Games en apps/Overig Disney nieuws

Disney stopt met Infinity-games

Disney sluit zijn interne gamedivisie en stopt met zijn Infinity-gameserie. De games rondom fysieke Disney-poppetjes kwakkelden al een tijdje. Disney schrijft 147 miljoen dollar (128,6 miljoen euro) af op het annuleren van de Infinity-serie en zijn interne studio Avalanche, meldt Polygon. Er worden 300 medewerkers ontslagen.

Disney zal in het vervolg zelf geen games meer ontwikkelen. In plaats daarvan worden titels aan andere game-ontwikkelaars gelicenseerd.

Disney zegt in een verklaring dat een gebrek aan groei in de markt voor games met speelgoedfiguurtjes en hoge ontwikkelkosten voor een lastig businessmodel zorgden. Het bedrijf spreekt van een moeilijke beslissing.

De Disney Infinity-games concurreerden met de Amiibo van Nintendo en de Skylanders-games. Ook in die titels kunnen spelers personages in games vrijspelen door een stuk speelgoed van dat personage in de winkel te kopen en op een NFC-plaatje te houden.

Eerder dit jaar zag Disney de toekomst van de Infinity-lijn ondanks tegenvallende resultaten nog positief in. De figuurtjes van Disney en Pixar werden aangevuld met Marvel en Star Wars, wat de lijn volgens Disney veilig stelde.

Bron: Nu.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s