Films en televisie/Overig Disney nieuws

Rogue One: A Star Wars Story helpt Disney aan omzetrecord

Walt Disney Studios heeft dankzij de sterke openingsweek van Rogue One: A Star Wars Story een mijlpaal behaald. De filmstudio slaagt er als eerste in om in een jaar de omzetgrens van 7 miljard dollar te passeren.

Rogue One: A Star Wars Story heeft volgens vakblad Variety in het eerste weekend een wereldwijde box office behaald van 300 miljoen dollar, wat genoeg is om over de eerder genoemde grens van 7 miljard dollar te gaan. In Nederland is de omzet na een week roulatie 1,4 miljoen euro.

Walt Disney Studios behaalde de mijlpaal vooral dankzij deze zes films: Finding Dory, Captain America: Civil War en Zootopia, die ieder meer dan een miljard dollar opbrachten, Jungle Book (die net bleef steken onder de grens van een miljard dollar), Moana, Doctor Strange en Rogue One: A Star Wars Story. The BFG en Alice Through the Looking Glass presteerden echter beneden de verwachtingen.

In november werd al bekend dat Walt Disney Studios dankzij Doctor Strange de grens van 6 miljard dollar omzet had beslecht. Het record was in handen van Universal Studios. Vorig jaar behaalde de studio een omzet van 6,9 miljard dollar.

 

Bron: Entertainment Business

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s