Disneyland Parijs nieuws/Parks & Resorts

Space Mountain: Mission 2 in Disneyland Paris zondag voor het laatst open

Wie nog een laatste ritje wil maken in Space Mountain: Mission 2 moet er snel bij zijn. De overdekte achtbaan in Disneyland Paris is op zondag 8 januari voor de laatste keer geopend. Daarna wordt de rollercoaster omgebouwd tot een Star Wars-attractie met de naam Hyperspace Mountain.

De baan zelf blijft intact. Wel komen er nieuwe treinen en speciale effecten, waaronder videoprojecties. Ook de muziek wordt aangepast. De werkzaamheden nemen zo’n drie maanden in beslag. Naar verwachting gaat Hyperspace Mountain op 8 april open.

De attractie opende in 1995 als Space Mountain: De la Terre à la Lune, met decoraties gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse sciencefictionschrijver Jules Verne. Tien jaar later werd ‘Mission 2’ geïntroduceerd. Het Victoriaanse thema maakte toen plaats voor neonverlichting en dancemuziek.

Het is onduidelijk hoelang het nieuwe Star Wars-thema blijft. Officieel is Hyperspace Mountain geen tijdelijke maar een blijvende toevoeging.

In 2015 was Space Mountain al een half jaar dicht voor een onderhoudsbeurt. De belangrijkste wijziging was toen de toevoeging van een single riders-wachtrij. De afgelopen maanden werd de buitenkant van het complex opnieuw geverfd.

 

Bron: Looopings.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s