Films en televisie/Overig Disney nieuws

Disney domineert Nederlandse bioscoop in 2016

Distributeur Disney heeft de eerste zeven maanden van het jaar de Nederlandse bioscopen gedomineerd. Van de acht best bezochte titels waren er vijf van Disney afkomstig. Het concern behaalde een marktaandeel van 21 procent. Dat blijkt uit bioscoopcijfers over de eerste helft van 2016 die Disney heeft vrijgegeven.


Dit marktaandeel is ruim twee maal zo hoog als het gemiddelde marktaandeel dat Disney de afgelopen jaren heeft behaald; in 2015 bezocht ‘slechts’ 10,8 procent van alle bioscoopgangers een film van deze distributeur.

De best bezochte bioscoopfilm in de Nederlandse theaters in de eerste zeven maanden van 2016 was Jungle Book, die in totaal 9,4 miljoen euro opbracht. Op de tweede plek staat Finding Dory, het vervolg op Finding Nemo, dat in vijf weken tijd al 7,15 miljoen euro opbracht. Ook op de vierde (Star Wars), vijfde (Zootropolis) en achtste (Captain America: Civil War) plaats zijn titels van Disney te vinden.

In de top 8 staan alleen op plaatsen 3 (The Revenant), 6 (Deadpool) en 7 (Alvin and the Chipmunks) titels van andere distributeurs. Sowieso lijkt 2016 een topjaar voor de Nederlandse bioscopen te gaan worden. Pathé, de grootste exploitant van Nederland, beleefde vorige week de beste zomerweek in tijden. Vooral kinderfilms als Finding Dory, Meester Kikker, De GVR, Ice Age en Huisdierengeheimen trekken momenteel volle zalen.

 

Bron: http://www.rtlnieuws.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s