Overig/Overig Disney nieuws

Voor de DisNerds: 9 bestemmingen waar het sprookje tot leven komt

Disney, je houdt ervan of je houdt er heel erg veel van! Iedereen heeft er ooit van gedroomd om een zeemeermin of een knappe prins te worden (sommige mensen nog steeds). Nou wordt dat misschien lastig, MAAR, de plekken bezoeken die de filmmakers geïnspireerd hebben kun je natuurlijk wel! En dan hebben we het niet over Disneyland (ook leuk, maar nee). Je waant je in een sprookje op deze bestemmingen!

Belle en het Beest
Bonjour! Belle en het Beest speelt zich natuurlijk af in een pittoresk dorpje in Frankrijk. Tegenwoordig zijn er nog steeds dorpjes die rechtstreeks uit de middeleeuwen komen, zoals Ribeauvillé en Riquewihr, midden in natuurpark de Vogezen, vlakbij Straatsburg. Niet raar opkijken als je Gaston (in zekere vorm) tegenkomt!

Aladdin
In het prachtige India, Agra om precies te zijn, steelt Aladdin je koopwaar, maar ook je hart. Met de grootse Taj Mahal op de achtergrond is het net alsof je in de film zelf bent beland! In het echt ontdek je de stad helaas niet op een vliegend tapijt, dus bereid je voor op de drukte die India is.

Doornroosje
Iets dichter bij huis vind je het magische kasteel Neuschwanstein, de inpsiratie voor het kasteel wat je in de film Doornroosje ziet. Niet zo gek ook, een groot, wit kasteel omringd door groen begroeide bergen… Echt prachtig!

De kleine zeemeermin
Oké, Zwitserland heeft natuurlijk geen zee, maar wel een groot meer! En laat daar nou net een parel van een kasteel aan staan. De gelijkenis met het nederige stulpje van Prins Erik is er zeker. Keep an eye out for your prince charming, wie weet kom je hem tegen!

Jungle Book
Het veelzijdige India is het toneel van ontzettend veel verhalen, maar Jungle Book is toch wel één van de leukste! Schattige Mowgli die door de jungle banjert met Balou en Baghera, dat willen wij ook. En dat kan! De inspiratie voor de jungle kwam uit het Satpura National Park, middenin in India. Dichte bossen en wildlife, dichterbij Jungle Book kom je niet!

Moana
Eén van de nieuwere aanwinsten van Disney is natuurlijk Moana, een tropisch verhaal waar je enorme wanderlust van krijgt. Palmbomen, parelwitte stranden, blauwe oceanen… Bestaat ook in het echt! Je moet er wel even naar de andere kant van de wereld voor, Samoa ligt in de Zuid-Pacifische oceaan, rechts van Nieuw-Zeeland. Maar het is het waard!

Rapunzel
“And at last I seeeeeee the liiiight!” Geïnspireerd op het prachtige Mont Saint-Michel in Normandië. Een eiland vlak voor de kust, met een prachtig klooster in het midden… Het is een droom!

De Leeuwenkoning
Iedereen kent de Leeuwenkoning (toch!?), het verhaal van Simba hield ons als kind, maar stiekem nu nog steeds, in zijn greep. Spot Timon, Pumba en Simba zelf op de Serengeti, een groot stuk savanne in Tanzania!

Mulan
Mulan is gebaseerd op een heuse legende, namelijk die van de vrouwelijke strijder Hua Mulan. Het speelt zich af in het oude China, natuurlijk geïnspireerd op de Verboden Stad in Beijing. Een prachtig stuk Unesco werelderfgoed, je loopt nog net niet in de film zelf! Zonder de draken dan.

Dus, pak je Disneykostuums in en bezoek jouw favoriete filmlocatie!

 

Bron: cheaptickets.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s