Financieel nieuws/Overig Disney nieuws

Disney breekt nóg meer records

De filmgigant Disney breekt nu ook het record van de studio die het snelst binnen een jaar 5 miljard dollar weet te verdienen. De vorige ‘kampioen’ was Universal die grotendeels door ‘Jurassic World’ hetzelfde bedrag binnenhaalde op 17 juli van vorig jaar. Deze week, op 11 juli 2016, stoot Disney Universal dus van de troon met een ‘bescheiden’ opbrengst van 5,02 miljard.

Walt Disney Pictures

Dat de Amerikaanse filmstudio Disney hoet goed doet, was vorig jaar al duidelijk toen hun langverwachte titel Star Wars: The Force Awakens tot de meest rendabele film aller tijden werd uitgeroepen. In 2016 blijken zij nóg meer records te breken nu ook vandaag bekend raakte dat ze het snelst een bedrag van 5 miljard dollar (globaal) hebben verdiend.

Als eerste de 5 miljard winst binnenhalen in het nieuwe jaar wordt als een mijlpaal gezien in Hollywood. De filmstudio Universal bereikte deze doelstelling vorig jaar op 17 juli 2015 door de enorm populaire blockbuster Jurassic World. Disney heeft deze overwinning dan weer te danken aan het succes van recente films als Captain America: Civil War, Zootopia, The Jungle Book en Finding Dory.

 

Bron : http://focus.knack.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s