Jaarkaarten

Overzicht

In plaats van standaard dagkaarten, hopper dagkaarten (waarmee je op één dag toegang krijgt tot beide parken) en meerdaagse (hopper) kaarten, zijn er ook jaarkaarten in Disneyland Paris verkrijgbaar. Een jaarkaart is al aan te schaffen vanaf €139. Aan ieder type jaarkaart zitten allerlei leuke extra’s verbonden.

Er zijn vier soorten jaarkaarten verkrijgbaar in Disneyland Paris: Discovery (voorheen Classic), Magic Flex, Magic Plus en Infinity. De Discovery jaarkaart is het goedkoopst, maar is geen goede optie voor niet-Franse inwoners vanwege extra blockdagen na aanschaf en het ontbreken van vele voordelen die de andere jaarkaarten wel bieden. De Magic Flex, Magic Plus en Infinity jaarkaarten zijn de beste keuzes voor internationale gasten. Elke jaarkaart heeft zo zijn eigen voordelen. Simpel gezegd kun je aanhouden: hoe duurder de jaarkaart, hoe meer voordelen eraan vast zitten. Jaarkaarten zijn te koop voor alle gasten van Disneyland Paris en de prijzen zijn gelijk voor volwassenen en kinderen (dit is vanaf 3 jaar: kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang). Voor families die 5 of meer dezelfde jaarkaarten willen aanschaffen en op hetzelfde adres wonen, is er 20% familiekorting beschikbaar. In onderstaande afbeelding staan alle voordelen van elke jaarkaart.

Let op: De Discovery jaarkaart is direct na aanschaf twee dagen niet geldig (standaard blockdagen) en is daarom niet aan te raden voor internationale gasten.

 

Jaarkaart aanschaffen

Je kunt op drie manieren een jaarkaart aanschaffen: 1) in het park, 2) per post, en 3) via internet als E-voucher.

1. In het park

Als je jouw jaarkaart in Disneyland Paris wilt kopen heb je eerst een toegangskaart tot het park nodig. Deze kan je vooraf via internet of ter plaatse aan de kassa kopen. Wanneer je vervolgens je jaarkaart aanschaft, wordt de prijs van de dagkaart in mindering gebracht op de prijs van de jaarkaart. Het is daarom belangrijk dat dit een toegangskaart is voor één dag. Meerdaagse (hopper)kaarten kunnen namelijk niet ingeruild worden voor een jaarkaart.

Bureau Passeport Annuel is de plek voor al je jaarkaartzaken. Het bureau is gelegen in het Disneyland Park aan de rechterzijde van het kasteel. Bureau Passeport Annuel is dagelijks geopend (afhankelijk van de openingstijden van het Disneyland Park). Op hele drukke dagen is er soms een tweede kantoor voor jaarkaarten geopend, geheten Bureau de Donald. Dit bureau ligt tegenover de zij-ingang van Disneyland Hotel.

Om je jaarkaart aan te maken worden je persoonlijke gegevens geregistreerd en wordt een kopie van je legitimatiebewijs gemaakt. Daarnaast wordt er ter plaatse een foto van je gemaakt, die op het pasje komt te staan. De pas is daardoor persoonsgebonden en mag niet door anderen worden gebruikt.

2. Per post

Je kunt een jaarkaart ook per post aanvragen. Dit kan door middel van het zogeheten ‘Bon de Commande’ formulier. Het formulier is via de website van Disneyland Paris te downloaden, zie hier. Per formulier kun je twee jaarkaarten aanvragen. Wil je er meer dan twee aanvragen, dan vul je nogmaals het formulier in tot je aan het juiste aantal komt. Het is belangrijk het formulier volledig in te vullen. Betaling geschiedt door middel van creditcard afschrijving. Je ontvangt je jaarkaart(en) ongeveer binnen vier weken. Houdt hier rekening mee als je de jaarkaart aanvraagt!

Hier volgt een gedetailleerde beschrijving voor het invullen van het aanvraagformulier:

 1. Start bij nummer 1. Bij ‘Adresse de livraison’ vul je je adresgegevens in. De jaarkaart wordt naar dit adres opgestuurd. Bij ‘Membre 1’ vul je de persoonlijke gegevens van de jaarkaarthouder in. Als het afleveradres hetzelfde is als de eerder ingevulde adresgegevens, hoef je alleen het vakje met de juiste jaarkaart aan te kruisen. Er staan hier 5 opties, waarbij 1 optie is om bij de Discovery jaarkaart een jaar lang parkeren toe te voegen (let op de meerprijs). Er is ook een optie voor bestaande jaarkaarthouders die hun huidige jaarkaart willen verlengen waarbij wordt gevraagd om vervaldatum, jaarkaartnummer en de prijs. Als nieuwe jaarkaarthouder hoef je dit niet in te vullen. De laatste vraag is of je per email op de hoogte wilt worden gehouden van nieuws/info, waarbij je ja of nee kunt aankruisen. Mocht je meer dan één jaarkaart aan willen schaffen, dan herhaal je deze stappen bij het invulveld ‘Membre 2’ en eventueel op een extra formulier.
 2. Op pagina 2 tel je de bedragen van alle jaarkaarten op (indien van toepassing) en noteer je het totaalbedrag bij nummer 2, eventueel met de optie voor een jaar parkeren bij de Discovery jaarkaart. Daarna teken je het document en vermeldt je de datum van vandaag (dit is verplicht).
 3. Tot slot vul je bij nummer 3 de betalingsgegevens in. Je kunt als internationale gast betalen met creditcard (Carte Bleue/Visa/MasterCard/EuroCard/American Express). Kruis je juiste betalingsmethode aan en noteer creditcardnummer, de vervaldatum en de laatste 3 cijfers op de achterkant van de creditcard. Vervolgens teken je nogmaals bij ‘Signature obligatoire’, dit is ook verplicht.

Naast dit ingevulde formulier stuur je ook een kopie van je legimatiebewijs (voor- én achterkant), een kopie van je creditcard (voor- én achterkant) en een pasfoto. Bij verlenging is een pasfoto niet verplicht: stuur je geen pasfoto mee, dan wordt de foto op je huidige jaarkaart gebruikt.

De papieren verstuur je aangetekend per post naar:
Disneyland Paris
VPC Passeport Annuel
77 777 Marne La Vallée cedex 4
France

De jaarkaart gaat in op de dag dat deze wordt aangemaakt door Bureau Passeport Annuel en is precies één jaar geldig. Let op de restrictiedagen van iedere jaarkaart voordat je besluit welke je aanschaft.

3. Via internet als E-voucher

De website http://www.DiscoverTheMagic.nl biedt de mogelijkheid om een jaarkaart als E-voucher aan te schaffen. Bij aanschaf van een jaarkaart via internet ontvang je een E-voucher die 6 maanden geldig is vanaf de dag van aanschaf. De E-voucher geeft éénmalig toegang tot het Disneyland Park en dient diezelfde dag omgewisseld te worden voor de definitieve jaarkaart bij Bureau Passeport Annuel. Hierdoor hoef je niet meer in de rij te staan bij de kassa. De geldigheid van de jaarkaart gaat pas in als de definitieve jaarkaart is aangemaakt. Neem contact met Discover The Magic op via hun website, zie hier.

Blockdagen

De Infinity jaarkaart is de enige jaarkaart die elke dag van het jaar toegang geeft tot de Disney parken. Alle overige jaarkaarten hebben zogeheten blockdagen. Dit zijn dagen waarop je géén toegang hebt tot de parken. Zo is de Discovery jaarkaart op het oog erg voordelig, maar deze biedt slechts 150 tot 280 dagen per jaar toegang en is de eerste twee dagen na aankoop niet geldig. Hoe duurder de jaarkaart, hoe meer dagen toegang en hoe meer andere voordelen (zoals korting op hotels en in restaurants).

Room only hotelovernachtingen

Een voordeel van het hebben van een jaarkaart, is dat je niet langer een arrangement hoeft te boeken. Je kunt dus voor een room only verblijf gaan in één van de Disney hotels. Als je een prijsopgave wilt of wilt boeken en je hebt een jaarkaart of gaat deze aanschaffen, dan moet je dit telefonisch opvragen. Het telefoonnummer voor Nederland is 0900-0654. Vermeldt dat je een bepaalde jaarkaart gaat aanschaffen of in je bezit hebt en een prijs wilt weten voor een bepaald hotel. Let op: je kunt met een jaarkaart alleen met korting boeken in de Disney hotels, en niet in de partnerhotels. Soms wordt om je jaarkaartnummer of andere gegevens gevraagd. Als je van plan bent de jaarkaart aan te schaffen kun je natuurlijk nog geen antwoord geven op deze vragen, dus vermeldt dan duidelijk dat je de jaarkaart op de eerste dag van je verblijf gaat halen. Dan kun je direct profiteren van de korting van dat moment voor de jaarkaart van jouw keuze. Je kunt maximaal 3 of 4 kamers op 1 naam boeken (en dus ook op 1 jaarkaart). Met een jaarkaart krijg je altijd korting op kamers. Soms zijn er daarbij speciale acties, waardoor je nog meer korting krijgt.

Een room only verblijf is niet altijd de meest voordelige optie voor jaarkaarthouders. Bij een verblijf van meerdere dagen is het vaak voordeliger om een normaal arrangement inclusief tickets te boeken op naam van één volwassene, om vervolgens bij aankomst bij het inchecken te vermelden dat de overige gasten ook in de kamer zullen verblijven en dat deze dus ‘los’ toegevoegd moeten worden aan dezelfde kamer. Het enige wat je dan nog ter plaatse moet voldoen is de toeristenbelasting per persoon per nacht en eventuele ontbijtkosten voor de extra personen.

Jaarkaart verlengen

Een jaarkaart is altijd precies één jaar geldig en loopt daarmee automatisch af. De geldigheidsduur van je jaarkaart staat op de jaarkaart zelf vermeld. Je hebt de mogelijkheid om je jaarkaart bij Bureau Passeport Annuel of per post te verlengen. Per post verlengen gaat via hetzelfde formulier als wanneer je per post een jaarkaart aanvraagt (zie voor meer informatie het kopje “jaarkaart aanschaffen”). Een reguliere, betaalde verlenging kan vanaf 2 maanden vóór de vervaldatum van de jaarkaart. Als je jaarkaart bijvoorbeeld vervalt op 10 mei, dan kun je vanaf 10 maart verlengen in ter plaatse of per post. Bij verlenging krijg je gratis 4 maanden extra geldigheid. Je jaarkaart is dan 16 maanden geldig, in plaats van de gebruikelijke 12 maanden. Deze aanbieding alleen geldig bij verlenging vóór de vervaldatum. Je kunt je jaarkaart uiterlijk verlengen tot 1 maand na de vervaldatum, maar voorgenoemde aanbieding geldt dan niet meer.

Parrainage (stempels sparen)

De Parrainage aanbieding maakt het mogelijk om te sparen voor gratis verlenging van zes maanden van je jaarkaart. Om van deze actie gebruik te kunnen maken moet je drie nieuwe jaarkaarthouders werven binnen de geldigheid van het ‘Bon Parrainage’ formulier (verkrijgbaar op locatie Bureau Passeport Annuel). De nieuw geworven jaarkaarthouder ontvangt 10% korting op een jaarkaart naar keuze (mits zij in de afgelopen 2,5 jaar geen jaarkaart hebben gehad) en de bestaande jaarkaarthouder ontvangt één stempel per geworven jaarkaarthouder. Met drie stempels is het formulier vol en kun je dus gratis verlengen.

Het volle stempelformulier kan bij de eerstvolgende verlenging worden ingezet. Stempels zijn niet overdraagbaar van het ene formulier naar het andere, dus let goed op de geldigheidsdatum van het Bon Parrainage formulier. Het werven van nieuwe jaarkaarthouders is pas mogelijk vanaf maand twee dat jij jouw jaarkaart bezit. Beide partijen dienen aanwezig te zijn om de Parrainage aanbieding te kunnen gebruiken.

Jaarkaart upgraden

Je kunt jouw jaarkaart op elk moment upgraden naar een hogere variant. Je betaalt dan het prijsverschil tussen beide kaarten bij. Na de upgrade blijft de oorspronkelijke einddatum van de jaarkaart gelden. Het upgraden van een jaarkaart kan alleen bij Bureau Passeport Annuel in het resort.

Oude soorten jaarkaarten versus nieuwe soorten jaarkaarten

Vanaf 29 maart 2017 zijn de nieuwe jaarkaarten van Disneyland Paris ingegaan. Hieronder volgt een overzicht van de oude jaarkaarten en de nieuwe, waardoor de verschillen en overeenkomsten duidelijk zichtbaar worden.

Enkele belangrijke opmerkingen:

 • Bestaande jaarkaarthouders houden deze tot en met de vervaldag en houden de voordelen die er waren voor die pas bij aankoop. Tot je pas vervallen is blijft alles gewoon bij het oude.
 • Vanaf 29 maart 2017 kan je jouw bestaande pas upgraden naar een nieuwe, maar dit is niet verplicht. De vervaldatum blijft hetzelfde als op je oude pas stond wanneer je upgrade.
 • Als je jouw pas upgrade naar een nieuwe, krijg je een gratis giftkaart ter waarde van 25 euro. Als je oude jaarkaart vervalt moet je vanaf 29 maart 2017 wel een jaarkaart kiezen uit de nieuwe. Je krijgt dan 16 maanden voor de prijs van 12 maanden. Vroeger was dit 18 maanden.
 • Heb je momenteel geen jaarkaart en koop je jouw kaart vanaf 29 maart 2017, dan krijg je voor de Discovery, Magic Flex of Magic Plus tijdelijk een maand extra bovenop de geldigheidsduur van één jaar. Voor de Infinity jaarkaart krijg je twee maanden extra. Dit is niet geldig als jouw jaarkaart upgrade of verlengd.
 • De Parrainage aanbieding was vroeger één jaar, dit is nu zes maanden.

Zie ook ons eerdere bericht over de jaarkaart veranderingen en het filmpje hieronder voor nadere uitleg.

 

Bron: Disneyland Paris

Advertenties

236 thoughts on “Jaarkaarten

 1. Hi,

  Wij gaan van donderdag 15 maart t/m zondag 18 maart naar Disneyland Parijs.

  Hoor het graag wanneer we iemand kunnen helpen met korting op de aanschaf van een jaarkaart. Eventueel kunnen we samen naar binnen rijden zodat je gratis kunt parkeren!

  Je mag voor vragen ook mailen naar info@joyfit.nl

  Groetjes Joy

 2. Hoi :)

  Ik ben van donderdag 9 t/m zaterdag 11 februari in Disney en kan 4 mensen 10% korting geven. Mocht je interesse hebben of heb je vragen, laat het mij weten, ik help je graag :)

  Groetjes,
  Melissa
  meliz_91@live.nl

 3. Wij zijn van woensdag 20 tot vrijdag 22 juli weer in het park en kunnen 6 mensen korting geven op hun jaarkaart. Tevens kunnen er van te voren afspreken wat voor jullie 15 euro parkeerkaarten bespaart en je dus wat extra geld heb voor in het park! Contacteer mij via cheyennekooijman@hotmail.com of 0645097632

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s