Overig/Overig Disney nieuws

Cruiseschip Disney redt bootje vol Cubanen

Twaalf mensen zijn ten zuidoosten van Cuba gered door de bemanning van een cruiseschip. De Disney Wonder was afgelopen weekend volgens CNN onderweg naar de Kaaimaneilanden toen de gammele boot met de Cubanen zaterdagavond (lokale tijd) werd ontdekt.

De opvarenden zijn vermoedelijk asielzoekers, maar het is onduidelijk of ze onderweg waren naar de Verenigde Staten. Ze krijgen van het cruiseschip in elk geval geen lift naar Amerikaans grondgebied. De groep wordt overgedragen aan de autoriteiten op het eiland Grand Cayman, liet de kustwacht zondag weten.

Zowel via land als op zee komen er de afgelopen maanden meer Cubaanse immigranten de VS binnen dan gewoonlijk. De relatie tussen Cuba en de Verenigde Staten is na tientallen jaren moeizaam te zijn geweest aan de beterende hand. De versoepelde immigratiewetten die nu nog voor Cubanen gelden, zouden als gevolg hiervan wel eens verscherpt kunnen worden.

Het was niet de eerste keer dat het schip van Disney Cruise Line in actie kwam om bootvluchtelingen te redden. Hetzelfde vaartuig pikte in 2013 al acht migranten op die ronddreven op een vlot.

Bron: Volkskrant

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s