Disneyland Resort nieuws/Parks & Resorts

Disney geeft kijkje in Star Wars Land

Disney heeft eindelijk een voorproefje van het nieuwe Star Wars-gebied in de pretparken Disneyland en Walt Disney World gegeven. In het zogeheten ‘Star Wars Land’ kunnen gasten rondwandelen op een niet eerder getoonde planeet.

Oké, het is nog maar een model, maar het geeft ons wel al een idee over de gebieden die geheel in Star Wars-thema worden gebouwd. Het 3D-model, dat tijdens de D23-expo werd onthuld, toont het rotsachtige landschap waar de gasten kunnen rondlopen en de gebouwen en ruimteschepen die te zien zijn.

In een blogpost schrijft Disney dat de Star Wars-landen gasten introduceert aan een niet eerder getoonde planeet, een afgelegen handelshaven en ‘een van de laatste plekken voordat men in de ‘Wilde Ruimte’ komt. Star Wars-karakters en hun verhalen komen volgens Disney tot leven in het nieuwe land. Het gebied zal meer dan 5,5 hectare groot zijn.

Attracties
Het land bevat bovendien twee hoofdattracties. In de eerste krijgen de gasten de controle over de Millennium Falcon en volbrengen zij een geheime missie. De bestuurder mag zelf weten waar hij  of zij heen vliegt. „Het is jouw keuze als je het schip tegen een gebouw wilt sturen”, vertelt ontwerper Scott Trowbridge. „Maar als je met een kapot schip terugkomt, zal de baas niet blij zijn en dat heeft consequenties in dit land.” In de andere attractie kom je in een ‘episch’ gevecht terecht tussen tussen de First Order en de Resistance.

De Star Wars-attracties zullen in 2019 openen in Disneyland Anaheim en Walt Disney World Orlando. Of Star Wars Land ook in andere Disney-parken zal worden gebouwd, blijft helaas nog even de vraag.

 

Bron: Metro.nl, D23

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s