Jaarkaarten

Wat is een jaarkaart?
In plaats van de normale dagkaarten of hopperkaarten zijn er ook jaarkaarten in Disneyland Parijs verkrijgbaar. Een jaarkaart kan al voordeliger zijn vanaf een bezoek van 3 dagen (!!!). Daarbij zitten er ook allerlei leuke extra’s aan verbonden, waarover je verderop meer leest.

DLP jaarkaarten

De 3 typen jaarkaarten
Hieronder in de afbeelding staan alle voordelen van elke jaarkaart.

DLP jaarkaarten details

Voor velen is de beste optie de Fantasy jaarkaart. Deze is namelijk voordeliger vanaf een bezoek van 3 dagen (aangezien een dagkaart ca. €59 kost en deze jaarkaart ca. €179). Let vooral op de restrictiedagen bij het kiezen van een jaarkaart. Als je van plan bent tijdens de drukste periodes te gaan, is een Dream jaarkaart waarschijnlijk een betere optie; deze geeft alle dagen van het jaar toegang.

Meer informatie over de jaarkaarten:

Francilien
De Francilien jaarkaart kost €135 en geeft toegang tot de parken op 300 dagen per jaar. Let op: parkeren is niet inbegrepen en dus kan je soms beter de Fantasy jaarkaart nemen, waar dit wel bij zit en je meer andere voordelen hebt. De Fancilien jaarkaart is de eerste 2 dagen ná aankoop van de jaarkaart niet geldig.
Voor de restrictiedagen van deze jaarkaart kun je deze pagina bekijken: klik!

Fantasy
De Fantasy jaarkaart kost €179 en geeft toegang tot de parken op 335 dagen per jaar. Voor veel personen is dit de voordeligste optie. Met de Fantasy jaarkaart mag je gebruik maken van de Extra Magic Hours.
Voor de restrictiedagen van deze jaarkaart kun je deze pagina bekijken: klik!

Dream
De Dream jaarkaart kost €223 en geeft het hele jaar onbeperkt toegang tot de parken. Ook met de Dream jaarkaart mag je gebruik maken van de Extra Magic Hours. Er zitten ook een aantal extra voordelen aan de Dream jaarkaart:

 • Je wordt uitgenodigd voor speciale evenementen;
 • In een Table Service restaurant krijg je een gratis aperitif;
 • Kinderwagens, rolstoelen, de huisdieren service en de bagage service zijn gratis te gebruiken;
 • 10% korting op green fees, het restaurant en de boutique in Golf Disneyland;
 • 10% korting in alle Disney Stores in Frankrijk.

Verdere voorwaarden

 • De restrictiedagen vervallen als je in een Disney hotel verblijft, op vertoon van je hotelkaartje bij de ingang (deze krijg je bij het inchecken in het hotel).
 • De korting op de speciale avondhappenings is geldig voor Disney’s Halloween Party en andere speciale events. Als losse bestelling kunnen er maximaal 5 tickets met kortingen worden aangeschaft per jaarkaart.
 • De korting in de restaurants is geldig in alle door Disney gerunde restaurants binnen het resort.
 • De korting in de winkels is geldig in alle winkels binnen het resort. Niet geldig op bepaalde artikelen, zoals gelimiteerde uitgaves.
 • De korting op boekingen in de Disney hotels is alleen op bepaalde aankomstdagen geldig en alleen in een beperkt aantal hotels. Geldig voor nieuwe reserveringen in standaard, bungalow, lake view, Montana of Admiral’s Floor kamers. De korting is gelimiteerd tot 2 kamers per boeking en kan niet met andere kortingen en/of acties worden gecombineerd.
 • De korting bij de aanschaf van minimaal 5 jaarkaarten is alleen geldig voor leden van hetzelfde gezin (op hetzelfde woonadres) en wordt ook wel familiekorting genoemd. U dient voor iedere jaarkaarthouder een bewijs mee te nemen dat die persoon daadwerkelijk op hetzelfde adres woont als de overige familieleden.
 • De korting op tickets van de Wild West Show in Disney Village is geldig voor maximaal 5 tickets per show, per jaarkaart en alleen beschikbaar voor categorie 2.
 • De korting op dagtickets voor niet-jaarkaarthouders is geldig op dezelfde dag voor maximaal 5 tickets per dag, per jaarkaart.
 • Gratis parkeren op de grote parkeerplaats van Disneyland Paris is alleen ingebrepen bij een Fantasy of Dream. Houders van een Francilien kunnen een jaar ‘gratis’ parkeren als optie bijkopen voor €30,- per jaar. Houders van een Découverte hebben deze optie niet. Op de dag van aankoop is gratis parkeren niet inbegrepen.
 • Alle jaarkaarthouders krijgen 40% korting op Davy Crockett’s Adventure, het survival park naast Disney’s Davy Crockett Ranch.
 • Alle jaarkaarthouders krijgen 30% korting bij Gaumont Cinema in Disney Village op tickets voor een bioscoopfilm (niet geldig op 3D en IMAX voorstellingen). Houders van Francilien en Fantasy krijgen alleen korting op voorstellingen vanaf zondag 18:00 uur tot zaterdag 18:00 uur.
 • Bezoekers onder de 18 jaar kunnen alleen een jaarkaart aanschaffen in het bijzijn van een ouder of voogd of met een getekende brief waarin toestemming wordt verleend door de ouder of voogd.

Iedere jaarkaarthouder ontvangt 4 keer per jaar het speciale magazine Envie+. Hierin staan acties en aanbiedingen voor jaarkaarthouders, zoals extra korting op overnachtingen etc.


Hoe schaf ik de jaarkaart aan?

In het park
Jaarkaarten zijn te koop aan de kassa van de Disney parken. Hier ontvang je dan een voorlopige pas (eigenlijk een bonnetje), welke je op dezelfde dag inlevert bij Bureau Passeport Annuel in het Disneyland Park of in het Studio’s Park (zie plaatje hieronder). Je kunt een kaart ook aanschaffen bij Donald Desk, maar deze is vaak dicht. De pas is persoonsgebonden. Er komt dan ook een foto op die ter plaatse wordt gemaakt.
Je kunt er ook voor kiezen om aan de kassa een dagkaartje te kopen en later daarmee naar Bureau Passeport Annuel te gaan. Het bedrag van de dagkaart wordt dan in mindering gebracht op het bedrag van de jaarkaart. Het restantbedrag betaal je ter plekke.

Per post
Je kunt een jaarkaart ook per post aanvragen, mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar het resort te gaan en je de jaarkaart wel alvast wilt bestellen. Dit kan door middel van dit formulier. Per formulier kun je twee jaarkaarten aanvragen. Wil je er meer dan twee aanvragen, dan vul je nogmaals het formulier in tot je aan het juiste aantal komt. Het is belangrijk het formulier volledig in te vullen! Betaling geschiedt door middel van creditcard afschrijving. Je ontvangt je jaarkaart(en) binnen vier tot zes weken.

Hier volgt een gedetailleerde beschrijving voor het invullen van het aanvraagformulier:

 1. Start bij nummer 1. Bij ‘Adresse de livraison’ vul je je adresgegevens in. De jaarkaart wordt naar dit adres opgestuurd. Bij ‘Membre 1’ vul je de persoonlijke gegevens van de jaarkaarthouder in. Als het afleveradres hetzelfde is als de eerder ingevulde adresgegevens, hoef je alleen het vakje met de juiste jaarkaart aan te kruisen. Er staan hier 6 opties, waarbij 1 optie is om bij de Fancilien een jaar lang parkeren toe te voegen (let op de meerprijs). Er is ook een optie voor bestaande jaarkaarthouders die hun huidige jaarkaart willen verlengen waarbij wordt gevraagd om vervaldatum, jaarkaartnummer en de prijs. Als nieuwe jaarkaarthouder hoef je dit niet in te vullen. De laatste vraag is of je per email op de hoogte wilt worden gehouden van nieuws/info, waarbij je ja of nee kunt aankruisen. Mocht je meer dan één jaarkaart aan willen schaffen, dan herhaal je deze stappen bij het invulveld ‘Membre 2’ en eventueel op een extra formulier.
 2. Op pagina 2 tel je de bedragen van alle jaarkaarten op (indien van toepassing) en noteer je het totaalbedrag bij nummer 2, eventueel met de optie voor een jaar parkeren bij de Francilien. Daarna teken je het document en vermeldt je de datum van vandaag (dit is verplicht).
 3. Tot slot vul je bij nummer 3 de betalingsgegevens in. Je kunt als internationale gast betalen met creditcard (Carte Bleue/Visa/MasterCard/EuroCard/American Express). Kruis je juiste betalingsmethode aan en noteer creditcardnummer, de vervaldatum en de laatste 3 cijfers op de achterkant van de creditcard. Vervolgens teken je nogmaals bij ‘Signature obligatoire’, dit is ook verplicht.

Naast dit ingevulde formulier stuur je ook een kopie van je legimatiebewijs (voor- én achterkant), een kopie van je creditcard (voor- én achterkant) en een pasfoto. Bij verlenging is een pasfoto niet verplicht: stuur je geen pasfoto mee, dan wordt de foto op je huidige jaarkaart gebruikt.

De papieren verstuur je aangetekend per post naar:
Disneyland Paris
VPC Passeport Annuel
77 777 Marne La Vallée cedex 4
France

Als je met een familie van vijf personen of meer een jaarkaart wilt aanschaffen kun je profiteren van familiekorting. Ieder familielid krijgt dan 20% korting op hun Fantasy of Dream jaarkaart. Voorwaarde is dat alle familieleden op hetzelfde adres wonen (dit moeten je aan kunnen tonen). Familiekorting is niet te combineren met eventuele andere kortingen.

De jaarkaart gaat in op de dag van aanschaf en is precies één jaar geldig. Let op de restrictiedagen van iedere jaarkaart; de Dream jaarkaart is de enige die álle dagen van het jaar toegang geeft tot de parken. Voor veel mensen is echter de Fantasy jaarkaart al voldoende, omdat deze alleen restrictiedagen heeft op de extreem drukke dagen (denk aan kerst, oud en nieuw, drukke weekenden in de zomerperiode, etc.).


Hoe boek ik met een jaarkaart?

Als je een prijsopgave wilt of wilt boeken en je hebt een jaarkaart of gaat deze halen, dan moet je dit telefonisch doen. Het nummer: 0900-0654 (NL). Vermeldt dat je een bepaalde jaarkaart gaat aanschaffen of in je bezit hebt (bijvoorbeeld de Fantasy jaarkaart) en een prijs wilt weten voor een bepaald hotel. Let op: je kunt met een jaarkaart alleen met korting boeken in de Disney hotels, en niet in de partnerhotels. Soms wordt om je jaarkaartnummer of andere gegevens gevraagd. Als je van plan bent de jaarkaart aan te schaffen kun je natuurlijk nog geen antwoord geven op deze vragen, dus vermeldt dan duidelijk dat je de jaarkaart op de eerste dag van je verblijf gaat halen. Dan kun je direct profiteren van de korting van dat moment voor de jaarkaart van jouw keuze. Je kunt maximaal 3 of 4 kamers op 1 naam boeken (en dus ook op 1 jaarkaart). Met een jaarkaart krijg je sowieso altijd korting op kamers, zoals staat vermeldt in de afbeelding eerder op deze pagina. Soms zijn er daarbij speciale acties, waardoor je nog meer korting krijgt. Deze worden bekend gemaakt via het magazine Envie+, welke ik eerder in dit bericht al noemde.


Hoe verleng ik de jaarkaart?
Jaarkaarten moeten tussen 1 maand vóórdat deze afloopt en 1 maand nadat deze afloopt worden verlengd. Dit kan bij Bureau Passeport Annuel of per post. Per post verlengen gaat via hetzelfde formulier als wanneer je per post een jaarkaart aanvraagd, zie voor meer informatie het kopje hierboven “Hoe schaf ik een jaarkaart aan?”. De geldigheidsduur van je jaarkaart staat op de jaarkaart zelf. Bij betaalde verlenging krijg je gratis zes maanden bovenop de geldigheidsduur van je jaarkaart (dus één jaar verlenging + zes maanden gratis). Per post wordt dit automatisch gedaan, maar ook als je in Disneyland zelf verlengd heb je hier recht op. Mocht de Castmember die je helpt het vergeten, meldt het dan dus zelf even!

Stempels sparen/10% korting geven
Disney heeft een systeem opgezet om je eigen jaarkaart gratis te kunnen verlengen, en hierdoor meer nieuwe jaarkaarthouders te werven. Je mag namelijk als jaarkaarthouder ieder jaar 10% korting geven aan anderen op hun aanschaf van een jaarkaart (welke pas zij ook kiezen), waarna jij een stempel krijgt op een formulier. Bij 3 stempels wordt jouw jaarkaart gratis verlengd. Het formulier dien je af te geven wanneer je gaat verlengen (en niet direct zodra deze vol is), of dit nou in Disneyland zelf of per post is. Je mag meer dan 3 personen de 10% korting verlenen, maar je krijgt slechts 3 stempels en dus ook maximaal 1 jaar gratis verlenging. Het formulier voor deze stempels is te verkrijgen bij Bureau Passeport Annuel. Je hoeft deze niet persé op voorhand te hebben; als je erheen gaat om iemand korting te verschaffen en meldt dit, krijg je automatisch een formulier waar ze de stempels gelijk op zetten. Beide personen móeten aanwezig zijn om de 10% korting door te voeren. Je kunt dus niet iemand jouw formulier meegeven als zij een jaarkaart gaan kopen.
Als je het ene jaar hebt betaald, en het volgende jaar gratis verlenging krijgt door de stempels, dan moet je het jaar erop sowieso weer betalen. Je kunt niet jaar op jaar gratis verlengen; het kan slechts maximaal om het jaar.


Dagkaarten (normale tickets)

Voor meer informatie over de normale entreeprijzen van Disneyland Parijs (dagkaarten) kun je op de pagina Tickets terecht.

Bij een bezoek aan Disneyland moet je uiteraard niet alleen zorgen voor entreekaarten, maar ook voor verblijf en vervoer. Het verblijf kan worden geregeld via Disney met korting (door de jaarkaart), zoals hierboven wordt gespecificeerd. Het vervoer dien je zelf te regelen (trein, vliegtuig, bus, auto), dit kan niet via Disney. Maatschappijen zoals Oad bieden ook los busvervoer aan. Vraag dit na bij je lokale reisbureau. Ook trein en vliegtuig zijn uiteraard los te boeken, en mocht je met de auto gaan dan zorg je daar natuurlijk zelf voor. Houdt dan rekening met tolwegen (zowel heen als terug ongeveer €15 per keer).

 

Bovenstaande informatie is onderhevig aan wijzigingen vanuit Disneyland Parijs. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.


Bronnen: DiscoverTheMagicDLRP Fan Blog, Disneyland Parijs
Afbeelding ©: Discover the Magic, Disneyland Parijs

Advertenties

233 thoughts on “Jaarkaarten

  • Hey!

   Ik ben van nederland en betaal ook in termijnen! Sinds afgelopen jaar kan dat! Je moet het alleen goed aangeven. Ik weet niet zeker hoe het zit wanneer je meerdere kaarten koopt.

   Groetjes Nicki

 1. Hoi :)

  Ik ben van donderdag 9 t/m zaterdag 11 februari in Disney en kan 4 mensen 10% korting geven. Mocht je interesse hebben of heb je vragen, laat het mij weten, ik help je graag :)

  Groetjes,
  Melissa
  meliz_91@live.nl

 2. Wij zijn van woensdag 20 tot vrijdag 22 juli weer in het park en kunnen 6 mensen korting geven op hun jaarkaart. Tevens kunnen er van te voren afspreken wat voor jullie 15 euro parkeerkaarten bespaart en je dus wat extra geld heb voor in het park! Contacteer mij via cheyennekooijman@hotmail.com of 0645097632

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s