Disneyland Parijs nieuws/Parks & Resorts

Technologie van MyMagic+ komt naar Disneyland Paris met RFID kaarten voor hotelgasten

Vanaf april 2016 worden er tests uitgevoerd met een nieuwe RFID kaart voor gasten van bepaalde Disney hotels. Deze kaart met ingebouwde chip is vergelijkbaar met de ‘Key to the Kingdom’ kaart in Walt Disney World en vervangt de huidige Disney Hotel Easy Pass. Later dit jaar volgt een gefaseerde uitrol naar alle Disney hotels en zijn de papieren tickets en vouchers verleden tijd.


Sinds 2013 is het MyMagic+ systeem actief in Walt Disney World, waarbij gasten een speciale RFID kaart of MagicBand krijgen waarmee ze hun hotelkamer kunnen openen, betalingen kunnen uitvoeren in alle winkels en restaurants, op voorhand FastPass+ reserveringen kunnen maken en toegang krijgen tot de parken. Via de gratis MyDisneyExperience app heeft de gast toegang tot alle diensten van het systeem. Hiervoor is een omvangrijk WiFi netwerk in alle parken geïnstalleerd. Sindsdien is dit systeem geperfectioneerd en wordt het in aangepaste vorm wereldwijd geïntroduceerd bij alle Disney resorts.

Dit jaar is Disneyland Parijs aan de beurt, waarbij voorlopig alleen gasten van de Disney hotels kunnen profiteren van de eerste voordelen. De huidige Disney Hotel Easy Pass wordt vervangen door een pastic kaart met een RFID chip ingebouwd. Tijdens de testfase in het voorjaar kunnen gasten met een dergelijke kaart toegang krijgen tot het ontbijt, de Extra Magische Uren en via de kaart betalingen uitvoeren in winkels en restaurants. Vanaf de zomer volgen meer Disney hotels en komt er gefaseerd nieuwe functionaliteit bij, zoals toegang tot de hotelkamer, toegang tot de parken, VIP FastPass en maaltijdformules. Op die manier worden alle papieren tickets en vouchers op termijn overbodig.

Eind dit jaar wordt het eerste WiFi netwerk voor gasten in gebruik genomen in het Walt Disney Studios Park. Het Disneyland Park volgt begin 2017. De Disneyland Parijs app is recent al vernieuwd en volgt het ontwerp van de vergelijkbare apps uit Disneyland Resort en Walt Disney World. Ook de app zal de komende tijd verdere updates ontvangen, zoals het reserveren van restaurants via de smartphone. Het is de verwachting dat MyMagic+ in 2017, als het resort haar 25ste verjaardag viert, volledig operationeel is.

Bron: DiscoverTheMagic.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s