Disneyland Parijs nieuws/Parks & Resorts

Megarenovatie van start: emotionele laatste rit in Disney’s Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs

Met een lach en een traan hebben fans en medewerkers afscheid genomen van Big Thunder Mountain in Disneyland Paris. De achtbaan blijft meer dan een jaar gesloten voor de grootste opknapbeurt in de geschiedenis van het resort. Pas over dertien maanden is de megarenovatie afgerond.

Zondagavond 1 november jl. vond de voorlopig laatste ‘wildest ride in the wilderness’ plaats. Om 21.10 uur arriveerde het laatste mijntreintje onder luid applaus in het station van de attractie. Veel Disney-fans waren speciaal voor dat moment naar het pretpark gekomen, meldt de officiële website Disneyland Paris News.

“Het wordt raar om het kenmerkende geluid van de ratelende achtbaan meer dan een jaar te moeten missen”, vertelde een fan uit België aan de vooravond van de langdurige sluiting. Een Fransman liet weten: “De attractie blijft veel te lang dicht, maar na 23 jaar is deze opknapbeurt wel noodzakelijk.”

Bij Big Thunder Mountain worden onder meer decorstukken, baandelen en technische installaties vervangen. Verschillende scènes krijgen nieuwe speciale effecten.

Ook de rondvaartboot Rivers of the Far West is dertien maanden lang niet in gebruik. Het grote meer bij de attractie wordt de komende drie weken langzaam maar zeker drooggelegd. Per dag zakt het water tien centimeter.

Bron: Looopings

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s