Disneyland Resort nieuws/Parks & Resorts

Tower of Terror in Disney California Adventure krijgt Guardians of the Galaxy make-over

De geruchten zijn waar: de Twilight Zone Tower of Terror in Disney California Adventure krijgt volgend jaar een Guardians of the Galaxy make-over en wordt Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT! Dat is eerder deze week bekendgemaakt door Kevin Feige, directeur van Marvel Studios, tijdens een Marvel-panel op Comic-Con International in San Diego.

Vanaf begin 2017 zal de huidige Twilight Zone Tower of Terror in Hollywoodland de deuren sluiten om in de loop van de zomer te openen met een compleet nieuwe overlay gebaseerd op de populaire Marvelfilms van Guardians of the Galaxy. Een exacte openingsdatum is nog niet gegeven, maar het lijkt erop dat de geplande opening rond de wereldpremière van Guardians of the Galaxy – Vol. 2 niet gehaald gaat worden. Dit tweede deel staat gepland voor 27 april 2017 in Nederland; 5 mei in de Verenigde Staten.

Voor de nieuwe overlay gaan de gasten op bezoek bij The Collector – een belangrijk personage uit de Marvel Cinematic Universe die een intergalactische verzameling bijhoudt. Zijn nieuwste aanwinst zijn de vijf helden van Guardians of the Galaxy – Star Lord, Gamora, Drax, baby Groot en Rocket. Deze laatste weet echter te ontsnappen en heeft de hulp van ons nodig om de rest van de Guardians te bevrijden.

Disney noemt de nieuwe attractie in hun persbericht een “comically high-energy, rocking new adventure”; kijkend naar de humor en actie in het eerste deel van de filmfranchise dan zal dat wel goedkomen. Grote man achter de attractie is Joe Rohde, legendarisch imagineer bekend van onder andere zijn oorbellen, Disney’s Animal Kingdom en het aankomende Pandora: Land of AVATAR. In een video verteld hij enthousiast over de nieuwe avonturen die we vanaf volgend jaar kunnen gaan beleven in Disney California Adventure. Daarnaast laat hij indirect weten dat dit pas het begin is van meer superheroes in Disney California Adventure – daarmee worden de geruchten dat (een groot deel van) Hollywoodland overgenomen gaat worden door Marvel characters en attracties steeds geloofwaardiger.

Tijdens de wachtrij zullen we door de collectie van The Collector kunnen struinen - hopelijk zien we leuke easter eggs zoals Laika, de eerste hond in de ruimte, Howard the Duck en wellicht enkele verwijzingen naar the Twilight Zone.
Tijdens de wachtrij zullen we door de collectie van The Collector kunnen struinen – hopelijk zien we leuke easter eggs zoals Laika, de eerste hond in de ruimte, Howard the Duck en wellicht enkele verwijzingen naar the Twilight Zone.

Eén van de hoogtepunten van de eerste film was de soundtrack – een mixtape van jaren ’80 kneiters samengesteld door Star Lord zelf. Ook de attractie Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT! zal gebruikmaken van deze rijke bron van muzikale inspiratie.

Met het sluiten van de Twilight Zone Tower of Terror in Disney California Adventure hebben we in Parijs weer een unieke variant – samen met de originele Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios en de Harrison Hightower variant in Tokyo Disneysea blijven we voorlopig het Twilight Zone thema houden. Maar voor hoe lang…?

The Collector heeft The Guardians gevangen genomen in zijn fortress - het is aan ons, met behulp van Rocket, om iedereen te bevrijden.
The Collector heeft The Guardians gevangen genomen in zijn fortress – het is aan ons, met behulp van Rocket, om iedereen te bevrijden.

Combineer het unieke ritsysteem met de ijzersterke soundtrack en de reputatie van Joe Rohde en het zou best nog wel eens een topper van een attractie kunnen worden! Zonde dat The Twilight Zone gaat verdwijnen, maar voorlopig hebben we dan altijd nog Parijs…

 

Bron: D-log.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s