Films en televisie/Overig Disney nieuws

14 bestaande locaties die terugkomen in Disneyfilms

Sprookjes bestaan niet, maar de plaatsen waar ze zich afspelen wel. Zo werd Walt Disney geïnspireerd door de meest romantische, afgelegen en grimmige plekken op deze wereld en baseerde hij het bekendste Disneykasteel op een slot in Duitsland.

De makers van de moderne Disneyfilms hebben eveneens een voorkeur voor echte locaties in sprookjesfilms. Veertien plekken op deze aarde die we terugzien in Disneyfilms.

Doornroosje – Slot Neuschwanstein, Hohenschwangau, Duitsland

Het kasteel van Doornroosje is gebaseerd op Slot Neuschwanstein, dat in 1892 werd gebouwd door Lodewijk II van Beieren. Dat geldt ook voor het kasteel in Disneyland Californië. Walt Disney heeft Neuschwanstein persoonlijk bezocht voordat de bouw van zijn eerste themapark begon.

Belle en het Beest – Elzas, Frankrijk

Het dorpsplein uit Belle en het Beest is gebaseerd op de vele dorpspleintjes in de Franse regio Elzas, een pittoreske regio in het noordwesten van Frankrijk, dat politiek gezien ooit Duits was. Een mix van deze culturen sprak Disney blijkbaar aan.

Rapunzel – Mont Saint-Michel, Normandië, Frankrijk

Het koninkrijk van Corona in Rapunzel is gebaseerd op de Mont Saint-Michel, een klein, rotsachtig getijdeneiland in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het eiland was de perfecte locatie voor een klooster, tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie.

Up – Ángelwaterval, Nationaal Park Canaima, Venezuela

De waterval in Up is gebaseerd op de Ángelwaterval in Venezuela. Met een hoogte van 979 meter is dit de hoogste vrij vallende waterval ter wereld.

Aladdin – Taj Mahal, Agra, India

Het paleis van de sultan in Aladdin is gebaseerd op de Taj Mahal in India. Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk, liet het grafmonument tussen 1632 en 1648 bouwen als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed was overleden.

De klokkenluider van de Notre Dame – Notre-Dame, Parijs, Frankrijk

De Klokkenluider van de Notre Dame is gebaseerd op de Notre-Dame in Parijs. In deze  kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waarmee Christus gekruisigd werd.

De Kleine Zeemeermin – Kasteel van Chillon, meer van Genève, Zwitserland

Het kasteel van Erik uit De Kleine Zeemeermin is gebaseerd op het Kasteel van Chillon aan het meer van Genève. Het kasteel, gebouwd in de dertiende eeuw, is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa.

Wreck-It Ralph – Grand Central Terminal, New York, Verenigde Staten

Game Central Station in Wreck-It Ralph is gebaseerd op Grand Central Terminal, het hoofdtreinstation van New York City.

Frozen – Sint Olaf staafkerk, Balestrand Noorwegen

De kapel in Frozen is gebaseerd op die van de Sint Olaf staafkerk in het Noorse Balestrund, ook wel bekend als de Engelse kerk, omdat hij gebouwd is door de Engelse Margaret Green, die getrouwd was met de Noorse Knut Kvikne.

De Prinses en de Kikker – Bayous, Louisiana, Verenigde Staten

De prachtige natuur uit De Prinses en de Kikker is gebaseerd op de drassige meren die de Amerikaanse staat Louisiana karakteriseren.

Cars – U-Drop Inn Cafe, Shamrock, Verenigde Staten

Ramone’s House of Body Art uit Cars  is gebaseerd op het U-Drop Inn Cafe in Shamrock, Texas. Dit iconische gebouw uit 1936, een combinatie van een restaurant en tankstation, is typerend voor de Route 66. Maar na de ontmanteling van deze route in 1985 raakte U-Drop Inn Cafe in verval. Tegenwoordig is het een nationaal art-decomonument.

Frozen – Hotel de Glace, Quebec, Canada

Het ijspaleis van Elsa in Frozen is gebaseerd op het Hotel de Glace in het Canadese Quebec. Dit hotel van ijs wordt ieder jaar opnieuw opgebouwd.

Sneeuwwitje – Alcázar van Segovia, Spanje

Het kasteel van de koningin uit Sneeuwwitje is gebaseerd op Alcázar van Segovia, een kasteel in Spanje. De stad en het kasteel zijn gebouwd op een driehoekige bergtop aan de samenstroming van de Eresma en de Clamores. De bouw werd gestart in de elfde eeuw onder koning Alfonso VI. Het kasteel onderging tot de vijftiende eeuw minstens twintig verbouwingen. Gedurende de negentiende eeuw werd het gerestaureerd na een brand.

Mulan – Verboden Stad, Beijing, China

Het huis van de keizer in Mulan is gebaseerd op de tempel in de Verboden Stad in het Chinese Peking. Deze stad werd in 1422 gebouwd en voltooid onder de Yongle-keizer.

 

Bron: Metro

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s