Vervoer

Je kunt Disneyland Parijs op meerdere manieren bereiken.

Optie 1: per auto
Disneyland Parijs ligt ongeveer 32 kilometer van Parijs. Als je met de auto reist, zul je meestal een navigatiesysteem gebruiken. De meeste navigatiesystemen hebben een optie om naar bepaalde locaties te zoeken bij een stad in de buurt op basis van categorie, zoals ‘pretparken’. Deze optie kun je dan ook het best gebruiken als je naar Disneyland Parijs gaat. Mocht je navigatie deze optie niet hebben, dan is het de volgende korte routebeschrijving handig:

  • Ga via Utrecht en/of Breda richting Antwerpen;
  • Op de ring van Antwerpen houdt je Gent aan;
  • Via Gent en Lille je de A1 richting Parijs;
  • Op ongeveer 25 kilometer voor Parijs, ter hoogte van Charles de Gaulle Airport, neem je afslag 5 richting Marne-La-Vallée. U komt dan op de A104 (‘La Fancilienne’). Vanaf hier volg je de borden met Mickey erop afgebeeld en de tekst ‘Disneyland Resort Paris’;
  • Na ongeveer 27 kilometer verlaat je de A104 en neem je de A4 richting ‘Metz/Nancy’;
  • Voor de Disney Parken en de Disney Hotels neem je de afslag 14 (‘Parcs Disney’). Je komt nu uit op de ‘Boulevard du Parc’. Voor de geselecteerde en aangesloten hotels volgt u ‘Hôtels du Val de France’. Voor het Radisson SAS Hotel volgt u ‘Hôtels du Golf’;
  • Voor Disney’s Davy Crocket Ranche neem je de afslag 13 (‘Provins/Serris’);
  • Voor Adagio City Apparthotel Val d’Europe en Hotel l’Elysée Val d’Europe neem je de afslag 12.1 (‘Val d’Europe’).

Je komt zowel op de heenweg als op de terugweg een tolweg tegen. Hier betaal je €15 per keer (dus heen en terug).

Optie 2: per trein
Je kunt ook met de trein naar Disneyland Parijs. De reis duurt ongeveer 4 uur. Je kunt met de TGV of met de Thalys.

TGV
De TGV rijdt rechtstreeks naar Disneyland Parijs vanaf Brussel-Zuid (Bruxelles-Midi) en stopt op het station op Disney domein, geheten ‘Marne-La-Vallée Chessy’.

Thalys
De Thalys rijdt niet rechtstreeks. De Thalys brengt je naar station Parijs Noord (Paris-Gare du Nord). Vervolgens moet je vanaf dit station verder met de metro. De metro in Parijs heet de RER. Je neemt RER A en stapt uit bij station Marne-La-Vallée Chessy, het station op Disney domein.

Als je met de trein reist kun je gebruik maken van de Disney Express service. Je geeft je bagage dan direct af aan de balie op het station bij aankomst. De bagage wordt naar je hotelkamer gebracht en je ontvangt meteen je toegangskaarten. Ook op de vertrekdag kun je hier gebruik van maken: je levert je bagage dan bij je hotel in en er wordt gezorgd dat je bagage op tijd op het station staat.

Optie 3: per vliegtuig
KLM en/of Air France vliegen 15 keer per dag vanaf Schiphol Airport naar Charles de Gaulle Airport. Vanaf dit vliegveld gaan er dagelijks om de 30 á 60 minuten bussen richting Disneyland Parijs.

Optie 4: per bus
Bij het boeken van een pakketreis, kun je vaak ook het busvervoer mee boeken.  Ook los boeken is mogelijk, maar niet bij elke reisorganisatie. De grootste aanbieder in Nederland van busreizen naar Disneyland Parijs is Oad. De meeste reisorganisaties zullen dan ook via hen het busvervoer mee boeken, maar dit is niet altijd zo. Vraag meer informatie bij het reisbureau van je keuze.

Vervoer op het resort
Op het terrein van Disneyland Parijs rijden gratis shuttlebussen voor bezoekers van de Disney Hotels en de Disney partnerhotels. Deze rijden vanaf minimaal 1 uur van de openingstijd, tot minimaal 1 uur na de sluitingstijd van de parken.

LET OP!
De informatie op deze pagina biedt geen garantie, er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

 

Bronnen: DLRP Fan Blog, Disneyland Parijs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s