Films en televisie/Overig Disney nieuws

Spielberg en Ford werken samen voor nieuwe Indiana Jones

“Een van de grootste helden uit de filmgeschiedenis komt terug.” Dat zei Disney-directeur Alan Horn bij de aankondiging van een nieuwe Indiana Jones-film. Hij voegde eraan toe dat regisseur Steven Spielberg en acteur Harrison Ford weer gaan samenwerken voor de film.

Ford vergaarde roem met zijn rol als de avontuurlijke archeoloog Dr. Henry Walton Jones, ook wel Indiana Jones genoemd of simpelweg Indy. De eerste film, The Raiders of the Lost Ark, verscheen in 1981 en brak bijna alle bioscooprecords.

Ook de Indiana Jones-films The Temple of Doom (1984) en The Last Crusade (1989) zorgden voor uitverkochte zalen. Het laatste deel, The Kingdom of The Crystal Skull (2008), werd minder goed ontvangen. In totaal leverden de actiefilms, die allemaal werden geregisseerd door Spielberg, zo’n 2 miljard dollar op.

Comeback
Harrison Ford nam eind vorig jaar ook een oude rol op zich als Han Solo in Star Wars, The Force Awakens. Of hij in de nieuwe Indiana Jones de hoofdrol vertolkt, is nog niet duidelijk. De acteur is 76 jaar oud als de nieuwe film verschijnt, op 19 juli 2019.

Er gaan geruchten dat Ford wordt gekoppeld aan een jongere acteur. Chris Pratt (Guardians of the Galaxy), Shia LeBoeuf (Transformers) en Bradley Cooper (The Hangover) worden genoemd als acteurs die mogelijk samen met Ford op het doek verschijnen.

 

Bron: NOS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s