Films en televisie/Overig Disney nieuws

Verwijderalarm: Bijna alle Disney-films verdwijnen (tijdelijk) van Netflix

Er verdwijnen tijdelijk zeer veel Disney-films uit het Netflix-aanbod. Naast de vele nieuwe titels die deze maand komen, verdwenen er de afgelopen weken al diverse titels, worden er de komende dagen wederom meer dan honderd titels verwijderd. Tot de schrik van velen zitten hier ook ontzettend veel Disney-films tussen, maar Netflix verzekerde ons, Netflix-Nederland.nl, een officieuze fan- en informatiesite, dat dit niets te maken heeft met de op handen zijnde streamingdienst van Disney zelf.

Disney op eigen benen
Netflix heeft een deal gesloten met Disney, waardoor er iedere maandag films van de mediamagnaat verschijnen op Netflix. Onlangs maakte Disney bekend dat het in 2019 met een eigen streamingdienst komt in Amerika. Dit zorgde voor enige paniek onder de gebruikers van Netflix.

Netflix kwam al snel met een verklaring. Tot 2019 blijven er gewoon films van Disney zichtbaar in het aanbod en verschijnen er ook nieuwe titels. Bovendien start de streamingservice van Disney in 2019 alleen in de Verenigde Staten, waardoor alle andere Netflix-landen geen gevaar lopen.

Verklaring Netflix
Dat er nu toch zeer veel Disney-films, waaronder Frozen, Inside Out en alle Pirates of the Caribbean-films verdwijnen, staat hier volgens Netflix los van. Dat verklaarde het Amerikaanse hoofdkantoor van Netflix tegenover de officieuze fan- en informatiesite Netflix-Nederland.nl. “Netflix is a curated service with a catalogue that evolves on a daily basis. The world of licensing content is complex and next week some Disney titles will leave the service, due to the expiration of a deal, as they also did in the past. The good news is that they will come back soon with new Disney titles in the mix. We are always looking to offer great new content.”

Vrij vertaald komt het er op neer dat het aanbond van Netflix dagelijks verandert en dat de wereld van licenties voor onder andere films en series zeer complex is en dat er daarom de komende dagen veel Disney-titels verwijderd zullen worden. De licenties van deze films lopen namelijk af, zoals ook in het verleden is gebeurd. Gelukkig is er ook goed nieuws, want volgens Netflix komen er in de toekomst ook weer Disney-films terug, in combinatie met nieuwe Disney-films.

Ook goed Disney-nieuws
Door het nieuws van vorige maand over de streamingdienst van Disney valt dit Verwijderalarm dus erg ongelukkig samen. Er blijkt echter geen reden om aan te nemen dat er een verband is. In het verleden is Frozen bijvoorbeeld al eens eerder verdwenen en ook weer teruggekeerd. Bovendien verschenen recentelijk nog diverse Marvel-titels op Netflix (ook deze waren eerder al eens beschikbaar op Netflix) en werd Rogue One: A Star Wars Story toegevoegd aan het aanbod. De komende weken kunnen we ook nieuwe Disney-titels op Netflix verwachten, zoals de komst van Once Upon a Time seizoen 6 en de populaire film Bolt.

 

Bron: Netflix-nederland.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s