visible Light Communication’ (VLC) waarmee in theorie snelheden tot 500 Mbit mogelijk zijn en de maximale draadloze afstand twee kilometer bedraagt.

Embedded computer
Het lampje waarover Mickey en Donald de onderzoekers in de begeleidende Disney onderzoekspaper schrijven, bevatten een 8-bit Atmel-controller voor PHY- en MAC-layerprotocollen in de lamp, terwijl een Atheros AR9331 system-on-a-chip OpenWrt draait met daarop een Linux-omgeving.

Op dit moment halen de onderzoekers slechts een dataoverdrachtsnelheid van 1 Kbps. Maar dat hopen ze snel te veranderen. Disney schrijft dat ze de technologie graag in speelgoed voorzien van LED-lampjes willen integreren, iets dat ze het gekscherend het ‘Internet of Toys’ noemen.

Disney roert zich flink in IT
Disney Research heeft onderzoekslaboratoria in onder meer Los Angeles, Boston, Pittsburgh en Zurich. Naast draadloze communicatie doet het entertainmentbedrijf ook onderzoek naar robottechnologie, machine learning, datamining en concentreert het zich ook op gedragswetenschappen.

 

Bron: Webwereld

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s