Films en televisie/Overig Disney nieuws

Disney komt met live-action ‘The Lion King’

Na het gigantische succes van Walt Disney Studios en regisseur Jon Favreau met live-action dieren in The Jungle Book, mag de regisseur dat succes herhalen met animatiefilm The Lion King. Favreau gaat samen met Disney aan de slag om het verhaal van de film uit 1994 met ‘echte’ dieren te maken.


Dat ook The Lion King eraan moet geloven past binnen een gloednieuwe traditie van Disney om live-action sprookjes te maken. Films als Maleficent, Cinderella en Oz the Great and Powerful gingen The Jungle Book al voor. De komende jaren staan er verder nog bijna twintig live-action sprookjes gepland.

The Lion King wordt een film met liedjes van de oorspronkelijke animatiefilm. Of die wederom gezongen worden door Elton John is niet bekend. Disney zal veel moeten doen om het verhaal van Simba de leeuw goed naar het witte doek te brengen. The Lion King is een van de succesvolste animatiefilms ooit, met een wereldwijde opbrengst van bijna 1 miljard dollar. Daarnaast won de film Academy Awards voor het lied Can You Feel the Love Tonight en de soundtrack.

Het verhaal van de film draait om Simba, een jonge leeuw wiens vader vermoord wordt door zijn jaloerse oom Scar. Overweldigd door schuldgevoelens gelooft Simba zijn oom als die hem de schuld van de dood van zijn vader in de schoenen schuift. Hij vlucht weg en komt in de jungle terecht, waar hij samen met stokstaartje Timon en zwijn Pumba zichzelf leert kennen.

Favreau werkt op dit moment overigens ook aan een vervolg op The Jungle Book. Beide films hebben nog geen releasedatum, maar Disney heeft al laten weten zijn Lion King-film in fast track te ontwikkelen.

Bron: Filmtotaal

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s