Games en apps/Overig Disney nieuws

Disney herkent smartphones dankzij elektromagnetische signalen

Een doorbraak voor Disney: tot nu toe was het onbekend dat smartphones zulke unieke en makkelijk te herkennen elektromagnetische signalen uitstralen.

Disney
Onderzoekers van Disney hebben een methode ontwikkeld waarmee ze verschillende gadgets kunnen identificeren. Het systeem is zelfs zo precies dat het twee verschillende exemplaren van dezelfde smartphone uit elkaar kunnen houden. Disney noemt het systeem EM-ID, omdat het de elektromagnetische signalen van gadgets gebruikt om ze van elkaar te onderscheiden.

Elke gadget straalt elektromagnetische signalen uit, of het nou om een laptop, iPad, magnetron of Galaxy S7 gaat. Het is een eigenschap van onze smartphones die we wel kenden, maar waar van onderzoekers tot nu toe niet de unieke potentie beseften. Dat komt vooral omdat het niet bekend was dat de elektromagnetische signalen van gadgets uniek zijn voor elk exemplaar. Disney’s onderzoekers hebben die precieze verschillen in kaart gebracht, en zo ontdekt dat je aan de hand van die signalen zeer accuraat kunt bepalen met wat voor gadget je te maken hebt.

Disney research

Bijna feilloos
Volgens de onderzoekers van Disney heeft het systeem het 95% van de tijd goed, alhoewel de ene gadget moeilijker te identificeren is dan de ander. De meeste smartphones konden elke keer correct worden geïdentificeerd, terwijl het systeem meer moeite had met Apple’s iPhone’s (72%). Om grove fouten te voorkomen heeft Disney daarom een algoritme ontwikkeld dat kan voorspellen of een specifiek apparaat gevolgd kan worden met deze methode, of dat er alternatieve systemen gebruikt moeten worden.

Toepassingen
Nu blijft natuurlijk de grote vraag wat we aan deze kennis hebben. Naast dat de conclusie dat gadgets zo verschillen en gemakkelijk te meten zijn een basis kan zijn voor verder onderzoek en toepassingen is het ook een interessante optie voor bijvoorbeeld fabrieken of plekken waar in de gaten gehouden moet worden of iets meegesmokkeld wordt. Ook kunnen andere apparaten nu in principe automatisch meten welke gadgets zich in hun omgeving bevinden. Helaas is er een heel groot nadeel aan deze methode: de gadgets in kwestie moeten aan staan…

 

Bron: Disney Research, allaboutphones.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s