Disneyland Parijs nieuws/Parks & Resorts

Disneyland Parijs maakt stoomtrein milieuvriendelijker

Disneyland Paris wil dat de klassieke stoomtrein in het pretpark veiliger en milieuvriendelijker wordt. De Disneyland Railroad ondergaat sinds eind augustus een opknapbeurt van maar liefst tien maanden.


Daarbij kijkt men naar het houtwerk, het ijzerwerk, de dakbedekking, het schilderwerk en de waterbestendigheid. Wachtrijen, trappenhuizen, looproutes, wegwijzers, brandmeldinstallaties en omroepinstallaties worden vernieuwd. Het Main Street Station krijgt een groter balkon, zodat er meer plek is voor seizoensgebonden decoraties. Vloertegels worden vervangen door sierbestrating.

Het milieu is een belangrijk stokpaardje voor Disneyland. In alle treinstations worden speciale systemen geïnstalleerd die schadelijke vloeistoffen uit de locomotieven behandelen. Verder komen er milieuvriendelijke lampen.

Voor de tien maanden durende operatie werkt Walt Disney Imagineering samen met de afdelingen Entertainment, Inkoop, Operations en Onderhoud. In april gaan de treinen weer rijden. De renovatie van het Main Street Station duurt tot en met het zomerseizoen.

Bron: Looopings

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s