Disneyland Parijs nieuws/Parks & Resorts

Disney investeert 2,1 miljard in Parijs — Marvel komt naar Studios Park

The Walt Disney Company is voornemens een bedrag van 2,1 miljard euro te investeren in de parken in Parijs. Een groot deel ervan is bestemd voor attracties en entertainment rond Marvel characters in het Walt Disney Studios Park. 

Dat blijkt uit gepubliceerde stukken rondom de voorgenomen overname van EuroDisney door het Amerikaanse moederbedrijf. Het bedrag staat begroot om over de komende tien jaar uitgegeven te worden.

Dit monsterbedrag is niet alleen voor attracties bedoeld: ook al eerder aangekondigde opknapbeurten voor hotels New York en Disneyland zitten daarbij in.

De stukken komen een dag na de sluiting van de Cinemagique attractie in het Studios Park, waar volgens geruchten volgend jaar zomer een Marvel stuntshow voor in de plaats komt. De komst van meer Marvel-gerelateerde attracties is iets waar al langer geruchten over gaan. Het hele linkerdeel van het park zou volgens die geruchten één groot Marvel-deel worden, waarbij ondermeer de Rock n Rollercoaster een Spiderman-thema zou krijgen en ook attracties als Armageddon en de Stuntshow een superhelden-injectie kunnen verwachten. En wat houdt de komst van Marvel in voor ‘onze’ Tower of Terror, nu de tweelingzus in Anaheim een Guardians of the Galaxy make over krijgt?

Tony Baxter, lead Imagineer voor Disneyland Parijs, is al de hele week op bezoek in Parijs en liet zich volgens fan-account ED92 het volgende ontvallen:

 

Baxter refereert hier aan de grote make over die het Disney California Adventure Park enkele jaren geleden onderging ter waarde van een dikke miljard euro. Dit park, gelegen naast het originele Disneyland en een jaar ouder dan het Walt Disney Studios Park, was fans ook altijd een doorn in het oog en had tegenvallende resultaten. De 1 miljard werd onder andere gebruikt voor het volledig opnieuw aankleden van de entree naar Buena Vista Street en de bouw van Carsland. Al jaren kijken Europese Disney-fans halsreikend uit naar de komst van ‘ons’ reddingsplan.

Of dit dan eindelijk HET plan is valt nog te bezien. Maar het wordt wel steeds duidelijker dat The Walt Disney groot durft te denken voor het resort dat wellicht binnenkort volledig in Amerikaanse handen is…

 

Bron: D-log.nl, Disneyland Paris, ED92

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s