Disneyland Parijs nieuws/Parks & Resorts

‘Disneyland Paris levert Franse economie 68 miljard euro op’

De komst van Disneyland Paris naar Frankrijk heeft het land geen windeieren gelegd. In de afgelopen 25 jaar droeg het pretparkresort 68 miljard euro bij aan de Franse economie. Dat zou blijken uit een uitgebreide studie van het Franse bureau SETEC.

Sinds de opening in 1992 noteerde men 320 miljoen bezoeken. Disneyland was goed voor ongeveer 6 procent van de totale inkomsten uit toerisme in Frankrijk. De trekpleister maakte in de loop der jaren gebruik van ruim drieduizend leveranciers. Direct en indirect zou Disney 56.000 banen creëren.

Uit het onderzoek kwam eveneens naar voren dat 52 procent van alle buitenlandse Disney-gasten ook een bezoek brengt aan de stad Parijs. Vandaag werd de internationale reclamecampagne Paris Is Waiting For You gelanceerd, die zowel de hoofdstad als Disneyland Paris in de schijnwerpers moet zetten.

Het resort werkt daarvoor samen met verschillende regionale toerismebureaus. “De campagne zal de komende tijd gezien worden door zo’n veertig miljoen mensen in verschillende grote Europese hoofdsteden”, vertelt Disney-directrice Catherine Powell.

Disneyland Paris logo

 

Bron: Looopings.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s