Disneyland Parijs nieuws/Parks & Resorts

Achter de schermen bij opknapbeurt Rock ‘n’ Roller Coaster in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs geeft een kijkje achter de schermen bij de renovatie van Rock ‘n’ Roller Coaster. De populaire lanceerachtbaan in het Walt Disney Studios Park ondergaat momenteel een flinke opknapbeurt, die bijna vier maanden duurt.

“Het zijn de belangrijkste werkzaamheden sinds de opening in 2002”, zegt Disney. De meeste aandacht gaat uit naar het vernieuwen van het lanceermechanisme dat passagiers in 2,8 seconden katapulteert van 0 naar ruim 90 kilometer per uur. De aandrijving krijgt een grondige upgrade.

Een nieuw positioneringssysteem moet ervoor zorgen dat de achtbaan minder vaak last heeft van technische storingen. De langdurige sluiting wordt ook gebruikt om kleine aanpassingen door te voeren. Zo krijgt het besturingspaneel voor medewerkers een nieuw, gebruiksvriendelijk uiterlijk.

Een groep schilders wordt ingezet om Rock ‘n’ Roller Coaster zijn originele glans terug te geven. Daarnaast is er aandacht voor het audiosysteem aan boord van de treinen en de verlichting. Er bevinden zich 1359 bewegende spotlights in de attractie.

Rock ‘n’ Roller Coaster, bekend van de muziek van rockband Aerosmith, werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De ride is sinds eind februari gesloten. Op vrijdag 17 juni vindt de heropening plaats.

 

Bron: Looopings.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s